Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Adaptácia klasickej literárnej predlohy Victora Huga.  Jean Valjean sa dostal na galeje kvôli tomu, že ukradol chlieb, aby nasýtil svoju hladujúcu rodinu. Kvôli neúspešným pokusom o útek sa napokon na slobodu dostal až po dvadsiatich rokoch ako skutočný zločinec, ktorý bez rozpakov klamal a kradol. Vďaka dobrote starého biskupa napokon našiel v sebe silu zmeniť svoj osud a stal sa z neho vážený starosta mestečka Vigau. Nanešťastie sa novým veliteľom miestnej polície stane inšpektor Javert, ktorý Valjeana pozná z galejí. (STV)

(viac)

Recenzie (245)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Posadnutosť spravodlivosťou, ktorá nevedie k spravodlivosti. Prevedenie tejto klasiky o stupeň lepšie ako v novšej muzikálovej verzii a hlavne o niečo viac pochopiteľné. V hlavných postavách Rush a Neeson nesklamali a rovnako nesklamal výborný Kostkov dabing, ktorý Neesona dabuje už tradične. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Akademizmus vo svojej kryštalickej podobe. Vlastne prečo nie, raz za čas. Väčší problém mám s akýmsi nijakým Augustovým uchopením atmosféry príbehu, ktorý si potrpí na silné emócie. Tie nám však režisér s hereckou špičkou však naservírovať dokáže. Lenže Paríž a Francúzsko sú akési nezaujímavo matné, výprava polovičatá (záverečná revolúcia to nezachráni) a vďaka skratkovitosti asi nie úplne v duchu knihy vyznieva občas chovanie postáv. Toto je materiál pre veľký drahý televízny seriál. Tak napríklad: Danes ide prvýkrát do mesta, ihneď zahliadne rebelujúceho mladíka, on sa na ňu pozrie a je vymalované. Ale ako som spomenul, možno to inak pri takejto stopáži nejde a akademickosť takýmto osudovým látkam pristane. 70%. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Filmové adaptace knih jsou velmi často poměrně problematická záležitost. Zpravidla proto, že i dobré knihy dostanou strašně na frak. Bídníci s Valjeanem Neesonem jsou učebnicovou ukázkou takové brutality. Ač on sám, Fantina - Uma Thurman (kterou popravdě nějak zvlášť nemusím), Marius i Cosette jsou ve svých rolích poměrně přesvědčiví, celkově to je hodně nepovedená adaptace. Do poloviny to ještě jde a člověk si u odchylek od knihy říká - no jo, muselo se to osekat, aby diváci nezemřeli vyčerpáním, od poloviny se film přestává tvářit jako adaptace knihy a začíná nepokrytě být dílem někoho, kdo někdy slyšel, že existují jacísi Bídníci a velmi přibližně tuší, o čem to tak má být. ()

Indy 

všetky recenzie používateľa

Liam Neeson je výbornou voľbou pre postavu Jeana Valjeana, rovnako ako Geoffrey Rush je dokonalým komisárom Javertom. Herecké výkony ústrednej dvojice spolu s nesmrteľným príbehom z pera Victora Huga a peknou hudbou Basila Poledourisa robia z tejto adaptácie veľmi slušný filmový zážitok. Je pravda, že niektoré línie príbehu sú odrozprávané z rýchliku (film mohol mať v pohode 3 hodiny) a druhá polovica (po príchode do Paríža) nie je tak vydarená ako tá prvá, ale úplný záver na brehu Seiny je skvelý. Páčili sa mi aj 4-dielny Bedári s G.Depardieu a určite si niekedy rád pozriem aj klasické francúzske adaptácie s Gabinom a Venturom. Ale teraz sa najviac teším na muzikálových Bedárov s H.Jackmanom a R.Croweom, snáď to bude aspoň tak dobrý príspevok ako táto podarená adaptácia. 8/10 ()

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší BÍDNÍCI jsou z. roku 1958 v hlavní roli s Jeanem GABINEM. A to jsem viděla všechny filmy s názvem "Bídníci". Do této role dnes těžko najdete představitele, který by charismatickému Gabinovi konkuroval. Dosud se ještě nenarodil. Tím neříkám, že ostatní filmy jsou špatné....jsou jenom jiné a té době špatně konvenují. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (11)

  • Herci se připravovali s režisérem na své role před počátkem natáčení na soustředění v Los Angeles (USA) po několik dní. (Lynette)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Victora Huga. (Terva)
  • Film Bídníci se v České republice natáčel roku 1997, mimo jiné i na zámku z 18.století Dobříš. (Lynette)

Reklama

Reklama