Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Kate cestuje do Francúzska za svojim záletným milencom Charliem, ktorý jej po niekoľkých dňoch v Paríži oznámil, že práve stretol ženu svojich snov. Kate chce o svoju lásku bojovať, ale situácia sa začína komplikovať. Už v lietadla stretáva šarmantného podvodníka Luca, francúzskeho voľnomyšlienkára a bohéma, netušiac, že Luc do jej batožiny ukryl pašovaný kontraband... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

R.E.M. 

všetky recenzie používateľa

Pokud byl film myšlen jako parodie - byla to parodie nudná a nenápaditá, pokud jako "vážná" romantická komedie, je to ještě horší. Hned po prvních filmových obrazech mě zalila taková zoufalá nuda, kdy jsem při sledování nelogického chování postav a poslouchání primitivních dialogů přemýšlela skoro hamletovsky "přežít - nepřežít", přesněji "už vypnout nebo ještě vydržet další minutu". Pochlubím se svou odhodlaností a odvahou, dodívala jsem se až do konce a byla odměněna po 40 minutách mírným zlepšením filmu, objevily se tam vzácné střípky vtipnějších dialogů. Škoda, že vzápětí byl dojem zkažen nezbytným poskakováním a máváním rukama hlavní postavy Kate, která mě neuvěřitelně odpuzovala, nebo "nezbytným" spadnutím do talířů s jídlem. Kdyby jednoduchý děj byl aspoň obohacen úžasnou atmosférou. Nestalo se. Ani Kevin Kline filmu nepomohl. Kdybych srovnávala Francouzský polibek a třeba skvělou parodii Adéla ještě nevečeřela, to první bych viděla jako beztvarý grafit, to druhé jako okouzlující diamant Koh-i-noor. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Zbožňujem Meg Ryan vo filmoch z deväťdesiatych rokov. Meg Ryan dá skutočne každému filmu pozitívny náboj, ako sa o tom píše tu, v mnohých komentároch. Je tak milá a zlatá, neviem ako to robí. Tu super kontrastuje s oboma chlapmi, hlavne s Kevinom Klinom, ktorý je skvelý. Timothy Hutton sa mi tiež v tomto filme veľmi páčil. A Reno, to je čerešnička na torte. Moju spokojnosť zariadil jednoznačne scenárista a povedal by som, že medzi romantickými filmami tento jednoznačne vyniká. ()

Reklama

Amaranta 

všetky recenzie používateľa

Nemám ráda děj založený na rozdílnosti národů, obzvlášť Američanů a Francouzů, tak trochu mi to připomíná Čechy (Prahu) a Moravu a ty přihlouplé Bobule (tím nechci kritizovat ani jednu českou oblast za utahování si z druhé, naopak - karikatuře neušel nikdo). No a ano, chtěla jsem se podívat na romantickou komedii - doják, tak to moc nevyšlo, chybějí silné scény. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Bob, veď vieš, ako to chodí: ak malá ryba rybárovi povie o veľkej rybe, rybár ju pustí.“ – „Na to zabudnite, ja nie som krysa.“ – „Bob, tuším máš zmätok vo zvieratách.“ Za romantickou komédiou FRANCÚZSKY BOZK stojí skúsený americký scenárista (HVIEZDNE VOJNY: EPIZÓDA V - IMPÉRIUM VRACIA ÚDER, OSOBNÝ STRÁŽCA), producent (western SILVERADO) a režisér (film noir ŽIAR TELA, čierna komédia MILUJEM ŤA NA SMRŤ ) Lawrence Kasdan a je to vidieť – hoci snímka kvôli žánru mnohých odpudí, bola by škoda nedať jej šancu. Meg Ryanová (JOE VERZUS SOPKA) a Kevin Kline (RYBA ZVANÁ WANDA) sú výborný kontrastný pár, ktorý si po väčšinu minutáže vyká a strávia ho v permanentnom liehu hádok, francúzskych syrov a rozkolov nielen medzi mužom a ženou, ale i medzi americkou (kanadskou?) a francúzskou (európskou) mentalitou. Filmu dominuje nádherná výprava Paríža a priľahlého malebného vidieka, kde sa tempo upokojí. Pomôžu tiež milé podporné roličky (recepčný, ktorý vás uráža s úsmevom na perách tak rafinovane, až si nie ste istí, či vás vôbec ešte uráža) a nad všetkým sa pôvabne vznáša príjemná atmosféra nekonečných viníc a uvoľnených dialógov. P.S. Samozrejme Jean Reno. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Meg Ryan + 90s + romantická komédia - to považujem za záruku maximálnej kvality. Bohužiaľ medzi Meg a Kevinom Klineom to neiskrí ako to iskrilo medzi ňou a Tomom Hanksom, alebo hoci aj Matthewom Broderickom. Humoru vo filme nie je veľa, francúzska atmosféra na mňa nepôsobí, takže bude to musieť vystačiť s 60%. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (7)

  • První film, kterému Meg Ryan dělala producenta. (StarsFan)
  • Scenárista Adam Brooks má ve filmu cameo roli; hraje pasažéra letadla, který si během letu sundá boty. (StarsFan)

Reklama

Reklama