Reklama

Reklama

Schovaní, neschovaní

  • Česko Před pikolou, za pikolou (viac)
Trailer 1

Skupina tínedžerov zo Salemu objaví prekliaty nôž, ktorý vzbudí démona, ktorý ich núti hrať príšerné a smrtiace verzie detských hier, v ktorých nemôžu byť víťazi, iba preživší. (Continental film)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (26)

exe. 

všetky recenzie používateľa

Na dnešnú dobu to síce vyzerá na nevýrazný slasher stavajúci medzi dobrom a zlom, kde sa do dobrého prostredia dostane niečo zlé, ale opak je ale pravdou. Na slasher sa to však maličko odlišuje od väčšiny, kde si zabijak s maskou a s nožom alebo mačetou vyberie určitú skupinu ľudí a postupne ich vyvraždí. All Fun and Games stavia na prekliaty nôž z kosti slúžiacemu na posadnutie obete, čo je de facto trochu iný a odlišný hororový žáner, aj keď charakteristické prvky slasheru vo forme prenasledovania a vrážd to napĺňa. Prepracovanie príbehu a samotné zrealizovanie nie je zlé, nie je ani najlepšie, ale je tam vidieť oddanosť k hororovému remeslu a na to, že sa jedná o prvý režisérsky debut dvoch neznámych režisérov (verím, že v budúcnosti bude o nich počuť), tak je vidno, že si dali záležať na kvalite snímku, aj keď väčšina tvrdí opak, čo síce chápem, ale ako ďalšie pozitívum dávam, že tvorcovia vedia odhadnúť svoje hranice a nesnažia sa umelo naťahovať film, tých 76 minút je tak akurát a nezačne to nudiť, za čo dávam plusové body. Na atmosfére by sa síce dalo málo popracovať a zopár vecí zlepšiť (napríklad gore), ale taký základný účel na filmy s nie najvyšším budgetom to dokázalo splniť a príbeh (aj keď nie je moc originálny) ma dokázal chytiť, zabaviť a nenudil ma. Príjemne potešil aj výber sympatických (známych či menej známych) postáv, teda hlavne Asa Butterfield, ktorý podáva dobrý výkon a ako záporná postava sa celkom osvedčil a napravil svoju reputáciu z dvoch minuloročných nepodarkov (Flux Gourmet, Choose or Die) a prekvapila aj prítomnosť Natalie Dyer (Nancy zo Stranger Things). Verím, že režisérsku dvojicu nevidíme naposledy a že budú mať ešte čo ponúknuť. ()

AndrewNewman 

všetky recenzie používateľa

V Hollywoode tie scenáre musí fakt vymýšľať umelá inteligencia, pretože už úvodné dialógy o klasicky dysfunkčnej rodine mi trhali uši a potom to bolo len a len horšie. Dej brutálne pritiahnutý za vlasy by som neriešil, ale toto nie je ani ducharina, ani tínedžerská vyvražďovačka, nie je to nič. Len sa to silne inšpiruje ako Wanovou, tak Flanaganovou tvorbou za posledné roky, ale to najlepšie z nich nevyťahuje ani náhodou. Vo finále som už bol tak zmätený, že ak by to malo klasických 90 minút, nedopozerám to. Zrejme bude Insidious 5, najkvalitnejším hororom, aký som v tomto roku videl, ak by som vnímal Branaghov  Prízrak v Benátkach ako detektívku. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Nároky ľudí stúpajú do nesmiernych výšok, 90% dostanú už iba filmy o zlých bielych mužoch, LGBTQ komunite v ktorej je maximálne 2% heterosexuálnej menšiny obyvateľstva, treba tam silnú ženskú postavu, podľa možnosti afroamerickú lesbu a tak ďalej, a tak ďalej...All fun and games je klasický slasher v ktorom si pomerne odvážne zvolili cukríka Asu ako (relatívne) zápornú postavu. Režisérom sa podarilo nadviazať na priemerné horory zlatých rokov 80tych, neprepálili to s dĺžkou, flashbacky zapracovali v solídnych momentoch a v solídnej dĺžke a jelikož zdejší tlusťoch tomu zabil 1* bolo jasné že to nebude úplný prepadák, no zároveň to nie je žiadna sláva ale na horor v dnešnej dobe to u mňa má veľmi solídne 3*. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Nie je žiadnym prekvapením, že príbeh je vsadený do mestečka, ktoré je známe čarodejníckymi procesmi. Je veľa tvorcov, ktorí chceli vsadiť na istotu, ale v tomto prípade, len samotná legenda nestačí, tam bolo potreba schopnosť tvorcov niečím zaujať, ale rozhodne na to nemali. Je tu hnusný strih a aj keď sa aspoň u mna jedná o známych hercov, ktorí hrali vo viacerých slušných hororov, ale tu prehrávali. Ale kde je mizerný scenár, tam ani herci to už nezachránia a toto je ukážkový príklad. Tento film sa podobal na ducha ohňa a prakticky aj tak mizerne dopadol. Filmu by nepomohol ani Chuck Norris, lebo aj keď stopaz je ukážková, tak  remeselne, vizuálne, gore efektne a aj herecky je veľmi slabý. A tak len slabé 2*. ()

xxmurphyxx odpad!

všetky recenzie používateľa

Tu sa strihač musel riadne vyblázniť. Hlavne na začiatku to reže oči ako hovädo, skáče sa od záberu k záberu, postavy k postave, všetko sa to rozbehne do pár minút, idem, nájdem, posadnem, rozjebem. Do štvrť hodiny sa tu niekto snažil natlačiť aj ako také vykreslenie postáv, vzťahy medzi nimi, zápletku a rovno hneď aj rozbehnúť tento low cost slasher. Všetko je uponáhľané, krpatý fagan strúha jednu grimasu za druhou a prinúti hrať zvyšok zúfalcov nejakú priblblú hru s posadnutou kudlou. Shitstorm sa následne rozbehne, jeden pablb ide dole za druhým a zrazu koniec. Na to, že to má 70 minút som sa slušne naklikal smerom forward. Toto som fakt nedával.  Lacné a amatérske po každej stránke. Keby sa aspoň herci snažili, ale buď nevedia hrať, nechce sa im, alebo to zas prežívajú ako ten malý fagan na začiatku. Snaha o nejaký lore tu je minimálna, gore a efekty ma akurát rozosmiali, čo asi nie je práve to, čo človek od hororu očakáva a koniec akože...to bolo, čo? Kokotko z minulosti dobehne, jebnú ho kudlou a finito. Originálne. Odpad jak lusk. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčalo sa od apríla 2022 v Kanade v meste Winnipeg. (Arsenal83)
  • Ve filmu zazní celkem 21x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama