Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Netvor so svojou smrtiacou armádou zabijakov zotročil už mnohé svety. Hrozní dobyvatelia prišli aj na planétu Krull. Netvorova čierna pevnosť hyzdí celú krajinu. Dva znepriatelené kráľovské rody sa preto rozhodnú spojiť svoje sily a vytvoriť silné kráľovstvo. Princezná Lyssa (Lysette Anthony) si vezme za manžela princa Colwyna (Ken Marshall). Práve v deň svadby však smrtiaca armáda zaútočí na zámok, unesie princeznú, zabije starých kráľov a zraní Colwyna. Nový kráľ získa s Ynorovou pomocou zázračnú zbraň a jeho cieľom je nájsť tajnú pevnosť nepriateľov, zničiť ju a oslobodiť svoju Lyssu. Musí prekonať veľa ťažkých prekážok, aby sa nakoniec postavil hroznému Netvorovi, ktorého zatiaľ nikto neporazil... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (165)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Presne na hranici medzi štyrmi a troma hviezdami, hranica medzi sci-fi prvkami a fantasy je ale jasne prekročená smerom k čistokrvnej fantasy. Veľká pavučina s pavúkom, čarodeji, cesta krásnou rozprávkovou krajinou a gotická pevnosť. Výprava je práve to, čím vás môže Krull dostať, pokiaľ máte ale radi všetky fantasy klišé pekne na jednom mieste a nevadí vám absencia nadhľadu, je Krull taktiež film pre vás. Mne všetky tieto charakteristiky v Yatesovom balení nejako zázračne ulahodili a s prispením mladej a krásnej Lysette vyšplhali vyššie nad priemer. Nekonečný príbeh je ale stále niekde inde, ale sadlo mi to viac ako napríklad Legenda. Krull si asi tak skoro nezopakujem, jedine s niekým po boku, kto by po filme veľmi túžil. 70% ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Spíš planeta Cruel s female postavou pojmenovanou podle vztekliny. Prostě film plný symboliky! Bohužel flm nás skutečně krutě opticky tyranizuje oněch 117 min (včetně titulků). Směšné masky i souboje, směšné postavy a podivný děj. Týpkovi unesou nevěstu a místo nového inzerátu na seznamce na sebe nabaluje partu nesympatických postav. Když jsme u toho, ani král Colwyn není ztělesnění sympatického hrdiny. Týpek jménem Ergo Velkolepý aspiruje na jednu z postav, kterou byste odsoudili k doživotnímu žaláři s Jar Jar Binksem. Ani opěvovaná kompozice Hornera mi nesedla. zasloužila by se lepší držák. A přitom si stačilo jen vzít k srdci selskou radu našich babiček - když mám búro, nekoupím si zmrzlinu za dvacku. Když na to nemám, netočím film s triky. I tak se film scvrknul v podivnou road movie, kdy neustále hledáme něco nebo někoho, kdo by trochu neutralizoval váhové kategorie Colwyna a nestvůry. Nechci to zprofanované slovo použít, ale nemám lepší synonymum - núďo. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Možno bude chvíľu trvať, kým si zvyknete na zastarané triky, ťažkopádnu akciu a niektorí možno neprehryznú nápad skĺbiť starovekú fantáziu (plnú mýtov a legiend) s čistokrvnou sci-fi. Samozrejme, nikto nehovorí, v akej presnej dobe sa dej odohráva, ale vidieť v jednej scéne, ako vojaci bojujú mečmi proti nepriateľovi, vyzbrojenému laserovými puškami je... divné. Inak je ale Krull magický epos, ktorý som prvý raz videl ako dieťa a tak sa mi nostalgicky zapísal do srdca (ak by som ho prvý raz videl ako dospelý chlap, asi by mnou švihlo a dal by som max. 2*). Funguje ako nenásilný humor (Ergo Veľkolepý), tak výprava, ktorá sa neustále mení (Čierna pevnosť vyzerá fantasticky). A sprievodcu naprieč (nestagnujúcim) dejom nám robí bombastická hudba. Hrdinovia sú pestrí; nechýbajú klasické postavy (odvážny mladík s poslaním, múdry čarodejník), ale je tu aj záhadný Kyklop a banda spočiatku nebezpečných lúpežníkov (nájdete Liama Neesona?), ktorých charizmatický vodca však má zlaté srdce a tak sa nakoniec pridajú na stranu dobra. Typovo presný, príjemný kasting. Bonbónikom je potom hravá réžia chlapíka, ktorého to evidentne bavilo, stádo koňov a „Odula“. ()

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Zápletka je prostinká, jak už to u těhle filmů bývá. Možná až moc prostinká. Cesta za záchranou princezny je sotva víc než nepřetržitá série questů. Hrdinové putují od jednoho dobrodružství ke druhému, a jediná gradace spočívá v šibeničním časovém limitu. Fungovalo to na mě když jsem byl dítě a funguje to i dnes. Snímek obsahuje snad všechny možné klišé fantasy světa. Aby toho nebylo málo, tak scenárista příběh naředil pravověrným sci-fi. Tehdy mi z toho šla hlava kolem, a dneska jen uznale přikyvuji. Krull je perfektní syntéza žánrů, stojících většinou v ostrém protikladu, a proto má specifickou, téměř magickou atmosféru. Díky tomuto, kouzelné výpravě a bombastické hudbě Jamese Hornera. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Nejsem si jistej jestli jsem viděl Planetu Krull, když mě bylo nějakých 10 let. Dneska jde o těžko koukatelnou záležitost. Triky zkrátka stárnou a příběhově se o kdovíjaký zázrak v rámci fantasy rovněž nejedná. A všem, kteří tady mají 3 a více hvězdiček bych poradil, aby na to koukli někdy znovu. 35% ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama