Reklama

Reklama

Veľmi nebezpečné známosti

  • Česko Velmi nebezpečné známosti (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rukami Sebastiana Valmonta (Ryan Phillippe) už prešlo nejedno dievča New Yorku, a tak sa už trochu nudí. Jeho nevlastná sestra Kathryn Merteuilová (Sarah Michelle Gellar) sa chce zase pomstiť Courtovi Reynoldsovi (Charlie O'Connell), ktorý ju odmietol kvôli nevinnej Cecile Caldwellovej (Selma Blair). Kathryn teda vyzve Sebastiana, aby Cecile poškvrnil a posunul ju Courtovi ako „poškodený tovar“. Sebastian túto úlohu považuje za príliš jednoduchú, no napokon pristane. Za väčšiu výzvu považuje stávku, že dostane Annette Hargroveovú (Reese Witherspoon), ktorá práve uverejnila článok v školskom časopise o tom, že chce ostať nepoškvrnená, až kým sa nevydá. Ak stávku vyhrá Kathryn, dostane Sebastianov milovaný Jaguar - ak ju však vyhrá on, dostane ľadovú kráľovnú Kathryn... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (711)

tron 

všetky recenzie používateľa

"Berieš stávku?“ – „Neberiem.“ – "Môžeš mi ho strčiť, kam budeš chcieť..." – "Tak teda beriem.“ VEĽMI NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI sú inšpirované HISTORICKÝM románom Choderlosa de Laclosa, ktorý bol v minulosti viackrát sfilmovaný. Režisér/scenárista Kumble sa odvážne rozhodol dej aktualizovať a preniesť do súčasného amerického veľkomesta, čo podľa mňa (pre podstatne menšiu afektovanosť) dopadlo lepšie, ako podobne šialený nápad ROMEO A JÚLIA od Baza Luhrmanna. Postavy a zápletka zostali, len sa hrdinovia namiesto kočov vozia v porsche. Ak si odmyslíme tento (vlastne skôr nenápadný) detail, zostane solídne spracovaná... čo to vlastne bolo? Milostný tínedžerský eroticko-romantický triler. Ehm. Fajn herci (Selma Blairová, Sarah Michelle Gellarová, Ryan Phillippe, Reese Witherspoonová), fajn záver a rafinovaný spôsob, ako nakrútiť zvrhlý neprístupný film tak, aby naň mohli ísť aj mladí diváci: film je plný sexu, ale zároveň vôbec žiadny neuvidíme!. Čo je možno šikovné, na strane druhej - ak si ho pozriete naozaj len preto, aby ste videli nahé hollywoodske hviezdičky, budete sklamaní. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Dokonalost!!! Naprosto skvělá ukázka vztahů a "běžného" života boháčů. Skvělé výkony mladých herců (hlavně Sarah Michelle Gellar a Ryan Phillippe ). Skvělá režie. Hudba a správný závěr!!! Erotické napětí mezi kýmkoliv a Ryanem Phillippem by se nedal měřit ani laserem. Jeho pohled snad umí i zabít ;-). Krásná Sarrah Michelle Gellar se musela líbit naprosto všem mužům. Mladá a krásná Reeese Witherspoon se přesně hodí :o). Při porovnání se staršími Nebezpečnými známostmi je to velký skok v období a staří(resp. mládí) hlavních postav. To však filmu velmi prospívá a více ho to modernizuje. Reese hrající roli, kterou zastávala Michelle Pfeiffer je velmi věrná jejímu ztvárnění. Tento film miluji nejen pro jeho dokonalou hudbu a závěrečnou sladko-kyselou symfonii. ()

Reklama

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Poslední film, který mi chyběl do filmů, které paroduje Bulšit. Je to vlastně moderní adaptace Valmonta. Mladý svůdník Sebastian z bohaté rodiny má všechno. Kromě jedné věci, kterou mít nemůže a to je jeho nevlastní sestra Kathryn. Proto dostane za úkol sbalit mladou Reese Witherspoon, která je ve svém věku stále panna a o kluky se nezajímá. No a celé se to samozřejmě zkomplikuje. Skvělý film kromě smutného konce. Ale tak Valmont taky neskončil úplně vesele... Závěrečný song od Verve mám hodně rád. :) ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

,,Jak si užíva tvá zlatokopecká matinka na Bali?“ ,,Podezírá tvého zlatého opileckého tatínka, že ji podvadí." ,,Prima.“ Nebezpečné známosti sa so mnou ťahajú celé roky, keď som prvýkrát zhliadla výpravne monumentálneho Valmonta od Formana, o nejaký čas na to rovnaké, čo do príbehu emocionálnejšie Nebezpečné známosti (1988), až som sa nakoniec prepracovala k filmovému prepisu, zameraným na teenagerskú vekovú kategóriu, ktorá by dobové spoločenské manévre asi nestrávila. A všetky tri filmy majú odo mňa plné hodnotenie z celkom jednoduchého dôvodu. Klišé niekedy nepríjemne zaváňa, ale láska, bolesť, pomsta či zrada si vždy nájdu u publika svoje miesto a z obyčajného diváckeho princípu tieto klasické témy šarm nikdy nestratia. Sarah Michelle Gellar som si zamilovala v tejto jedinej úlohe a jej úžasne povrchnú a rozmaznanú Kathryn som si neskonale užívala, Phillipe a Witherspoon ma zas uchlácholili svojou nevinne romantickou líniou, Bittersweet Symphony ma vnútorne pohladilo a trefná irónia a celková povrchnosť sa zaslúžili o to, prečo ma tento film jednoducho baví, hoci sa z kvalitatívneho hľadiska starším adaptáciám nemá šancu vyrovnať. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších a nejzajmavějších filmů,které sem kdy viděl.Film,který mě svým způsobem zvláštně formoval,páč sem ho viděl v těžký pubertě kolem 15cti let,jeden z pár filmů mojí tak zvané pubertální pětky,která kdysi patřila k mým nejsledovanějším filmům,kde byli filmy jako Blade,nebo třeba Samotáři.Film mi dal poznat skvělou muziku,vynikající herce,nezapomenutelné hlášky a platonickou lásku k Sarah.Jeden z filmů po kterém sem se začal opravdu na plno zabývat filmy,jjako takovými,načež se z toho stal životní koníček a vedlo to až k přihlášení na ČSFD.Skvělý film,který u mě navíc funguje z určité osobní nostalgie......seď s nohama u sebe,tady nejsi na Jamaice :-D 99%. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (32)

Súvisiace novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (viac)

Reklama

Reklama