Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Kate cestuje do Francúzska za svojim záletným milencom Charliem, ktorý jej po niekoľkých dňoch v Paríži oznámil, že práve stretol ženu svojich snov. Kate chce o svoju lásku bojovať, ale situácia sa začína komplikovať. Už v lietadla stretáva šarmantného podvodníka Luca, francúzskeho voľnomyšlienkára a bohéma, netušiac, že Luc do jej batožiny ukryl pašovaný kontraband... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na prvý krát absolútne mimo mňa, omylom som to videl niekedy poobede aj o pár rokov neskôr a už to taká hrôza nebola. Omáčka pre romantické ženské duše. Neuveriteľne mi liezol na nervy Jean Reno a ani ten Kevin Kline, v porovnaní trebárs s Rybou meno Wanda nebol bohvieako charizmatický. Ryanka sa klasicky neveriacky pozerá svojim mešuge kukučom a nijak zvlášť romantické mi to nepripadalo. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Francúzsky bozk som si napriek slabšiemu hodnoteniu užívateľmi pozrel pre pomerne kuriózny dôvod: Práve otázka, kto hral v ňom titulnú ženskú úlohu, ma stála nejaké body v televíznej vedomostnej súťaži. O romantických filmoch som už v komentároch viackrát napísal, že ich účinok na diváka a ich hodnotenie užívateľom ČSFD sú viac pocitové, ako racionálne záležitosti. A u Francúzskeho bozku to na mňa jednoducho nefungovalo. Nie, že by strapatá Meg Ryan bola nesympatická (i keď paleta jej výrazov je pomerne úzka), ale čo ďalej? Nevýrazný dej, nezaujal ma ani obdivovaný Kevin Kline a aj keď ma film nenaštval nudil som sa pri ňom poriadne. Preto iba dve. ()

Reklama

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Meg Ryanová sladká, Kevin Klyne sympaťák a francouzský bedekr lákavý. Ale ten zbytek? No means no, tak proč se tak potupně vnucovat..? A to finále na mě působilo jako: a tak teda dobře, budeme spolu. Mně se ale víc líbí ty filmy, kdy se může jeden bez druhýho pominout. To jsem tady vůbec necítil. Bylo to o lásce bez lásky. A když ne bez lásky, tak rozhodně bez touhy. ()

MM11 

všetky recenzie používateľa

Asi si musím připravit štít proti kamenování a lynčování, ale hysterický a nenormální projev Meg Ryan skutečně nechápu. Především tady, kde roztáčí a svým "šarmem" buší do všeho okolo. Jako spása občas přileze pro tvůrce nedůležitý přihrávač Jean Reno, ostatní postavy jednají úplně nelogicky. Hlavní podstata romantické komedie v srdeční poloze nefunguje (kvůli hlavní postavě) a stejně tak v té komické (kvůli všem). Objekt zájmu, kvůli kterému dělá Kate tolik vylomenin je asi nejvíc plochá postava, kterou jsem za poslední roky viděl, ani jeho tvář si neumím vybavit. Chcete oddychovku? Máte jí mít, ale já půjdu radši o dům dál... ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Romantické komédie s Meg Ryan mám rád. Väčšina z nich (napr. Addicted to Love) je štandardným relaxom, na ktorý zabudnete skôr ako opustíte kino. Ale tie lepšie z nich patria k tomu najlepšiemu v žánri. A French Kiss medzi ne patrí minimálne z dvoch dôvodov: 1) odohráva sa v Paríži, 2) Meginym nápadníkom je Kevin Kline. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčelo se od 17. srpna do 22. prosince 1994 v Paříži a na Azurovém pobřeží, zejména v Cannes. (lapatata)
  • Italští distributoři měli problém s názvem filmu, protože "francouzský polibek" znamená v italštině "orální sex" (StarsFan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené