Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (191)

Magneto 

všetky recenzie používateľa

Tento Star Trek mi prirástol ku srdcu...hlavná premisa o zmysle nášho života, našej smrteľnosti a o tom, že nieje dôležité čo po sebe zanecháme, ale ako sme žili je mi veľmi blízka. Ak k tomu pridám fantastické startrekovské prostredie a postavy, úžasný nápad ako predať štafetu od starej generácie novej, tak tu máme jeden z najlepších a dejovo najzaujímavejších scifi filmov. Pravda, technická úroveň je slabá a mnoho špeciálnych efektov je použitých ešte zo seriálu, ale v konečnom dôsledku mi to nevadilo. Producenti sa snažili k podobnému konceptu vrátiť aj v deviatej časti, ale nepodarilo sa im to takým krásnym a sentimentálnym spôsobom....Jasné, First Contact je super akcia a vizuálne je to špička, ale Generations je jedinečný. ()

T-pack 

všetky recenzie používateľa

Jak tak koukám, stává se ze mě nebezpečný kříženec obou ras fanoušků. Nevím jestli je to dobře, každopádně tenhle... jak tomu říkají... Star Trek má něco do sebe. Zahrnování technickými pojmy a frajeřinky jako prostřelení štítů použitím střel o stejné frekvenci mě dost bavily, CGI nebylo vůbec špatné. Co zůstává Star Treku jako velká bota na kole jejich závoďáku je třesení kamerou k vyvolání iluze nestabilní podlahy a absurdně vypadající přestřelky. Hvězdičku filmu srazil trochu Nexus, ale hlavně "epická" bitva dvou kapitánů proti Soranovi, která se očividně ohlíží na pokročilý věk všech přítomných. Zůstává tak jasný fakt, že je to jeden z těch Star Treků, které, jakožto čistokrevné hvězdné sci-fi, mají potenciál ale na kolena je sráží jak hloupě v akci vypadají... ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jediny Star Trek, ktory som schopny posudit ako divak, ktoremu Trek nic nehovori, kedze to bol uplne prvy Trek, ktory som videl a zaroven ako divak, ktory uz si napozeral komplet TNG a nakoniec aj TOS. Pre bezneho divaka to je priemerne sci-fi s TV vizualom. Nenadchne, neurazi. Za par dni na neho zabudnete a po skonceni som prilis nechapal, preco sa Star Trek stal legendou. Ale akonahle som uz mal za sebou TNG, tak ma to bavilo ovela viac. Hlavna zapletka s magorom, ktory tuzi vratit sa do Nexusu natolko az sa sprava ako fetak s abstakom, je taka standardna. Na nu je napojena linia o tom ako Picard kasle na zalozenie rodiny, co na stare kolena zacina lutovat. V tomto smere su na tom biedne skoro vsetci hrdinovia zo vsetkych Trekovych serii. Holt sami vorkoholici. Spustacom tejto lutosti je informacia o umrti brata a synovca, co pôsobi skratkovito. Rovnako linia s Datovym emocnym cipom, alebo klingonkami Lursa a B'Etor. Ked divak nema nasledovany serial, tak su to vsetko skratkovite udalosti ktorym chýba poriadna hlbka. Ale ak ho ma nasledovany, tak vsetky tie postavy pozna a ma uz k nim vztah, takze vdaka tomu tento film funguje ako skvele vyvrcholenie jednotlivych linii zo serialu. No a po znalosti TOSky tak perfektne funguje aj linia s Kirkom a stretnutie Kirka a Picarda je zrazu splnenym snom. Rezia stale pôsobi televiznym dojmom. Akurat format obrazu je konecne filmovo sirokouhly a triky o triedu velkolepejsie a kvalitnejsie ako v serialy. Naposledy sme si mohli vychutnat pôvodnu Enterprise, ktora sice vyzera prilis televizne, ale mam ju rad. Aspon, ze jej znicenie vyzera pôsobivo. Z postav ma najväcsi priestor Picard, Data a prekvapivo este La Forge. Zvysok postav je skôr do poctu. Zaporaka stvarnil Malcolm McDowell slusne, ale chybali mu nejake pôsobivejsie sceny. Mrzi ma len to, ze sa na zaciatku neobjavil aj Spock a Kostra a potom v scene, ked zabili konecne Lursu a B'Etor na to Worf nijak nezareagoval vzhladom na ich historiu. Takze vysledkom je film, ktory si uziju v ovela väcsej miere znalci serialov. Pre bezneho divaka to je tuctove sci-fi. 9/10 ()

brutale 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemná zmena až na to, že Kirk mi pokazil celý film svojou vynútenou prítomnosťou... Každopádne verím, že jeho odchod je definitívny!!! Patricka Stewarta je radosť sledovať v úlohe kapitána Enterprise (síce po Williamovi Shatnerovi by to zahral lepšie kdokoľvek s treťou ľudovou a zváračským kurzom) a teším sa, ako nám spolu s novým týmom odhalia ďalšie galaktické dobrodružstvá... (dobré nie?) Kvôli Kirkovi hviezda dolu! ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Do natáčení sedmého filmu o osudech lodi Interprise a její posádky se tentokráte pustil David Carson. Hudební doprovod mu dělal Dennis McCarthy. Jsme zde svědky křtu kosmické lodi Interprise, která má označení NCC 1701 - B. Naše stará známá posádka odchází do důchodu a nahradí ji Nová a mladá generace. Zatím co je triková stránka filmů lepší a lepší, naši hrdinové jsou starší a starší - věčná škoda. Měl jsem Admirála Kirka a jeho posádku velice rád. Při sledování tohoto snímku jsem si chtě nechtě vzpomněl na jednu českou říkanku - Naše staré kamarády, nehodííííme do smetí............ CITÁT - Nechutná mi to, nalejte mi ještě.......... Svým způsobem je to smutný příběh. Příběh se zde posouvá o 78 let do budoucnosti, ano čtete dobře o 78 let !!?? Nová generace vesmírné lodi Interprise NCC 1701 -D je zde : ..........PICKARD - Patrick Stewart ..........RIKE - Jonathan Frakes ..........DATA - Brent Spiner ..........GEORGI - Levar Burton a další. Scotty, Chekov, Kirk, Uhura......jsou zde už jen jako staříci. Na novou posádku si budu muset dlouho zvykat. CITÁT - Warp sedm.......... ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (23)

  • Leonardu Nimoyovi byla nabídnuta role ve filmu i jeho režie. Nimoy po přečtení scénáře odmítl. (ČSFD)
  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)
  • Postavou šílence Sorana byl později inspirován i Soran v seriálu Hvězdná brána - zde však nebyl Soran šílený vědec ale pravý opak - šílený náboženský fanatik. (javaznenevim)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené