Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond (Roger Moore) nemá po návrate z Ruska dobré správy. Podarilo sa mu tam totiž získať špeciálny mikročíp, ktorý pomocou elektormagnetickej sily zničí všetky mikročípy v okolí a dokáže vyvolať jadrový výbuch. Na prvé počutie veľmi účinná zbraň. Čo je však ešte znepokojujúcejšie, táto zbraň je presnou kópiou už existujúcej britskej zbrane. A podľa všetkého za touto krádežou stojí psychopatický šialený vedec Max Zorin (Christopher Walken), ktorý má v pláne ovládnuť ním svet. Dopomôcť by mu k tomu malo vyvolať zemetrasenie v San Nadreas, ktoré by zničilo Silicon Valley, jedinú reálnu konkurenciu v svete mikročípov. Jedinou záchranou je agent 007... (RTVS)

(viac)

Videá (2)

TV spot

Recenzie (340)

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Obávám se, že ano. Jmenuji se Bond, James Bond. Prostě mi musíš věřit............ Scénář : Michael G. Wilson a Richard Maibaum. Kamera : Alan Hume. Hudba : John Barry. Ocenění 1986 - Golden Globes, USA - nominace za píseň "A View to a Kill" - ochutnávka Duran Duran - A View to a Kill - zde : http://www.youtube.com/watch?v=2Rfl4vMzN1I Ve filmu hraje Grace Jones jako May Day. DIALOG - Stacey Suttonová ( Tanya Roberts ) : To je moje kočka. Musím ji nakrmit. Mám vám taky něco připravit? James Bond ( Roger Moore ) : Třeba Whiskas? ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Výhľad na zabitie” , ale na čo sa konkrétne vzťahuje ? Čo myslíte, môže to byť trebárs Eiffelova veža, z ktorej spadnúť, by sme asi nechceli, však ? Aj tu budú riskovať postavy svoje životy, ale ešte stále to nie je ono. Čo by to tak mohlo byť ? Zrejme pôjdeme do akejsi, nebezpečnej výšky, odkiaľ sa pred nami rozprestiera nevídaná panoráma, kde snáď dovidíme až na samý horizont ? Tak už sme asi niekde „úplne hore” , kedy bez istenia alebo bez padáku, spadneme dole, rozpučení, ako taká, mastná fašírka ! Ale čo v takom prípade, ak napríklad bude pod nami prieliv Zlatá brána, utlmí aspoň, konečný, voľný pád ? Už sa pomaly blížime k hlavnej pointe. Ak si teraz preložíte "zlatá brána" do angličtiny, čo vám z toho vychádza ? « GOLDEN GATE ». Jedná sa o visutý, legendárny most pri San Franciscu ? Áno, správne, a ktorý sa objavil v toľkých filmoch, že to normálny človek ani nespočíta... I tentokrát si ho dôkladne prezrie náš James Bond, no len zvrchu, že nielen on bude mať - malebný rozhľad na krajinu, a to takmer z veže, ktorá sa vztyčuje do viac, ako 200 m.n.m. A pohybovať sa po ňom, ako cirkusant, nie je zrovna najlepší nápad, pokiaľ, samozrejme, nie ste prvotriedny profík... ? Inak, nastane takzvaný - neprerušovaný dopad, „hlavička do hlbokého bazénu” . / Roger Moore sa objavil až v siedmich bondovkách, čím sa navždy zapísal do povedomia, ako jediný predstaviteľ Jamesa Bonda, ktorý vydržal v jeho kostýme - najviac-krát zo všetkých ! Panuje veľká spokojnosť, i keď so samotnými filmami, až také nadšenie nezdieľam. Vôbec nie je zlý alebo extra starý, len scenáre boli miestami až príliš plytké na to, aby boli viac zaujímavými. Ak by trebárs Sean Connery nebol úplne prvým Bondom, keď by ním bol práve Moore, i on by mohol mať kľudne veľmi prospešné snímky, ktoré majú najlepšie hodnotenia. Týchto 7 počinov je podľa mňa mierne nadpriemerných, aj keď som iba raz udelil - 80 %. Zvyčajne sa výsledne dojmy pobybovali niekde na hranici 7/10, kedy som sa väčšinou priklonil k tým trom hviezdičkám. I napriek niekoľkým negatívam, bola česť spoznať ďalšieho, v poradí už tretieho (bohužiaľ, Lazenby, vydržal len raz) Jamesa Bonda, skrátka Roger Moore chcel byť trochu iný, než tí dvaja predtým, že mu vtisol najmä humor. K mooreovkám sa určite niekedy vrátim, v dohľadnej dobe, keď to čas dovolí. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Roger Moore už bol dosť prestarnutý na Bonda, neviem aký zmysel to malo pre producentov stále dusiť v tejto úlohe herca, ktorý už moc vody namútiť nemohol. Christopher Walken ako záporák je zo svojim démonickým pohľadom fajn ale tie lepšie zahrané úlohy prišli od neho až o pár rokov neskôr, vedľajšie postavy ako čierna siláčka Grace Jones či pomocník Bonda ako že jeho sluha Patrick Bauchau sa dajú zniesť ale miestamy scenár dosť pokulháva a neponúka nič preborného, opäť je zameranie na Sovietov a to je na 80.roky téma nehorázne pretrepané zo všetkých možných strán a uhlov až sa to stáva fádne dnes a určite aj vtej dobe už museli byť diváci z toho nadmieru prejedení. Jedine na čom si ozaj dali záležať sú kulisy postavená ako šachty v bani. ║Rozpočet $30miliónovTržby USA $50,327,960Tržby Celosvetovo $152,400,000 ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Bond 14 - Také jedna z prvních bondovek, kterou jsem viděl a která mě zaujala. Zloduch Zorin se nepohodlných lidí zbavuje opravdu pikantním způsobem - vyhození ze vzducholodi. Zaujme i záporáková "pravá ruka" - černoška May Day. Pamatuji si scénu, kdy je Bond v potápějícím se autě, dostane se ven a použije vzduch z pneumatik, aby mohl dýchat. Vyhlídka na vraždu je důstojným zakončením dlouhé éry Rogera Moorea, který tu navzdory svému věku a již viditelně starému vzhledu, předvádí možná i lepší výkony než v Chobotničce či Moonrakerovi. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Za to, co chce árijský vyšinutec Zorin provést Silicon Valley, se do Krytonova Křemíkového nebe určitě nedostane.. I když při svých vlastních akčních scénách podřimoval v karavanu a s MoneyPenny má dohromady let jak Rožnovský skanzen, vypadá Roger Moore docela svěže, ovšem někam se mu zatoulal jeho prašný sarkasmus a to se jen tak neodpouští. Kdybych byl malé dítě, měl bych problém rozeznat, kdo z dvojice Zorin Walken a May Day Grace Jones má zvoneček a kdo buchtičku.. ()

Galéria (159)

Zaujímavosti (44)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. května 1985 v San Franciscu. (Varan)
  • Roger Moore věděl, že je na roli starý. I se tak veřejně vyjádřil, že už Bonda hrát nechce a měl by ho hrát někdo jiný. Musel však tímto filmem splnit závazek s A. R. Broccolim na představování Bonda po 12 let. (Honzíno)
  • Pomstít smrt Maxe Zorina, svého přítele a učitele, je jeden z hlavních cílů Bondova protivníka ve hře "Everything or Nothing" z roku 2004. (Colonist)

Súvisiace novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (viac)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (viac)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (viac)

Reklama

Reklama