Reklama

Reklama

Katarína Veľká

(seriál)
  • Rusko Jekatěrina (viac)
Rusko, (2014–2023), 43 h 56 min (Minutáž: 37–62 min)

Tvorcovia:

Anton Zlatopolskij

Hrajú:

Marina Alexandrova, Alexandr Lazarev ml., Pjotr Žuravljov, Vladimir Meňšov, Jelena Šamova, Michail Konovalov, Jevgenij Volockij, Sergej Kagakov (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(56)

Obsahy(1)

Život Kataríny Veľkej (Marina Alexandrova), ktorá sa z mladej nemeckej princeznej Sophie z Anhalt-Zerbstu stala najslávnejšou ruskou cárovnou. Cesta od naivnej a ambicióznej mladej ženy k jednému z najmocnejších a najvplyvnejších vládcov v novovekej histórii, ktorá však bola plná nástrah, intríg, nepriateľských vzťahov a odporu. Avšak popri reformátorskému mysleniu si princezná a budúca cárovná nájde čas aj na to najdôležitejšie v jej živote - na lásku... (Arsenal83)

(viac)

Recenzie používateľa Marius k tomuto seriálu (2)

Vzostup (2017) (S02) 

Seríál mi odpálil dekel, takže je to za plný kotol a momentálne asi najlepší historický seriál sezóny. Vyvážený mix zahraničnej politiky, reforiem, vnútropolitického intrigovania, vzťahov so synom, romantiky a vojny (bude aj trochu Suvorova a bitka pri Cesme). Skvelí herci, najmä Koltakov ako "chodiaca encyklopédia" Nikita Panin je famózny a Alexandrova to tu hrá úplne inak než v prvej sérii, jej postava je omnoho temnejšia. Oproti prvej sérii to muselo stáť strašné prachy lebo výprava (s výnimkou počtu komparzistov) znesie porovnanie s regulérnymi hollywoodskymi blockbustermi. Anglická Viktória z toho istého roku pri tom vyzerá ako chudobný príbuzný. Celé voľne dostupné tu P.S. Tá trúba Pavol I. si tú svoju druhú ženu vôbec nezaslúžil. ()

Samozvanci (2019) (S03) 

Vlastne midquel medzi predposlednou a poslednou časťou predošlej série. Ešte opulentnejšia výprava a štandardne výborní herci. Aнгелина Стречина красотка. Pre mňa prekvapivo veľmi dobre fungovala aj zromantizovaná línia Alexeja Orlova a Jelizavety "Tarakanovej", napriek tomu že to určite takto nebolo je to celé v rámci príbehu veľmi uveriteľné a poučné pre krásne devy, ktoré hrajú veľkú hru bez tromfov. Z cárovnej tu už nadobro urobili tvrdú samoderžavnicu. A stálo by zato rozšíriť aj líniu Suvorova. Celé po rusky tu : https://www.youtube.com/watch?v=lnzqK7avQqY ()

Reklama

Reklama