Reklama

Reklama

Ďábelské alibi

  • Veľká Británia The Devil on Trial
všetky plagáty
Trailer
Veľká Británia, 2023, 81 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o klukovi posedlém ďáblem a brutální vraždě, který se prostřednictvím rekonstrukcí a autentických záznamů snaží odhalit, co se tenkrát vlastně stalo. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (21)

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Vždy som rád polemizoval nad podobnými témami, no chápal som aj skeptikov. Conjuring (1 aj 2) beriem ako najlepšie horory dekády a prirodzená zvedavosť mi tak dala od dokumentu prehnané očakávania. Dajme bokom kto čomu verí, nemyslím si že najväčším problémom bude na akej strane stoji divák. Vadil mi štýl spracovania. Autentické nahrávky z ktorých má mraziť v chrbte sú neúčinné. Doplnené čudnými fotkami alebo hranými zabermi. Tie ma rušili asi najviac. Celkovo strih nebol úplne vyladený, tempo kolíše, dôležité informácie sú skratkovité a po tom všetkom čo Netflix dokázal pri iných sériách (napríklad o masových vrahoch) ide o obrovské sklamanie. Cením že sa dostane na kritické názory a nejdeme iba jedným smerom ale povedzme si úprimne, pri takejto téme mi mala spadnúť sánka. Nestalo sa. Po dlhej dobe som si dobrovoľne pustil dokument čo ma nútil pozerať na hodiny viac ako je treba. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Nakoľko je to dokument od Netflixu, celý čas som čakal nejakú porábku. Tá však neprichádzala. Dokonca to zo začiatku bolo desivé a v istej miere aj uveriteľné. Potom, potom na scénu príde ten jeden brat. Ten normálny brat, ktorý sa nebojí rozprávať. Síce dosť neskoro, ale príde a rozpovie svoju verziu celého príbehu očami nezainteresovaného diváka. Ešte aj tých dvoch šarlatánov natrie. Dokonca aj cirkev si prestrelí koleno svojím konaním. A absolútne rozuzlenie prichádza skoro až v poslednej minúte, a mne to stačilo. Nie najlepší dokument, rozhodne stojí za pozretie. A neberte drogy, ani nevedome. 3 z 5 ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Zlomený mýtus o dobrých pomáhačoch Warrenovcoch a chlapík, ktorý si vybral to najľahšie alibi. Ak by to malo byť priechodné, tak by sme už asi nemohli žiadneho vraha odsúdiť. Veď každý z nich má v sebe diabla, minimálne v čase vykonávania trestného činu. Kvitujem však, že dokument nehodnotí, rekonštruuje nejednoznačný obraz medzi nadprirodzenom a skepsou a už nech si každý vyberie, inak neposkytuje žiadne veľké vzrušenie a z nahrávok nejde žiadny mráz. Asi šlo len o to, o čo Warrenovcom. Zelené papieriky až na prvom mieste. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Úžasný dokument či formou alebo obsahom. Režisér nechal celkom na diváka, nech sa rozhodne, komu bude veriť, či Warrenovým alebo zdravému rozumu. Príbeh je známy predovšetkým kvoli The Conjuringu 3 a aj keď séria sa mi veľmi páči, ale len ako sympatické filmové dielo, ale ,že by to bolo podľa skutočného príbehu, to vobec tak neberiem. Hádam len to, že títo manželia to vyšetrovali, všetko ostatné je už nafúknuté pre filmový či knižný priemysel. O Warrenových sa toho narozprávalo veľa, či keď žili alebo aj v tejto dobe a mám aj jednu knihu o paranormalnych javoch a tam skoro vobec nefigurujú, prečo asi? Oni vedeli čo ľudia a svet potrebujú a to im aj rafinovane vedeli predhodiť a preto ja patrím k tým, čo Warrenových berú len ako podvodníkov a nie ako lovcov duchov, ale lovcov dolárov. Je smutné, že sa nájdu ľudia, ktorý sa chcú obohatiť na nešťastí rodiny a je im jedno, ako tá rodina dopadne, je to smutne, ale pravdivé. Dokument je, ale vynikajúci. Dozvedel som sa tam také skutočnosti, ktoré v Conjuringu 3 neboli, lebo pre taký druh filmu je pravda nezaujímavá, čím väčšie klamstvo tým vizuálne dokonalejšie dielo. Krásne sa tu striedajú reálne zábery s tými hranými a do toho sa miešajú rozhovory s reálnymi osobami toho problému. Bavil som sa a tak silne 4* dávam s prehľadom. ()

Hellknight12 

všetky recenzie používateľa

Dnešná premiéra. Za mňa je to zaujímavý dokument, ktorý rozpráva príbeh, ktorý sa stal vo filme Conjuring 3. V tomto dokumente môžeme vidieť dve pohľady na tento prípad. Dokument má 81 min. Je to počin od Netflixu, ktorý môžem odporučiť, každému kto sa o danú problematiku aspoň trochu zaujíma. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama