Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Netvor so svojou smrtiacou armádou zabijakov zotročil už mnohé svety. Hrozní dobyvatelia prišli aj na planétu Krull. Netvorova čierna pevnosť hyzdí celú krajinu. Dva znepriatelené kráľovské rody sa preto rozhodnú spojiť svoje sily a vytvoriť silné kráľovstvo. Princezná Lyssa (Lysette Anthony) si vezme za manžela princa Colwyna (Ken Marshall). Práve v deň svadby však smrtiaca armáda zaútočí na zámok, unesie princeznú, zabije starých kráľov a zraní Colwyna. Nový kráľ získa s Ynorovou pomocou zázračnú zbraň a jeho cieľom je nájsť tajnú pevnosť nepriateľov, zničiť ju a oslobodiť svoju Lyssu. Musí prekonať veľa ťažkých prekážok, aby sa nakoniec postavil hroznému Netvorovi, ktorého zatiaľ nikto neporazil... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (163)

Hees 

všetky recenzie používateľa

Do boja a ešte ďalej a počas toho nájdime viac bojovníkov, tak by mohlo znieť heslo tejto fantasy "rozprávočky", na ktorej naozaj najviac zaujme len časť s pavúkom a tá je naozaj dobrá a možno by z toho mohol byť natočený lepší film, ako je tento, ale to je už otázne. Film Krull nenudí, ale ani nezaujme nejakým prepracovaným príbehom je to proste rozprávka, ktorá je trochu v tieni iných, ktoré su oveľa lepšie a stoja oveľa viac za pozretie. Urazený nie som a bavil som sa, ale ak by to malo byť niečo s čím budem nad mieru spokojný, bolo treba oveľa viac takých scén, alebo aspoň príbeh tak kvalitný ako som už spomenul čo je okolo toho pavúka. Film vyzerá dosť dobre čo sa týka prostredia a kostýmov na to, že to je rok 1983 to vyzerá naozaj bravúrne. ()

Rogue 

všetky recenzie používateľa

Z mista na misto s konstantnim pribiranim novych clenu a epizodnosti d&d, kostymy posbirane buhvikde (musketyr, riman, SM porno), lasery, sada kapesni magie, emzaci, trojzubec, prochazeni kamenem, sarumanuv yoda talk, zmateny pedofil (hey boy, give me a candy), obcasne umirani, tekuty pisek, superzbran, osudovost, kyklop, giganticky pavouk, sedmimilovi letajici kone a vsechny ostatni propriety na svych mistech. Skoda toho finalniho souboje (+ absence draka). Kycovita vykradacka (Star wars, LotR, Souboj titanu) s preplacanym scenarem desetileteho mozku a prekvapive dobryma kulisama. Beast has many weapons. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Obyvatelia planéty Krull sú terorizovaní okupačnou armádou. Vesmírni zabijáci pod velením mocného a ukrutného Netvora okupujú ich domovy. Kráľovský syn Colwyn sa vydá na nebezpečnú, dobrodružnú výpravu do Čiernej pevnosti, aby zachránil svoju nevestu, pomstil smrť svojho otca, zabil Netvora a oslobodil planetu Krull. Tento snímok, ktorý v roku 1983 natočil anglický režisér Peter Yates je zvláštny hybrid. Podivná sci-fi rozprávková fantasy. *** ()

Innuendo1987 

všetky recenzie používateľa

Pohádkový příběh, který jsem viděl, když mi bylo asi 6 let. Dlouhou dobu jsem jej pak hledal bez informací o co se vlastně jedná a jaký je jeho název. Nicméně hledání bylo nakonec úspěšné a já jsem se mohl znova podívat na film, který mi utkvěl v paměti tolik let. Zajímavé na tomto filmu je spojení fantasy a sci-fi, kdy království na jedné planetě je napadenou armádou zabijáků pod vedením netvora. Zápletka může vypadat banálně až jednoduše ale ve spojení s velmi sympatickými hrdiny, kde se ve svých prvních rolích blýsknou třeba Liam Neeson a Robbie Coltrane, jde o velmi kvalitní zábavu. Samotná kapitola pro sebe je Hornerova hudba. Podle mě jde o nejlepší filmovou hudbu, jakou jsem měl zatím tu možnost slyšet a o Hornerův vrchol. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Papundeklová pohádka pro děti. Nechybí princ a princezna, zlý netvor, družina bojovníků, kouzla ani dobrodružná cesta. Příběhu sice kapku chybí hlubší význam, postavy jsou jen klasicky načrtnuté a celá mytologie planety Krull je chudší než jedno heslo ze slovníčku pojmů v Silmarillionu, ale jako oddechovka, zkouknutá s potomky napětím si okusující nehty, má své kouzlo. Hezká trojka. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama