Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman (Samuel L. Jackson) je najlepším vyjednávačom chicagského policajného zboru. Jeho kolegu zavraždia tesne po tom, čo sa mu zverí, že podľa jeho informátora niekto spreneveril všetky peniaze z policajného fondu. Krátko na to vnikne do Dannyho domu inšpektor Niebaum (J. T. Walsh) so svojou špeciálnou policajnou jednotkou, ktorá objaví podstrčené účty zo sprenevereného fondu a dôkazy, že Danny zastrelil svojho kolegu. Od doposiaľ úspešného policajta Dannyho sa všetci odvrátia. Niekto celú aféru prezradí novinárom, pre ktorých je táto správa vhodná na titulnú stranu. Zúfalý Danny sa zabarikáduje v policajnej budove a drží tu ako rukojemníkov inšpektora Terrenca Niebauma, jeho asistentku Maggie (Siobhan Fallonová), zradcu Rudyho (Paul Giamatti) a veliteľa Granta Frosta (Ron Rifkin). Odmieta ich prepustiť, kým nebudú odhalení skutoční páchatelia. Budovu uzavrú a do akcie povolajú špeciálnu jednotku, v ktorej Danny ešte prednedávnom slúžil. Danny s ňou odmietne komunikovať a vyžiada si nestranného vyjednávača Chrisa Sabiana (Kevin Spacey) z iného okrsku. Zatiaľ čo sa polícia dohaduje o ďalšom postupe, vykoná skúsený Danny všetko, aby získal čas potrebný na odhalenie skutočných zločincov. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (458)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých filmov, keď si poviete, uf, ten Samuel L. Jackson je fakt dobrý herec a zaradíte ho do svojej top 20. Takto sa pyšne môžem postaviť pred akéhokoľvek slniečkára a zahlásiť: Mám troch až štyroch čiernych hercov v osobnej dvadsiatke, splnil som normu!" Myslím, že aj Biden a iní pedofilní chuťovkári z Bieleho domu mi môžu len ticho závidieť. ()

Aky 

všetky recenzie používateľa

Nevidím jediný důvod, proč tomuto filmu upírat kteroukoliv z pěti možných hvězdiček. Scénář je výborně napsaný, režie ho rozhodně nepokazila a S.L. Jackson a K. Spacey předvádějí hereckou exhibici. Při některých jejich dialozích se až tají dech. Je jedno, že tušíte, jak to pravděpodobně bude muset dopadnout, celek je tak kompaktní, že to na napětí nic neubírá. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Najlepší vyjednávač v meste (Samuel L. Jackson) je falošne obvinený zo zločinu a keď vidí, že ho všetci opúšťajú, unesie všetkých, ktorí ho do toho potencionálne mohli namočiť a žiada komunikovať s druhým najlepším vyjednávačom v meste (Kevin Spacey), aby to vyšetril. TO je nápad! Bola to skrátka doba, kedy F. Gary Gray nenakrúcal veci typu LÚPEŽE PO TALIANSKY, BUĎ COOL alebo KOKAÍNOVÝ KARTEL, ale nádherne budoval tiesnivo napínavú atmosféru, špičkovo pracoval s hercami (ďalej ešte Paul Giamatti, John Spencer, J.T. Walsh, David Morse či Ron Rifkin) a akčné vsuvky mu nerobili problémy. Legenda hovorí, že Spacey a Jackson sa do filmu obsadili sami. Raz sa vraj stretli na večierku a keďže sa poznali (hrali spolu v KEDY ZABIŤ), slovo dalo slovo, Jackson sa spýtal Spaceyho, či náhodou nečíta scenár k "nejakému" VYJEDNÁVAČOVI, Spacey priznal, že číta, Jackson povedal, že rolu vezme, ak ju vezme Spacey a Spacey prikývol, že ak to vezme Jackson, vezme to aj on. ()

kOCOUR 

všetky recenzie používateľa

Pln počáteční nevědomosti z existence Vyjednavače zůstal jsem po jeho skončení sedět s pusou dokořán a s neskonale příjemným příjemným pocitem v těle. Tenhle kousek je velice, ale opravdu velice slušně zmáknuté řemeslo se sympatickou špičkující se ústřední dvojicí a relativně silným scénářem, přesně tak propečený, jak si to přejete. Proč už dnes nikdo netočí takovéhle thrillery...? Klidně bych na ně chodil do zblbnutí... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dalsi kvalitny devätdesiatkovy thriller, ktory som videl viackrat a zakazdym som ho zral. Ale teraz po rokoch ma uz tak nenadchol. Uz ma prilis nebavia detektivne zapletky a v tomto filme ma prim pred subojom dvoch vyraznych osobnosti vysetrovanie toho, kto hodil na hlavneho hrdinu vsetko to svinstvo. Vdaka tomu trva celu dlhu hodinu, kym dôjde ku stretu Jacksona a Spaceyho. Co je velka skoda, lebo prave ich spolocne sceny su tym najlepsim na celom filme. Kazdy ich spolocny dialog stoji za to a ked sa nerozpravaju, tak kvalita filmu vyrazne klesa. Jak Spacey, tak aj Jackson podavaju nadpriemerne vykony, ale ich top to urcite nie je. Fakt si ale neviem predstavit v Spaceyho ulohe pôvodne uvazovaneho Stallonea. To by bol uplne iny film. Zvysok postav aj ked je obsadeny znamymi a sympatickymi prihravacmi je uz len do poctu. Trochu z nich vynikne uz len ustraseny Paul Giamatti. Skoda, ze aj dalsi z nich nemali moznost viac vyniknut. Cas na to vdaka bohatej stopazi bol, ale scenar im to nedovolil. Akcie tu je minimum. Co nevadi, len tych napinavych scen mohlo byt ovela viac a rozhodne by filmu neuskodilo vyraznejsie skratit stopaz. Hlavne ten uvod, aby sa ovela skôr na scene objavil Spacey. Takze film stale odporucam, ale uz to podla mna nie je taka pecka ako kedysi. 7/10. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (16)

  • Pôvodný koniec zahŕňal mexickú patovú situáciu so stopäťdesiatimi policajtmi mieriacimi zbraňami na protagonistov na železničnej stanici. Kevin Spacey namietal proti tomuto koncu, pretože mal pocit, že také verzie boli sfilmované už mnohokrát predtým, a tak to prepísali. (Arsenal83)
  • Dannyho (Samuel L. Jackson) manželka zmiňuje jméno syna Jeremyho. Jeremy Roenick je jméno hokejisty hrajícího za tým Chicago Blackhawks ve městě, kde se film natáčel. (Conspi)
  • V závere nakladajú zraneného Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) do sanitky hlavou napred. V ďalšom zábere z vnútra sanitky má však hlavu pri dverách. (ti88na)

Reklama

Reklama