Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Leně se podaří utéct muži, který ji násilím držel v izolaci. Po příjezdu jejích rodičů pak vyjdou na světlo hrůzy, které si přitom prožila. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (84)

ElisR 

všetky recenzie používateľa

Tohle se Němcům opět povedlo! Naprosto perfektní seriál, který Vás udrží v napětí všechny epizody a když už jste si jistá, že ten padouch je daný člověk, rázem je to všechno jinak. Co nemusím je "otevřený konec", respektive jsme se nedozvěděli jak to bylo potom, co se stalo s holčičkou, co s chlapečkem, co "nová" Lena.  Ale jinak si seriál plně zaslouží 4* ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Seriál, ktorý na prvú dobrú ukazuje, v čom všetkom zaostáva česká TV produkcia. Seriál, ktorý ukazuje, ako veľmi vzrástli divácke nároky. 10 rokov dozadu by ohlasy boli jednoznačne nadšenejšie. Zároveň seriál, ktorý nemá prvoligové ambície ako mal napríklad Temný případ či Fargo. Páčilo sa mi to dlho udržované nejasno, kto je tým mužom. A predovšetkým veľmi dobre odprezentované mentálne nastavenie jednotlivých obetí. Dojmy však zrážala nekvalitná práca polície a amatérske zabezpečenie vo všetkých typoch budov (nemocnica,...). Ideálny počet dielov, ale bez wow momentov či rozuzlenia, ktoré by ladilo s predchádzajúcou tajomnou atmosférou. ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[53%] Dle hodnocení jsem se docela těšil, dokonce i první epizoda mě docela navnadila, ale pak to začalo být nudné a v některých scénách i hloupé. Ta tíživá atmosféra byla docela dobrá, spojená i s vhodnou hudbou, ale bohužel mě to celé moc neuchvátilo. Potenciál to mělo, tak bych z toho raději udělal film. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Prvé štyri časti boli fantastické. Výbrone vyskladaná atmosféra, ktorá miestami zachádzala až do taomného mystéria. Navyše otázky, položené hneď v úvode, stále hrýzli nedočkavosťou, kedy už budú zodpovedané. Oceňujem aj vizuál. To vyvrcholenie mi ale už prišlo také obyčajné, vzhľadom na to, aký výborný rozjazd to malo. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Co se zdá ze začátku jako pořádnej mindfuck, kterej lze jen těžko reálně vysvětlit se postupem času pěkně rozplete a všechny hlavní otázky se zodpovědi. Hlavně první epizoda je taková, že si asi spoustu lidí řekne "WTF?", ale byla by fakt škoda nekoukat dál. Scénář totiž umě v ten správnej čas pouští na světlo menší či větší záhady, se kterejma si člověk může lámat hlavu. Ve výsledku tak ani příliš nevadí, že závěrečná pointa nebo příběh jako celek vlastně nejsou nejoriginálnější. Tempo vyprávění by teda občas sneslo svižnější formu až bych si dokázal představit ubrat stopáž jedný epizody. Hodně se mi ale líbila atmosféra, která byla mysteriózní i napínavá. Se svižnějšim tempem vyprávění a originálnějšim námětem (jehož zpracování však bylo fakt skvělý) bych s pátou hvězdou moc neotálel. Takhle zustanu u čtyřech jistejch hvězd. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v nemeckom spolkovom štáte Severné Porýnie-Vestfálsko, v mestách ako Bonn (Vydavateľstvo General Anzeiger slúžilo ako policajná stanica), Leverkusen (nemocnica), či obci Alfter (Univerzita Alanus slúžila ako prostredie pre detské zariadenie). (Arsenal83)
  • Autorka predlohy Romy Hausmann sa podieľala priamo na tvorbe seriálu, aby bol pripravený podľa jej pôvodných predstáv. Ona sama uviedla, že príbeh je inšpirovaný únosom Nataschy Kampusch, o ktorom bol natočený napríklad film 3096 dní (2013). (Arsenal83)

Reklama

Reklama