Reklama

Reklama

JFK: Ten den v Americe

(seriál)
  • USA JFK: One Day in America
Trailer
USA, 2023, 2 h 6 min (Minutáž: 42 min)

Epizódy(3)

Obsahy(1)

22. listopadu 1963 byl spáchán atentát na prezidenta Spojených států amerických Johna F. Kennedyho. U příležitosti 60. výročí se můžeme do osudného dne přenést téměř v reálném čase a podívat se na události z nových úhlů. Ve třech epizodách budeme sledovat atentát na prezidenta, rozsáhlé pátrání, vraždu policisty a zabití atentátníka. (National Geographic)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Zmiešané pocity. Zmiešané najmä preto, že napriek kvalitnému spracovaniu, nemá tento dokument žiadnu odvahu hovoriť o veciach, ktoré sú po desaťročia absolútnym TABU. Jeden z mála plusov, je možnosť vypočuť si dve osoby, ktoré sa pohybovali v blízkosti "Oswalda", pričom doposiaľ som vôbec netušil o tom, že mala byť nejaká ďalšia osoba podozrivá z toho, že mu napomáhala v spáchaní tohto skutku. Všetko ostatné, sú obyčajné sračky. Kto má nasledovanú túto tematiku, dozvie sa len pramálo nového, pričom ako som uviedol v úvode, absentuje odvaha otvoriť dvere trinástej komnaty. Slová v závere, pripomínajú porekadlo, ktoré dokonale vystihuje podstatu, a to, že: "Sto krát opakovaná lož, sa stáva pravdou". Živote nikdy neuverím, že za vraždou Kennedyho stál Oswald, alebo iba Oswald. Ten Oswald, ktorého doslova odpratali, keď sa až od novinárov dozvedel, že je obvinený z vraždy prezidenta. Táto pasáž je v tomto dokumente vyslovene odseknutá, pričom na ďalšiu, ktorá je v USA považovaná za najnechutenejšiu v histórii, a to žmurknutie kongresmana Alberta Thomasa v lietadle počas inaugurácie Lyndona Johnsona, sa taktiež akosi nedostalo. Inak, mimochodom, oficiálnej správe z vyšetrovania, verí asi 24% Američanov, pričom má asi taký "úspech", ako tá o teroristickom útoku z 11. septembra. Pozerá sa nato dobre, no hodnotu to nemá. Pokiaľ chcete vidieť dokumenty, ktoré Vás obohatia z viacerých uhlov pohľadu, odporúčam: JFK Assassination: The Definitive Guide, Oswald's Ghost, The Kennedy Assassination: 24 Hours After, The Untold History of the United States, JFK Revisited: Through the Looking Glass, JFK: What the Doctors Saw, JFK: The Final Evidence, Reasonable Doubt: The Single-Bullet Theory, Best Evidence: The Research Video, Killing Oswald, JFK: Rubyho motiv., JFK: 3 Shots That Changed America, JFK to 9/11: Everything Is a Rich Man's Trick., Logic: And the Fight Against It in the Assassination, Beyond 'JFK': The Question of Conspiracy ()

ProsteDub 

všetky recenzie používateľa

Upřímně jsem zklamaný. Dokument je vhodný spíše pro diváka, který o atentátu třeba vůbec nic neví. Já ale čekal rozebrání oné události trochu více do hloubky. Nejen to, co se můžeme dočíst v jednom článku z Wikipedie. Dokument se také nehodlá pouštět do žádných konspiračních teorii a jen velmi stroze popisuje, co se vlastně stalo. I v tom ale v některých ohledech selhává. Například se vůbec nedozvíme osud střelce, který zabil Oswalda. A celkově se o osudech postav dozvíme jen velmi málo krátkými titulky nakonec. Pro mne zklamání a zbytečně utracené 2 hodiny. ()

Reklama

Galéria (6)

Reklama

Reklama