Reklama

Reklama

Zachráňte Willyho

  • Česko Zachraňte Willyho! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Willy je nádherná kosatka uväznená v príliš tesnej nádrži Tichomorského severozápadného vodného parku. Po nociach volá na svoju rodinu, ktorá vyvádza v neďalekom zálive. Nikto nerozumie jeho nárekom a náladám - okrem dvanásťročného chlapca, ktorý až priveľmi dobre vie, čo to znamená žiť bez rodiny. Zachráňte Willyho je milý a dojemný príbeh priateľstva chlapca a veľryby. Keď sa chlapec dozvie, aký nešťastný osud jeho priateľa čaká, vymyslí vlastný plán a rozpúta boj s časom, aby Willyho vrátil do jeho prirodzeného domova. Kritika označila tento film za veľmi presvedčivý druh zábavy a filmové obecenstvo sa všade tam, kde sa premietal, zamilovalo do jeho hlavného hrdinu, neobyčajnej trojtonovej kosatky. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (267)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Je to poriadne číslo.“ – „No a? Kto nie je?“ Jediný normálny film, na ktorom sme boli v kine zo základnej školy (hajzli z 8.B. išli na JURSKÝ PARK) a teda razantne nostalgická záležitosť (asi preto dávam až 80%, ruku na plutvu) s dojemnou pesničkou Michaela Jacksona a skromným (ale šikovne zamaskovaným) rozpočtom. Vo filme nezaujmú ani tak ženy či drzí chlapci, ale skôr kosatka a dvaja chlapácki Michaelovia – prekvapivo kladný "správňak" Madsen a neprekvapivo zlý Ironside (TOTAL RECALL). Kvôli úspechu filmu bol niekoľkoročný boj za slobodu pre kosatku Keiko dokopaný do úspešného konca. Zviera bolo vypustené konečne do otvoreného mora. Kvôli životu v izolácii si však odvyklo natoľko, že krátko po vypustení uhynulo. Rozpočet 2O miliónov, celosvetová tržba 153.. krásna krasojazda. Kino Považan 1994 ()

Sobis87 

všetky recenzie používateľa

Kosatka skákající přes útes při západu slunce (nebo východu, já už si to nepamatuju) se stala symbolem dětské popkultury 90.let, hit od Michaela Jacksona byl důkazem toho, jak tehdy fungoval marketing (spolu s Top Gunem a „Highway to the Dangerzone“) a od školy jsme na to šli snad třikrát a vždycky jsme z toho byli vedle, učitelky nevyjímaje. Co na tom, že je vlastně naivní báchorka plná kýče, tehdy to prostě fungovalo, Michael Madsen tam byl za ultimátního sympaťáka a každé dítě chtělo mít v bazénu na zahradě svojí kosatku se zahnutou ploutví. Dnešní mládež by tuhle velrybu asi okamžitě hodila do mlýnku na maso nebo si jí nevšimla vůbec. Je to jeden velký rodinný kýč, ale tehdy…tehdy to prostě byla pecka. 60% ()

Reklama

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Po dlhých 6 rokoch som sa k tomuto filmu opäť dopracoval. Zachráňte Willyho bol jedným z filmov môjho detstva a zostane jedným z mojich najobľúbenejších filmov až dosmrti. Tá skvelá atmosféra začiatku 90. rokov je neopísateľná, vtedy sa ešte točili dobré filmy nie ako dnes. Žáner rodinných filmov v dnešnej dobe úplne upadá. Výborná hudba Basila Poledourisa, zručne remeselne zvládnutá réžia s úžasným citom pre detail, Richterov životný herecký výkon a emocionálne pôsobivé scény robia z tochto filmu jeden z najlepších rodinných filmov vôbec. Škoda že pokračovania ničia povesť tomuto v rámci žánru majstrovskému počinu! ()

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Film má jednoznačnou cílovku a to jsou malé děti, které si nebudou stěžovat na naivitu, infantilnost, slabý příběh, až příliš jednoznačně dané charaktery postav, atd. Jako dítěti se mi to líbilo a Willymu jsem mocně držel palce. Jako dospělý se na to nikdy už nepodívám a můžu tak s přivřeným okem nechat tři hvězdy. ()

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Ano.. když jsem byl dítě, tak se mi to opravdu líbilo. Žel.. dětmi jsme jen jednou v životě a po shlédnutí tohoto filmu s již vyšším IQ neshledávám tento film tak naplňujícím jako dřív. A herec v hlavní roli mně tam najednou vyloženě se*e.. Asi stárnu. 65% Zajímavé komentáře: Oskar, genetique ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (22)

  • Hlavný zvierací hrdina, samec kosatky dravej, Keiko, ktorý bol od svojich dvoch rokov nútený žiť v zajatí postupne v rôznych zábavných parkoch a akváriách, bol vypustený do prírody a kontrolovaný ochranármi, a to aj navzdory úmyslom ho zabiť. (whack)
  • Nejprve kosatce říkali Siggi, ale pak mu dali jméno Keiko, což v japonštině paradoxně znamená něco jako Štístko. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama