Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Keď sa na palube Medzinárodnej vesmírnej stanice stane smrteľná nehoda, osamelá astronautka sa hrdinsky vydá na cestu späť na Zem, aby zistila, že kľúčové časti jej života, vrátane jej malej dcéry, sa zmenili. (Apple TV+)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (8)

Konštelácia (2024) 

Nenapadne sci-fi pre pozorneho, idealne, aj v kvantovej teorii trosku edukovaneho divaka. :) Naozaj treba vnimat tie naznaky, linie a nechat si "vysvetlit" kto je "odkial/z kedy". :) Uznavam, ze obcas, zvlast k zaveru, to obcas posobilo nesurodo. Kazdopadne, Noomi bola tradicne skvela a mladucka predstavitelka jej dcerky, Alice, bola tiez podarena. Hoci som jej tu, scenarom pridelenu, predcasnu emocnu inteligenciu moc neveril. Plne chapem jednohviezdia i odpady. Ako som pisal vyssie, treba sa pri sledovani ozaj vzit do deja a sustredit sa a mat otvorenu mysel. Toto nie je ziaden jednoduchy, plochy blockbuster. Je to obcas i silne emocionalna rodinna drama, ktorej by som bol uvital menej. Narvat to do 6tich dielov by bolo asi idealne, ale chapem, ze niektore linie si vyzadovali hlbsi a pozvolnejsi nastup. ()

Ranený anjel (2024) (E01) 

Noomi sledujem uz od 2009-teho, ked som ju videl v originali vyborneho Man som hattar kvinnor podla kniznej predlohy Stieg-a Larsson-a. Preto som si nemohol nechat ujst ani tento sci-fi pocin. :) Dianie na ISS i krizova situacia pomerne standard. Mystery stranka experimentu a i "halucinacie" tomu dodavaju urcitu atmosferu a i prelinanie dvoch casovych liniii sice napoveda, ale nechava toho strasne vela na divaka, a ze je z toho casto len chaos. Opatrny priemer, cakal som viac. ()

Moje srdce ostalo kdesi vo vesmíre (2024) (E03) 

Hm, zatial tam vidim 3 postavy existujuce sucasne v dvoch paralelnych realitach. Some zvedavy, ako sa s tym tvorcovia dalej pasovali. :) Zaujimave, hoci to ma svoje obcasne "muchy". ()

Ľavá ruka Boha (2024) (E04) 

Tentokrat hraju prim psychologicka - rodinna linia a i ta fyzikalna. A kedze "efekt pozorovatela" je v kvantovej mechanike tezou, malo to pre mna i tento prinos, kedze ma tato fyzika zaujima. Narocnejsia cast a urcite nie len pre povrchne vzhliadnutie. Noomi v tejto epizode exceluje. Atmosfera v labakoch a i v zavere v domacnosti bola paradna. 80% Pecka. Silne stvorhviezdie. ()

Osem kilometrov odtiaľto je zvuk najzreteľnejší (2024) (E05) 

Mystery a atmosfera ako sa patri. Zvlast k zaveru. Zaujalo "prepojenie" Bud-a a Henry-ho. Surodenecky parik "radio-amaterov" zo stanice bol...osobity, ale zapadal do scenara. Spokojnost. Som zvedavy, ci kozmonautka neskonci, ako tie 10tky pred nou s osudom vpisanym do novin. Chudak drobec. 75% ()

Paul je mŕtvy (2024) (E06) 

Paralelna realita, v ktorej sa momentalne nachadza Paul. Konecne vidime "vidiny" z predoslych epizod vo svojom povode a mozeme chapat ich zasadenie. Depresivna, ale atmosfericka cast plna kozmonautovych vycitiek a zmateni, ktorych dovody sme nemuseli uplne chapat pri kozmonautke Jo v predoslych dieloch. Beznadej k zaveru vynikajuco podrtrhuje song  Lullaby od skladatela Bena Salisbury a umelkyne Suvi-Eeva Aikas. 75% Parada. Napriek tomu, ze Noomi a jej linia je odsunuta uplne do uzadia. ()

Cez zrkadlo (2024) (E07) 

Chce to poriadne sa sustredit. Harness k divakovi moc zhovievavy nie je. Predpoklada, ze ma aspon nejake tusenie ohladom opisovanej casti kvantovej fyziky. Spokojnost, hoci niektore casove zlomy by sa dali vyjadrit nazornejsie a tiez twist v zavere s Noomi a "druhou" dcerou som moc neuveril. 65% ()

Tieto kúsky si ukladám proti svojej skaze (2024) (E08) 

Odhalenie s ruskou "barisnou" a jej povode, ktory si Jo uvedomi pri vidine je paradne. Je "nas" viac. Az na predcasnu vyspelost Alice a jej detskemu naprotivku to pekne nakombinovali. Az na stareho Calderu "odtial" zaujimavo podane. Tiez Paulovo precitnutie s oboma rukami a zdielane spomienky jeho "naprotivku" bolo fajn. Chcelo to este viac prepracovat, aby to naozaj bolo velkolepe mystery. Za mna, i tak vsak spokojnost. ()

Reklama

Reklama