Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsní policajti Sylvester Stallone a Kurt Russel v neľútostnom stretnutí s narkomafiou...
Vždy elegantne oblečený policajt Ray Tango (Sylvester Stallone) a jeho kolega nedbalého zovňajšku Gabe Cash (Kurt Russel) patria k najvýkonnejším ochrancom zákona v Los Angeles a dôkladne znepríjemňujú život a obchody mocnému gangsterskému šéfovi Perretovi (Jack Palance). Namiesto toho, aby ich nechal zavraždiť, sa Perret rozhodne zbaviť svojich protivníkov premysleným spôsobom. Obaja policajti sú vylákaní do opusteného skladu a pomocou falošnej magnetofónovej nahrávky obvinení z vraždy federálneho agenta. Sú poslaní do väzenia, kde sa stretávajú s mnohými bývalými nepriateľmi, volajúcimi po pomste. S prispením policajného kapitána, ktorý za všetkým tuší nekalú hru zločineckého podsvetia, sa im podarí za dramatických okolností ujsť. Obaja policajti sú nútení spolupracovať, aby očistili svoju povesť. Nedá im veľa práce zistiť, kto za celým komplotom stojí. S vypožičaným špeciálnym policajným vozidlom napadnú Perretov opevnený  úkryt... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (580)

Sawy 

všetky recenzie používateľa

Výborný akčňák,jeden z nejlepších Slyových filmů.Hlavní dvojice je výborná,oba dva sympaťáci,Kurta Russella sice žeru víc,ale Sly je taky borec.Teri Hatcher je moc sexy a fakt,že hlášky mají převahu nad akcí rozhodně neberu jako nedostatek.A když už na akci dojde,tak stojí za to.Bavil jsem se královsky,možná ještě víc než u Demolition Mana.85 % ()

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

Takže si to shrňme. Skvělá ústřední dvojce, nádech 80. let, prvotřídní hlášky, kvalitně odvedená práce v akčních scénách, ale (jak u mě bývá zvykem) největším plusem je nahý zadeček. Buďto jsem viděla dvojmo, nebo tam byly dokonce dva :o) Ať počítám jak počítám, vychází mi to na plný počet! Tango a Cash jsou mý hrdinové :o) ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po skvelom treťom Rambovi, akoby sa Stallone potreboval trochu uvoľniť a oddýchnuť a tak natočil niečo odľahčenejšie a jemnejšie, pričom si ešte k tomu rozdeľuje priestor s ďalšou hereckou legendou, no podľa mňa to nikomu moc neprospelo. Ako taká obyčajná oddychovka to funguje bez problémov, kvalitná technická stránka a slušný rozpočet sú samozrejmosťou, takže vizuálne sa na to pozerá viac, než dobre, nechýba atmosféra osemdesiatych rokov so slušnou hudbou a veľkým plusom je to mimoriadne svižné tempo, ktoré vlastne na chvíľu poľaví len v tretej štvrtine, kedy dostane väčší priestor ženský element, ale aj tak to nemá najmenšiu šancu začať nudiť. No inak tu chýba takmer všetko, čo potrebujem od poriadneho akčného filmu. Zápletka je výborná, dvojica skvelých policajtov, proti ktorým sa spojí niekoľko zločineckých organizácií, čo ich stojí nielen slobodu, ale samozrejme aj boj o život, no miesto drsnej cesty za pomstou a očistením mena je z toho len taká séria priemerných odľahčených scén, ktoré ani nemajú moc čím zaujať a mafia, ktorá spočiatku pôsobí celkom zaujímavo sa už po chvíli zmení len na takú amatérsku a zanedbateľnú hrozbu. Takže dejovo tu ani nie je moc o čo stáť, pričom dokonca ešte aj časť vo väzení, ktorá býva v podobných filmoch často tým najlepším neponúkne prakticky nič zaujímavé. A keby aspoň ten humor fungoval, ale je ho tu príliš moc, no mne sadli asi len dve hlášky, hlavne tá narážka na Ramba, inak ma vôbec nebavil. A sklamaním je aj akcia, je jej tu síce pomerne dosť, nechýba jej rozmanitosť a celkom aj veľkoleposť, pričom technicky je samozrejme bez najmenších problémov, ale celkovo ma moc nebavila. Už len to, že v tomto type filmu sa začne zabíjať desať minút pred koncom hovorí za všetko. A tak je to vlastne väčšinou len taká séria rôznych naháňačiek spestrených priemerným súbojom a dokonca ani to veľkolepé explozívne finále za moc nestojí. Mne sa tu vlastne páči len úplný záver finále, kedy hlavní hrdinovia konečne vyjdú z vozidiel a klasicky postrieľajú protivníkov, len škoda, že tak málo a ešte pár kaskadérskych kúskov z priebehu filmu. Čo sa týka obsadenia, tak Sylvester Stallone a Kurt Russell patria medzi mojich obľúbencov, ale toto je pre oboch jedna z tých horších akčných úloh, pri Russelovi určite najhoršia, Teri Hatcher ma tu vôbec nebavila a sklamaním sú aj záporáci, ale vlastne ani nedostali moc priestoru a tak vynikne jedine Brion James. Takže Tango a Cash patrí medzi tie akčné filmy, ktoré si vlastne nemám problém kedykoľvek pozrieť, predsa len pre osemdesiate roky mám v tomto žánri slabosť a tak aj tento film som už od detstva videl pomerne dosťkrát, ale na viac, než ten lepší priemer to nemá, na to by som potreboval veľa zmien. 64% ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Další akční klenot, který jsem si musel doplnit. Buddy komedie napěchovaná hláškami, jak má být. Sylvester Stallone a Kurt Russell jsou tu v nejlepší formě. Nemohu opomenout ani úžasnou Teri Hatcher. Na tyto dva poldy mafie narafičí boudu a oni se octnou mimo zákon. Musí dělat, co můžou, aby dokázali svou nevinnu. Dobrá je například část ve vězení. Většina jejich vybavení (hlavně na konci) je na svou dobu dost hi-tech. Ani po letech to neztrácí své kouzlo. "Rambo je trouba." :D ()

Divočák 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled se Tango a Cash tváří jako drsný akční film. Na druhý ovšem zbude jen vyměklá akční buddymovie s přiblblou akcí a Slyem a Kurtem v hlavní roli. Dvojka v hlavních rolích je sice v pohodě, mladá Teri Hatcher kočka a Kurt v latexu... no Kurt v latexu je prostě Kurt v latexu. Jenže příběh je až bolestně prázdný, akce pomálu a závěrečný útok na milionářův barák na facku. Jako malý jsem tomu dal 4*, teď ale snižuju na 3* a to se mi moc často nestává... ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (26)

  • Severoamerické tržby byly 63,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 120,4 mil. (NIRO)
  • Scéna, v níž policista o Tangovi (Sylvester Stallone) prohlásí "Myslí si, že je Rambo!" a Tango mu odpoví, že "Rambo je trouba", odkazuje na Stalloneho filmovou sérii Rambo (od r. 1982). (Tony.cs)

Súvisiace novinky

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (viac)

Tarantino a Cash

Tarantino a Cash

26.07.2006

Kdepak, žádný remake nebo pokračování dnes již klasického buddy snímku Tango a Cash se nechystá. To se jen kdysi zářivá hvězda akčního žánru Kurt Russell spolčil s režisérem Quentinem Tarantinem za… (viac)

Reklama

Reklama