Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kedysi bol plukovník John Matrix (Arnold Schwarzenegger) veliteľom elitnej bojovej jednotky. Po smrti manželky sa však rozhodol opustiť armádu, aby v ústraní, ďaleko od ľudí, vychovával svoje jediné dieťa, desaťročnú dcéru Jenny (Alyssa Milanová). Ich dni pokojne plynú, keď sa zrazu objaví Matrixov bývalý nadriadený, generál Franklin Kirby (James Olson), ktorý ho informuje, že niekoľko jeho bývalých nadriadených zavraždili a Matrix by mal okamžite zmeniť identitu a odsťahovať sa inam. Bohužiaľ, je neskoro. Po generálovom odchode Matrixov dom napadnú žoldnieri zvrhnutého diktátora Ariusa (Dan Hedaya) pod vedením jedného z plukovníkových bývalých mužov, neľútostného Bennetta (Vernon Wells), o ktorom si myslel, že je mŕtvy. Podarí sa im uniesť Jenny, pretože vedia, že len takým spôsobom dosiahnu, aby s nimi Matrix spolupracoval. Nechcú od neho nič menej, len aby im pomohol zavraždiť prezidenta juhoamerického štátu Val Verde a zvrhnúť tamojšiu demokratickú vládu, aby sa Arius znova dostal k moci. Matrix má prezidenta zabiť, v opačnom prípade zabijú jeho dcéru. Matrixovi, ktorému spočiatku nedobrovoľne a len veľmi neochotne pomáha letuška Cindy (Rae Dawn Chongová), sa podarí ujsť z lietadla, kam ho Ariusovi muži naložili, a okamžite sa vyberie po stopách únoscov. Keď sa však Cindy dozvie, o čo ide, je Matrixovi veľmi dobrou pomocníčkou, pretože má vlastné nevyrovnané účty s Ariusom. Jej jediným želaním je vidieť ho mŕtveho. Matrix sa púšťa do riskantnej hry, pretože musí Jenny zachrániť skôr, ako lietadlo, v ktorom mal sedieť, pristane. A na to skutočne nemá veľa času – necelých jedenásť hodín... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 278)

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Došla ti pára, Bennette? Komando je nestrárnoucí akční lahůdka, takže o udělení pěti hvězd nemusím příliš dlouho přemýšlet. Tohle je absolutní kult skvělých 80. let a slavná Arnoldova žánrovka, ve které mu zlí padouši unesou dceru a on jich pak postřílí celé tucty, aby jí dostal nazpět (scéna s telefonní budkou je nejvíc). Klasický a zábavný akční film, kde se olovem a krví nešetřilo. A co je nejdůležitější - stále mě to baví. Kéž éra akčních hrdinů nikdy neskončí! ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ, toto doháňanie zameškaných akčných kultoviek 80-tych rokov nedopadlo ani tak dobre, ako Univerzálny vojak (3*). Arnie bol síce kultový od ponožiek až po špičku samopalu, a niektoré momenty i hlášky stáli za to, ale všetko ostatné naokolo až príliš trpí 30 rokov starými béčkovými neduhmi. Pritom o tri roky staršieho Barbara Conana si kedykoľvek rada pozriem a Total Recall spolu s Terminátormi 1-2 milujem až za ich futuristický hrob. Ale Komando veru nie, je príliš jednoduché. ()

Reklama

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Už tenkrát, na VHS s rychlodabingem z němčiny, to stálo za to. Pravda, němčina a český rychlodabing člověkem, který německy uměl snad akorát: "Das ist unmögliche geficht" filmu DOST škodil. John Matrix putující za osvobozením své dcerušky je přesto všechno dosud nepřokonaná legenda. Nošení klád na rameni, lámání vazů loktem, skoky z letadla a stříhání růží těžkým kulometem patří dnes již k lidové zábavě a samozřejmě filmovému kultu. Vzpomínky... ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Opravdu asi nejlepsi z Arnoldovo filmu, kdyz se nebudou brat velkofilmy typu Terminator. Samozrejme to neni ciste akcni film, ale je to i trosku komedie, a pusobi to misty docela naivne. Jenze Arnold je neskutecnej drsnak, haze jednu hlasku za druhou a zaverecny vycisteni ostrova je proste dokonalost. Jedina vada na krase je desne ubohej zaporak Vernon Wells, kterej si hraje na drsnacka, ale pusobi jen jako tlustoch v teplouskym oblecku beze svalu a s uchylnym vyrazem, Arnie by rozhodne zaslouzil lepsiho borce. Nadprumernej akcni film a za ten ostrov musim hvezdicku pridat. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Teraz na chvíľku odbočím a budem hodnotiť srdcom, pretože Komando som videl ešte ako decko a vtedy som ešte takto objektívne hodnotiť nevedel, no tento film mi tak utkvel v pamäti, že si nemôžem dovoliť dať pod štyri hviezdičky. Ja viem, že z pohľadu reálneho je to úplná magorina, no z pohľadu čistej akcie je to teda parádny nárez, kde znova Arnie zabudne na roličku milujúceho otca a nastáva skutočný massacre. Nastupuje ako veľká voda, sám dočista vyhladí ostrov s celou armádou proti nemu a párkrát aj efektne zahlási. "Dochádza ti para Bennete!" :). 80%. ()

Galéria (112)

Zaujímavosti (79)

  • V jedné scéně žluté Porsche bourá a otáčí se přes střechu, což mimo jiné způsobí promáčklinu na boku vozidla. V dalších scénách však není po poničené karosérii ani památky. (JARDAHONDA)
  • Poté, co John Matrix (Arnold Schwarzenegger) bere od vojáků z kůlny těžký kulomet, v prvním záběru střílí a drží ho v levé ruce, následně ho ale má v právé. (Lucasion)

Súvisiace novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (viac)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (viac)

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (viac)

Reklama

Reklama