Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dávid proti Goliášovi – asi tak by sa dal opísať boj, ktorý povedie kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotársky policajný operatívec. Prostredie Mika vyformovalo tak, aby nikomu neveril. Ale keď mu je pridelený systému “neposlušný” partner Igor Molnár (Juraj Loj), zistí, že sú si v mnohom podobní. Sú súčasťou mechanizmu, ktorý chcú zmeniť, pretože ich viac nebaví chytať zločincov, ktorí budú na druhý deň prepustení – aj s usvedčujúcimi dôkazmi. Reakcia ohrozeného systému však na seba nenechá dlho čakať a spustí sa sled udalostí, ktorý sa na polceste končí tragédiou. Ako to bude na ďalšej ceste, to uvidia diváci až na veľkom plátne. Hovorí sa ale, že pomsta je najlepšia motivácia, hoci niekedy prehra môže znamenať istú smrť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (126)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Česko má Soukupa a Slováci Biermanna!! Už Sviňa byla povedená gangsterka a Válka policajtů jak by smet. Připomíná to silně gangsterky evropského střihu, především ty Francouzské, takže za mne velká spokojenost. Nevadila mi ani delší stopáž 150 minut, protože nenudil jsem se ani sekundu. Má to věrné dobové zasazení 90.let, korupci na všech stranách, výborného Rytmuse jako šéfa mafiánů, který mohl mít klidně více prostoru, protože mu to velmi sedlo. Je to drsné, atmosférické, chlapské, autentické a dojde i na nějaké nečekané zvraty.  Přesně jak mám rád. Škoda tak neuzavřeného konce, asi se počítá se sequelem a klidně bych si druhý nášup dal. Za mě jeden z nejlepších slovenských filmů. Tohle bratia možem ! :) 80% ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(46/2024) / No ale pozrime sa, že to ide keď sa chce. Stále považujem modernú (porevolučnú) slovenskú kinematografiu za batoľa, aj pár neduhov vo Vojne policajtov na to jasne ukazuje, ale je potešiteľné vidieť, že vieme urobiť dobrý scenár na základe knihy a natočiť celkom ambicióznu vec. Ešte jedna vec, slováci klasicky nemajú zvládnutý sound mixing a rozumieť postavám nie je úplná samozrejmosť. Tiež nechápem z akého dôvodu nie je film, keď už je aj na Netflixe, dostupný v 4K rozlíšení. Veľmi pozitívne ma prekvapil Bárta. Znovu sa potvrdzuje, že o dobrých hercov nieje u nás núdza, len bohužiaľ nemajú v rámci filmov moc čo hrať. Sympatický je pokus o autentickosť, väčšinou to funguje, minimálne pri prostredí a atmosfére, bohužiaľ pri košickom nárečí to často zlyháva. Tak buď sa rozhodnem, že idem do toho a nechám ten prízvuk priznaný, alebo sa na to vykašlem úplne. Je ale obdivuhodné, že režisér dokázal ukočírovať tú stopáž, toto je veľké pozitívum, fakt som nezaznamenal vyslovene slabú pasáž. Takže veľké prekvapenie, a ja dokonca dúfam, že by mohol byť aj druhý diel. Zadné vrátka su viac ako pootvorené. Ešte sa mi nedá nevyjadriť k účasti Rytmusa vo filme. Absolútne zbytočná hovadina. Cítil som sa rovnako trápne ako sledovať Conora McGregora v Road House. Zbytočný marketing. Suma sumárum, Cop War je výrazne nadpriemerný slovenský film. (8/10) ()

Reklama

MrPierc 

všetky recenzie používateľa

Alexander Bárta, jako Miki, je tahounem během celého filmu. Archetyp věčně ožralého ale férového policajta, který nejde na ruku SK mafii. Chlapské rozhovory, uvěřitelná akce, prolezlost úplatky, umolousané devadesátky, pěkná hudba a krásná Anežka Petrová. Příjemné překvapení ze Slovenska v rámci gangsterských filmů. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Podaktorí užívatelia, by mali prestať fetovať. Že sa niekomu páči film, no šak dobre, veď proti chuti žiadny dišputát. Ale písať o uveriteľnej prezentácii reality v tamtej dobe pri jednom z najväčších fabulátorov, ktorý píše scenáre (knihy) na zákazku, ako v prípade "Svine" pred voľbami, tak to už je fakt na veľmi silné pirule. Arpád Soltész je ten posledný, ktorého možno vnímať ako objektívneho spisovateľa. Čo sa filmu ako takého týka, je rozhodne menej záživný, ako tá "Sviňa", no stále má po režijnej stránke dostatočnú kvalitu, aby nesklamal. Pre diváka to bude tématicky pútavé, i keď miestami sa vzhľadom na prejebanú stopáž, nevyhne nudným pasážam. Popisujú sa však udalosti v časoch, kedy bol "Krstný otec" a "premiér SR", jedna a tá istá osoba. Liberáli budú nadšení, ostatní snáď budú používať rozum a zostanú kritickí, lebo keď novinár píše scenár, je to vždy z pohľadu samotnej story, minimálne "fifty - fifty". ()

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

V devadesátých letech si na Slovensku policie s gangstery až nečekaně rozuměla. Pragmatický polda z Košic a jeho nový parťák ale zjistí, že jsou věci, před kterými oči zavírat nedovedou. A v ulicích poteče krev. Válka policajtů je stylová gangsterka se skvělými herci, výtečnou atmosférou a světovým vizuálem. Škoda jisté dějové roztříštěnosti a ke konci možná trošku moc divokých zvratů. Ve svém žánru jde ale o vysoký evropský nadstandard. A na to u nás moc zvyklí nejsme. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (12)

  • Speciální požadavky měl z herců Juraj Loj (Moly), a to na catering v důsledku intolerancí. (Cinemart)
  • Děj filmu se odehrává někdy v 90. letech, čemuž mají odpovídat rekvizity, včetně automobilů. V jedné ze scén se však objevuje Mercedes-Benz třídy G v generaci, v níž se vyráběl od roku 2018. (FIAT 500)
  • Kostýmní výtvarnice Kateřina Štrbová-Bieliková připravila kostýmy pro více než 80 filmových postav. (Cinemart)

Reklama

Reklama