Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Komédia
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

The Shawshank Redemption je pre mňa najlepším dielom kinematografie, aké bolo kedy natočené. Aj keď sa toto tvrdenie zakladá na subjektívnych pocitoch, verím že sa nájde pár miliónov ľudí, ktorí so mnou budú súhlasiť :-) ! Čím je tento film tak výnimočný ? Frank Darabont (ten hulvát) stavil všetko na jednu kartu. Nechal nás prežiť život človeka, ktorý bol nespravodlivo odsúdený za čin, ktorý nespáchal. Odsúdený a nechaný napospas krutému režimu Shawshankskej väznice, ktorý zlomí aj tie najtvrdšie povahy....ale nie nášho Andyho, pretože príbeh Andyho Dufresna predstavuje vôľu každého človeka bojovať proti nespravodlivosti . Darabont je výborný manipulátor a zmanipuloval nás všetkých psím pohľadom Tima Robbinsna a pehami Morgana Freemana. Búšil do nás tak vytrvale, že sa mu podarilo stvoriť legendu....na konci ktorej nás čaká oceán a zihuataneio, v mojom ponímaní ako symbol voľnosti a nového začiatku. Ech Frank, Sigmund Freud by mal z teba radosť!

Star Trek X: Nemezis

Star Trek X: Nemezis (2002)

Nechápem, že tento film prepadol. Pre mňa zosobňuje všetko čo mám na Star-Treku rád. Viete, dnešné sci-fi sa točí na dva spôsoby, je tu sci-fi výpravné, s obrovským rozpočtom a efektami, ktoré vám do sietnice urobia veľkú čiernu dieru, a potom tu máme sci-fi hororové, ktoré vás pripraví o pohodlie suchej plienky. Nikto už netočí sci-fi na zamyslenie, plné otázok a odpovedí. Star-Trek patril do jeto kategórie, a hoci tento film mierne vybočuje z priamej cesty trekovským kontinuom, pre mňa navždy zostane najlepším ST filmom, možno práve preto, že je to posledný Trek s posádkou z TNG. Patrick Stewart spolu spolu s ostatnými hercami vystupujúcimi vo filmoch TNG mu venoval časť zo seba a Nemesis je doslova vyvrcholením krásnej cesty ktorá začala v roku 1987 a skončila práve týmto filmom v roku 2002. R.I.P. Star-Trek

Horizont udalosti

Horizont udalosti (1997)

Skvelá hororová sci-fi vyvražďovačka. Škoda toho záveru, mohlo to byť jednoznačne za 5*. Filmu sa nedá uprieť, že sa snaží, režisér sa snaží tiež, ale pred koncom mu dochádza dych a vsadí všetky karty na okázalé vraždenie. Každopádne môžem s čistým svedomím odporučiť, nuda nehrozí. Na filmy,kde sa kombinuje vesmír a peklo mám proste slabosť a toto je určite ten lepší kúsok. Smelo do toho!

Sunshine

Sunshine (2007)

Ok, dajme tomu že námet/príbeh je trochu pritiahnutý za vlasy. Je nadmieru jasné, že použitie akéjkoľvek nálože, či bomby odpálenej na alebo v slnku by malo asi taký efekt, ako prd mravca v mravenisku. Nehľadiac na to, mi proste tento film učaroval. Až na tú vedeckú banalitu z úvodu môjho príspevku je všetko ostatné vedecky prijateľne spracované. Smrť člena posádky v otvorenom vesmíre je jedna z vecí, nad ktorou som dlho uvažoval a rozoberal ju do najmenších detailov....a práve takéto momenty u mňa dokážu veľmi silno zarezonovať. Technická stránka filmu je nádherná a herci predvádzajú veľmi emotívne divadlo. Sci-fi ako má byť, pre fanúšikov žánru absolútna nutnosť.

Agora

Agora (2009)

Tak málo nám cirkev ako inštitúcia dala a tak veľa nám vzala. Odsudzovať kresťanstvo ako filozofiu je nezmysel, tvrdo však odsudzujem ľudí, ktorý si náboženstvo vysvetľujú podľa situácie a neváhajú ho použiť na zákernú hru s človekom, ktorého vyznaním je humanizmus a porozumenie. Len človek a jeho podlosť je tou známou krvavou stigmou kresťanstva, časuodolným tetovaním so znakom smrti. Agora je nádherný film, ktorý je však plný krutosti. Navzdory tomu som očarený spôsobom, akým som to pri prvom počutí názvu "Agora" vôbec nečakal. Vďaka Alejandro !