Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. John Dolittle (Eddie Murphy) je úspešný sanfranciský lekár a má všetko, čo si muž môže želať - skvelú kariéru, krásnu manželku Lisu (Kristen Wilsonová) a dve nádherné dcéry Charisse (Raven – Symoné) a Mayu (Kyla Prattová). Navyše sa chystá uzavrieť najväčší obchod svojho života. Skrátka, doktorovi Dolittlovi leží svet pri nohách. Ale potom sa začne diať niečo veľmi zvláštne. Nešťastnou náhodou zrazí psa a počuje, ako mu zviera vynadá. Jeho dávno zabudnutá schopnosť porozumieť reči zvierat sa mu vrátila! Nová „prax“ mu spôsobí katastrofu v práci aj rodine. Štvornohí pacienti sú svojím novým liečiteľom nadšení a húfne sa mu hrnú do ordinácie. Rozrečnené holuby, veveričky či lesná zver mu nedajú sústrediť sa a prefíkaná sova mu pošle celú perepúť chorých zvierat priamo domov. Pomáha cirkusovej opici aj starnúcemu tigrovi, ale katastrofe vo vlastnej rodine už však zabrániť nedokáže. Keď doktora pristihnú, ako dáva umelé dýchanie „umierajúcej“ kryse, skončí na psychiatrii. Až vďaka svojej dcérke nakoniec pochopí, že sa musí zmieriť so skutočnosťou a prijať seba samého ako „zvláštneho“ človeka... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (182)

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Na filmu Dr. Dolittle je vidět, že jen jeden nápad (doktor umí mluvit se zvířaty) a komika Eddieho Murphyho (jde pořád nějak dolů) nestačí. Občas mě zaráží, jak si tvůrci myslí, že děti jsou hloupější než dospělí a lze jim naservírovat "jednodušší" zábavu. Tak to není a pár vtipných situací to nezachrání. Dobrý film pro děti dá mnohdy více práce než film pro dospělé. Sám jsem nebavil ani v mladším věku a jako dospělého mě to znovu neláká už vůbec. ()

Bukk 

všetky recenzie používateľa

Říkejte si co chcete, ale v době vydání mi bylo 5 a ten film jsem zbožňovala. Dokonce jsem "donutila" rodiče se na to dívat po sobě hned několikrát. Je to má srdeční záležitost a z nostalgie si to plný počet prostě zaslouží. Ten pes byl slaďouš, jedno z mých prvních nezapomenutelných setkání s filmem. A určité kouzlo tomu neupřu. ()

Reklama

majklfly 

všetky recenzie používateľa

postavá napsaná akorát pro Eddieho. Bláznivý herec,roztomilá zvířátka spousta jednoduchého humoru. Rodinná komedie, jak ušitá. Po tom, co mě malá Anička zatahala za rukách a se slzami v očích se zeptala "Myslíš, že opravdu existuje Dr. Dolittle?" jsem pochopil myšlenku filmu. A to, že si já podoíral víčka sirkama šlo maximálně bokem... ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Ten, kto pozná filmy E. Murphyho, tak vie, že čo má očakávať. Z toho nie je výnimkou ani „Dr. Dolittle“. Rola doktora, ktorý rozumie tomu, čo „hovoria“ zvieratá, pasuje na E. Murphy a on k tomu pridá ten potrebný plus, čo ten charakter potrebuje. Scény sa nesnažia byť až príliš vtipné, dialógy (zvieratá a doktor) viac-menej fungujú. Pravdepodobne najkompaktnejšie dielo z väčšieho počtu pokračovaní tohto príbehu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nemôžeš operovať tigra. Nepoznáš symptómy.“ - „Vravel, že vidí dvojmo a bolí ho hlava.“ Žiadne veľdielo, ale i vďaka umiernenému Eddiemu Murphymu a vydareným trikovým scénam s ukecanými zvermi sa to dá prežiť. Dokonca sa možno sem-tam zasmejete (záverečný zvierací protest: „Preč s prasatami!“ – „Čože?!“ – „Myslel som policajtov.“). Priemerná snímka pripomína priemernú komédiu s Jimom Carreym KLAMÁR, KLAMÁR – tiež dobrý námet a slušní herci, ale celé to ide len na pol plynu. Navyše, ak DOKTORA DOLITTLEA prirovnáme k inému zvieraciemu hitu (BABE), nemá šancu. Kino Považan NMnV 1999 ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama