Reklama

Reklama

Hriešny tanec 2

  • Slovensko Hriešny tanec 2: Havanské noci (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Američanka Katey prichádza aj so svojimi rodičmi na Kubu tesne pred vypuknutím revolúcie. Rodičia od nej očakávajú, že si nájde dobrú partiu a stane sa tak ako oni súčasťou miestnej smotánky, no ona sa zaľúbi do Xaviera - čašníka, ktorý je vynikajúcim tanečníkom. Tajne sa stretávajú v nočnom havanskom klube a začnú spolu trénovať na prestížnu národnú súťaž v tanci. Ale blížiaca sa revolúcia skomplikuje ich plány. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Inspirací tvůrcům filmu byl skutečný příběh choreografky a producentky JoAnn Jansen. Ta se v roce 1958 coby teenagerka přestěhovala s rodiči z amerického města St. Louis do Havany a postupně poznávala svět golfových večírků a luxusních nočních podniků. Našla si kubánského přítele, který ji seznámil s místní kulturou. Zážitky z Kuby ovlivnily JoAnn na celý život - stala se choreografkou a v New Yorku vedla vlastní taneční skupinu. (HappySmile)
  • Film byl natáčen v Portoriku, přestože se děj odehrává na Kubě. (Bauer)
  • Diego Luna (Javier), který se naučil tančit za šest týdnů, přiznal, že normálně nejlépe tančí, když má v sobě několik piv. (Bauer)
  • Ani Romola Garai (Katey) ani Diego Luna (Javier) neměli před natáčením žádný profesionální taneční výcvik ani zkušenosti. Deset týdnů před začátkem natáčení odjeli do Portorika a tam denně trénovali osm hodin s producentkou JoAnn Fregalette Jansen a čtyřmi dalšími tanečníky a choreografy. (Bauer)

Reklama

Reklama