Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

  • Česko Johnny Mnemonic (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (282)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

"Come to Jesus!" Drahšie a výpravnejšie, no témou aj spracovaním takmer rovnaké béčko ako o tri roky starší Nemesis Alberta Pyuna. A rovnako na smiech. Ukrutné dialógy, detinský scenár, nepodarená akcia, prestrelená štylizácia a hrozní herci (dokonca aj Kitano). A pritom sa tu zišla tak rôznorodá partia! Jediná trošinku zaujímavejšia postava je Spider Henryho Rollinsa, naopak napríklad Lundgren tu predviedol asi najhumornejšiu kreáciu celej svojej kariéry (a to už hral sračiek kopec). Ak chcete vidieť niečo v podobnom štýle a z tej doby, dajte určite prednosť Trávnikárovi. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Hodně, ale opravdu hodně nepovedená cyberpunková filmová kreace, jejíž zápory byly ještě víc zdůrazněny s příchodem filmů, jako byl třeba Matrix. Složitý datový svět ukrytý v chipu v hlavě Johnny Mnemonica je možná přehlednější a uspořádanější než filmový útvar sám. Johnny Mnemonic je prostě jeden velký zmatek. Snad jediným skutečně zásadním pozitivem tohoto sci-fi snímku je herecká účast Henryho Rollinse, který tu dostává větší prostor než třeba v Lynchově Ztracené dálnici. A já ho mám (pro jeho v takovéto formě neobvyklé spojení intelektuálního rozměru s fyzickými dispozicemi) rád... ()

Reklama

Visáč 

všetky recenzie používateľa

90s cyberpunkový bizar. 90s, lebo 180 giga-bytová pamäť tu predstavuje niečo, nad čím sa treba vzrušovať a tiež kvôli dobovej fascinácii internetom. A takisto, pretože je tu Ice-T: patrón béčkovej produkcie, ktorého sme vtedy vnímali skôr cez jeho striktne jednorozmernú hereckú persónu než ako rappera. Cyberpunkový, lebo scenár napísal "godfather" žánru William Gibson a film sa pokúša o mix paranoidnej atmosféry Totall Recall s urban decay lookom Strange Days. Bizar, lebo Keanu predvádza jeden zo svojich najhorších výkonov, Lundgren tu má akýsi podivný ježišovský imidž a vo finále sa hlavný hrdina prepojí so super-inteligentným delfínom, pričom celú seansu sprevádzajú flashbacky z detstva. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Necital som poviedku, takze neviem do akej miery ju filmove spracovanie dokalicilo. Mne to po dejovej stranke pripada v pohode. Reeves sa musi dostat z bodu A do bude B, aby dostal zhlavy 320 GB dat a popritom zlepsil svet. To by mohlo fungovat rovnako dokonale ako v Matrixe, keby ta cesta bola vyplnena mnozstvom spickovych akcnych scen. Ale nie je. Akcnych scen je len par a su dost priemerne. K tomu sa to cele odohrava v hnusnom prostredi, takze po vizualnej stranke sa nie je na co pozerat. Cely film nakoniec zaujme len dvoma aspektami. Rôznorodym hereckym obsadenim, ktore by som v jednom filme nikdy necakal a naivnou predstavou o tom ako bude vyzerat internet a par dalsich veci v buducnosti. 4/10. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek "Johnny Mnemonic" má v sobě tolik parádních a ujetých nápadů, že prostě nemůžu jinak, doslova jsem se celou dobu zubil nad tím, co všechno tvůrce napadlo. Keanu je celkem toporný, což se od něj čeká, ale Dinu Meyer mám moc rád, no a navíc zde je krásně ujet Dolph a klasicky démonicky Udo. Jo, tohle je bizarně pěkná zábava. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (9)

  • Na počítačích SGI Indigo 2 (150 MHz) trvalo vytvoření jednoho snímku v rozlišení 1230 X 680 bodů až 5 hodin. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Hlavní postava filmu se objevuje i v knížce od W. Gibsona "Neuromancer". (starblade)
  • Film čerpá námět ze stejnojmenné povídky Williama Gibsona, části příběhu a některé postavy jsou ovšem výrazně pozměněny (Zdroj: Wikipedia.cz)

Súvisiace novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (viac)

Reklama

Reklama