Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsní policajti Sylvester Stallone a Kurt Russel v neľútostnom stretnutí s narkomafiou...
Vždy elegantne oblečený policajt Ray Tango (Sylvester Stallone) a jeho kolega nedbalého zovňajšku Gabe Cash (Kurt Russel) patria k najvýkonnejším ochrancom zákona v Los Angeles a dôkladne znepríjemňujú život a obchody mocnému gangsterskému šéfovi Perretovi (Jack Palance). Namiesto toho, aby ich nechal zavraždiť, sa Perret rozhodne zbaviť svojich protivníkov premysleným spôsobom. Obaja policajti sú vylákaní do opusteného skladu a pomocou falošnej magnetofónovej nahrávky obvinení z vraždy federálneho agenta. Sú poslaní do väzenia, kde sa stretávajú s mnohými bývalými nepriateľmi, volajúcimi po pomste. S prispením policajného kapitána, ktorý za všetkým tuší nekalú hru zločineckého podsvetia, sa im podarí za dramatických okolností ujsť. Obaja policajti sú nútení spolupracovať, aby očistili svoju povesť. Nedá im veľa práce zistiť, kto za celým komplotom stojí. S vypožičaným špeciálnym policajným vozidlom napadnú Perretov opevnený  úkryt... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (581)

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Říkám to furt a řeknu to ještě jednou. Ve své době příkladný akční film, podle kterého se ostatní učili, jak má vypadat nesourodá dvojice a jak se "hláškuje". Kdybych si měl sestavit nějaký žebříček Stalloneho filmů, dal bych na první místo Demolition mana, potom Rambo IV a pak hlavně Tango a Cash. Víc takových klasik a budu držet hubu. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Nevím, kdo z těch dvou je víc pasé. Jestli Stallone nebo Russell. Raději volím toho druhého kvůli jeho hereckým schopnostem. Nicméně, ve filmu se jednou sešli oba dva a radost převeliká nebyla. Koncept na 80. léta sedí dokonale, ale k této dekádě patřila také bezbřehá akce, ale tady se s ní šetří. Na úkor ní se hláškuje, ale že bych se při těch hláškách mlátil smíchy do kolen, to taky ne. Dvojku doplnila Teri Hatcher a pěkná ženská je někdy víc, než dva pánové, co k sobě ani moc nepasovali, a přesto je někdo nacpal do jednoho filmu. Dokonce jsem měl pocit, že Stallone k Russellovi je dost přezíravý. Pár dobrých scén se najde, přežít se to dalo. Z tohoto Tanga a Cashe jsem hlavu zamotanou neměl, ale nač shazovat film, který se sám tak trochu shazuje. Doba těchto "buddy movies" je nenávratně pryč. 60% ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po skvelom treťom Rambovi, akoby sa Stallone potreboval trochu uvoľniť a oddýchnuť a tak natočil niečo odľahčenejšie a jemnejšie, pričom si ešte k tomu rozdeľuje priestor s ďalšou hereckou legendou, no podľa mňa to nikomu moc neprospelo. Ako taká obyčajná oddychovka to funguje bez problémov, kvalitná technická stránka a slušný rozpočet sú samozrejmosťou, takže vizuálne sa na to pozerá viac, než dobre, nechýba atmosféra osemdesiatych rokov so slušnou hudbou a veľkým plusom je to mimoriadne svižné tempo, ktoré vlastne na chvíľu poľaví len v tretej štvrtine, kedy dostane väčší priestor ženský element, ale aj tak to nemá najmenšiu šancu začať nudiť. No inak tu chýba takmer všetko, čo potrebujem od poriadneho akčného filmu. Zápletka je výborná, dvojica skvelých policajtov, proti ktorým sa spojí niekoľko zločineckých organizácií, čo ich stojí nielen slobodu, ale samozrejme aj boj o život, no miesto drsnej cesty za pomstou a očistením mena je z toho len taká séria priemerných odľahčených scén, ktoré ani nemajú moc čím zaujať a mafia, ktorá spočiatku pôsobí celkom zaujímavo sa už po chvíli zmení len na takú amatérsku a zanedbateľnú hrozbu. Takže dejovo tu ani nie je moc o čo stáť, pričom dokonca ešte aj časť vo väzení, ktorá býva v podobných filmoch často tým najlepším neponúkne prakticky nič zaujímavé. A keby aspoň ten humor fungoval, ale je ho tu príliš moc, no mne sadli asi len dve hlášky, hlavne tá narážka na Ramba, inak ma vôbec nebavil. A sklamaním je aj akcia, je jej tu síce pomerne dosť, nechýba jej rozmanitosť a celkom aj veľkoleposť, pričom technicky je samozrejme bez najmenších problémov, ale celkovo ma moc nebavila. Už len to, že v tomto type filmu sa začne zabíjať desať minút pred koncom hovorí za všetko. A tak je to vlastne väčšinou len taká séria rôznych naháňačiek spestrených priemerným súbojom a dokonca ani to veľkolepé explozívne finále za moc nestojí. Mne sa tu vlastne páči len úplný záver finále, kedy hlavní hrdinovia konečne vyjdú z vozidiel a klasicky postrieľajú protivníkov, len škoda, že tak málo a ešte pár kaskadérskych kúskov z priebehu filmu. Čo sa týka obsadenia, tak Sylvester Stallone a Kurt Russell patria medzi mojich obľúbencov, ale toto je pre oboch jedna z tých horších akčných úloh, pri Russelovi určite najhoršia, Teri Hatcher ma tu vôbec nebavila a sklamaním sú aj záporáci, ale vlastne ani nedostali moc priestoru a tak vynikne jedine Brion James. Takže Tango a Cash patrí medzi tie akčné filmy, ktoré si vlastne nemám problém kedykoľvek pozrieť, predsa len pre osemdesiate roky mám v tomto žánri slabosť a tak aj tento film som už od detstva videl pomerne dosťkrát, ale na viac, než ten lepší priemer to nemá, na to by som potreboval veľa zmien. 64% ()

Anthony 

všetky recenzie používateľa

Film je hlavně zajímavý režisérem, jinak spíše tvůrcem filmů pro festivaly. Tentokrát se z něj stal řemeslník a dokázal podle všech hollywoodských pravidel vytvořit dost slušnou akční komedii. Zajímavá je postava Stalloneho vždy elegantního Tanga (která si navíc dělá legraci z Ramba). Vzájemné špičkování obou postav je také povedené, akční scény zvládnuté, Jack Palance mírně přehrávající (zřejmě to tak mělo být). ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„A čo povieš teraz?“ –„Myslím, že golfové ihrisko tu asi nemajú.“ Žiadna srdcovka napriek tomu, že som už ako decko frčal na Slyovi, Kurta Russella som rešpektoval (ale naplno ma pred kamerou začal baviť až keď dosiahol dôchodcovský vek, neviem prečo) + som ich spoločný buddy movie videl ako puberťák. Aj tak ma to ale nikdy nebavilo, nikdy ma to nechytilo za srdce. Ani ten Sylvester ma tu bohvieako nebavil, nepáčila sa mi jeho štylizácie do jemného, slušného, večne uhľadeného profesionála. Priemerná akčná komédia z konca 80. rokov, ale s atmosférou nastupujúcich dravých deväťdesiatych. Napriek adrenalínovej réžii Rusa (!) Andreja Končalovského nič výnimočné. Spriazneným kusom (48 hodín, Smrtonosná zbraň, Posledný skaut) sa to nevyrovná. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (26)

  • Brion James (Requin) měl mít ve filmu původně pouhé dvě repliky, proto ve snaze vyniknout použil britský přízvuk. Stallonemu (Tango) se to tak zalíbilo, že scénář přepsal a dal jeho postavě víc prostoru. (HellFire)
  • Ve 42. minutě je možné všimnout si měnící se velikosti krevních skvrn na Cashově (Kurt Russell) tričku. (Terva)

Súvisiace novinky

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (viac)

Tarantino a Cash

Tarantino a Cash

26.07.2006

Kdepak, žádný remake nebo pokračování dnes již klasického buddy snímku Tango a Cash se nechystá. To se jen kdysi zářivá hvězda akčního žánru Kurt Russell spolčil s režisérem Quentinem Tarantinem za… (viac)

Reklama

Reklama