Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heron mala nezvyčajné detstvo. Jej rodičia sú zoológmi a spolu s nimi žila 15 rokov v africkej džungli. Naučila sa  všetky techniky prežitia a stotožnila sa s tamojším spôsobom života. Ako tínedžerka odchádza  študovať na strednú školu do veľkomesta. Na škole sa zoznámi s Damianom a Janis. Čoskoro jej skrížia cestu aj tri nafúkané a zároveň veľmi obľúbené dievčiny – Regina, Gretchen a Karen – ktoré Cady zasvätia do mestského štýlu života a ich skupiny vôbec. Situácia sa vyhrotí vo chvíli, keď Cady začne chodiť s Aaronom Samuelsom, bývalým priateľom Reginy. Tá si to samozrejme nenechá a  ako pravý samoľúbi teenager si zaumieni, že začne s Aaronom opäť chodiť. Keď to Cady zistí, rozhodne sa s  Reginou rázne skoncovať. Spoločne s Janis a Damianom vymyslia diabolský plán, ako sa pomstiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (498)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Prvé dve tretiny sú úplne fenomenálne. Riadna satira s množstvom hlášok a skvelými hercami (Tina Fey si vložila do vlastných úst veľa z tých najlepších hlášok), bohužiaľ tretie dejstvo je v línii klasických tínedžerských komédií s priblbými zvratmi, neuveriteľnými charakterovými obratmi a prebujneným sentimentom. Aj tak ide dozaista o jednu z najlepších teen komédií. ()

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Dosť nedocenená alebo nepochopená satira na všemožné teen blbosti, ťažiaca hlavne z dobre vypointovaných gagov, nadsádzky, často aj čierneho humoru (!!!) a výborného castingu (od Lindsey cez Rachel McAdams, ktorá si na svojej "Barbie-bitch" riadne zgustla, až po skvostnú Lizzy Caplan a jej Janis). Celkový dojem však veľmi kazí záver, ktorý mi pripadá, ako keby ho písal nejaký iný scenárista - od momentu, keď sa Cady prizná, zmiznú akékoľvek náznaky satiry a film sa zmení presne na to, z čoho si predtým sám robil srandu - umelú, gýčovitú, precukrovanú a moralizačnú zlátaninku, na konci ktorej sa aj z looserov, aj "plastík" aj "mathletov" a inej hávede stanú "normálni" a slušní ľudia a všetci si môžu spoločne užívať Cadinu rozlámanú korunku. A toto je vzhľadom na skvelo rozohraté prvé dve tretiny veľká škoda. 7/10 ()

Reklama

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Waters znova boduje. Štvrtá zubami nechtami, ale zaslúžne. Krásne názorný príklad toho, aké dokážu byť naše milované, mrchy mrchaté (hlavne na seba), využívajúc nie najpodlejšie (ženské) zbrane: závisť, ohováranie, klamstvo, pretvárku a šarm. Celé to drží po kope suverénna réžisérová ruka, vypilováné joky (žiadny humus) a hlavne "pekelné" kočíčí duo McAdams a Lohan. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Toto je jeden s tých filmov u ktorých sa skrátka neviem rozhodnúť či je dobrý alebo nie ale vzhľadom že ho točil Waters ktorý aj Tu predviedol že humor mu celkom ide a tiež Lohan vo dobe kedy jej svietilo na lepšie časy a bola ešte hetero som ochotný pristúpiť na kompromis a ohodnotiť ho slabšými 4*. Kráľovsky som sa zabával. Pohodový filmík, ktorý plinie celkom rýchlo a svižne, je v ňom plno bláznivých postavičiek - teplý kamarát, riaditeľ, dievča s veľkou vagínou a tiež svätá štvorica v ktorej najviac vyniká sexi Mc Adams a Stupid Seyfried ktoré hrajú ako profesionálky a ich hrania príjemne dotvára troška naivné herectvo Lohanovej a Len tupé pozy neherčky Chabertovej. Po suchšom mieste zrazu sprava či z ľava priletí taká stupidita až som sa váľal na stoličke takže aj keď je miesto suchšie , môžte sa tešiť že vás čoskoro niečo prekvapí, nejaká tá perlička a preto je to myslím celkom v pohode oproti iných filmov. Celkovo je to nahliadnutie do bábykovského svete intelegentne vymletých dievčat, ktoré pozná každý z nás, lenže namiesto freaky friday tu tá reálnosť nie je braná až tak vážne čo je troška škoda. Tiež sa tu nájde to morálne posolstvo a slizký fešák za ktorý idú body dole lebo ak niečo watesovi nejde tak sú to práve posolstvá. Podáva ich až príliš naivne. Inak je to ale celkom fajn. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Hvězdně nabitá a celkově nápaditá a vtipná komedie ze školního prostředí. Na hlavní postavy se moc dobře kouká a jejich osudy mě upřímně zajímají. Mimo to byl celkový vývoj děje a character developement jednotlivých postav více než uspokojivý a jelikož si teď ani nevybavím žádné zápory, zůstávám velice spokojen. PS: Vůbec jsem tu nepoznal obvykle překrásnou Lizzy Caplan v roli podivné lesbické gotičky.  Typ komedie, kterou bych si v budoucnu klidně pustil znovu. 72% ()

Galéria (184)

Zaujímavosti (40)

  • Paní Norburyová (Tina Fey) je pojmenována podle hereččiny učitelky němčiny ze střední školy. (Missa08)

Súvisiace novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (viac)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (viac)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (viac)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (viac)

Reklama

Reklama