Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ošetrovateľ arktických vodných zvierat Henry Roth (Adam Sandler) o chorobe anterográdna amnézia nemá ani poňatia. Každý deň klebetí so svojim obľúbeným mrožom v morskom zábavnom stredisku na Havajských ostrovoch a jeho hlavným koníčkom je zvádzanie turistiek. Ostrieľaný playboy sa však jedného dňa "potkne", keď narazí na Lucy (Drew Barrymoreová), ktorá si ho pri druhom stretnutí vôbec nepamätá. Henry zistí, že Lucy stále prežíva deň svojich narodenín, pretože má porušenú schopnosť vytvárať si spomienky a v spánku všetky nové zážitky zabudne. Napriek nulovej nádeji na akýkoľvek vzťah Henryho stále priťahuje. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (52)

  • Drew Barrymore požiadala počítačových špecialistov, ktorí na filme pracovali, aby jej upravili pleť: "Keď sme začali nakrúcať, vyhodilo sa mi akné, čo v mojom prípade znamená pupienok na pupienku. Keď som zistila, že maskérky s tým nedokážu nič urobiť, zašla som za chlapcami od počítačov, ktorí mi pleť vyhladili digitálne." (Arsenal83)
  • Kniha, ktorú Lucy číta pri raňajkách, „Zátišie s ďateľom – akýsi milostný príbeh“ od Toma Robbinsa, je milostný príbeh odohrávajúci sa na Havaji. Drew Barrymore si vybrala túto knihu, pretože súvisí s témami filmu. Vlastnila niekoľko kópií tejto knihy ešte pred natáčaním. (Arsenal83)
  • V Sea Life Park na Havaji nie sú v skutočnosti žiadne mrože. (Arsenal83)
  • Filmári pridali do vody trochu lesku, aby nebolo vidieť nedokončené vizuálne efekty. (Arsenal83)
  • Filmári nesmeli natáčať na letisku, pretože to bolo v oranžovom kóde kvôli 11. septembru. V dôsledku toho natáčali v námornom prístave neďaleko Pearl Harbor. (Arsenal83)
  • Neurologický stav, ktorým Lucy (Drew Barrymore) trpí, Goldfieldov syndróm, je úplne vymyslený. Skutočná anterográdna amnézia ovplyvňuje buď krátkodobú pamäť, ktorá môže trvať minúty alebo sekundy, alebo strednodobú pamäť, ktorá môže trvať dni alebo týždne. Zaspávanie nemá nič spoločné s týmto stavom a spánok v skutočnosti zosilňuje mnohé chemické účinky, ktoré pomáhajú pamäti. (Arsenal83)
  • Neuropsychologička Sallie Baxendale napísala, že film „udržiava úctyhodnú filmovú tradíciu zobrazovania amnesického syndrómu, ktorý nemá žiadnu súvislosť so žiadnym známym neurologickým alebo psychiatrickým stavom. Skutočné amnesické syndrómy sú zvyčajne výsledkom mŕtvice, infekcie mozgu alebo neurochirurgického zákroku; veľmi zriedkavo je amnézia výsledkom dopravných nehôd." (Arsenal83)
  • Kvôli vysokým nákladom na natáčanie mimo štúdiovej zóny sa niektoré interiérové ​​scény (napríklad vo vnútri rezidencie Whitmoreovcov) natáčali na scénach v Los Angeles, ktoré boli zariadené tak, aby vyzerali ako na Havaji. (Arsenal83)
  • Fotbalový zápas Minnesota Vikings, který Marlin (Blake Clark), Doug (Sean Astin) a Lucy (Drew Barrymore) sledovali, hráli ve skutečnosti Vikingové proti Detroit Lions 13. října 2002. Vikingové porazili Detroit Lions 31-24. (veronikajel)
  • Na začátku, kdy ženy vypráví, jak se seznámili s Henrym (Adam Sandler), si zahrála postavu zubařky manželka Adama Sandlera Jackie Sandler, a ženu, která sedí v křesle, si zahrála manželka režiséra Petera Segala Linda Segal, která je ve skutečnosti zubařkou. (veronikajel)
  • Některé scény v zoo byly natočeny v Sea Life Parku na ostrově Oahu. (veronikajel)
  • Molo, které je vidět ve filmu jako součást domu Whitmoreových, je v současnosti zchátralé molo Waikane Pier, které bylo také k vidění v epizodě Skleněná baletka (2006) seriálu Ztraceni (od r. 2004). (veronikajel)
  • Skutečná kavárna Hukilau se nachází na 55-662 Wahinepee St. Laie, Havaj. (veronikajel)

Súvisiace novinky

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (viac)

Reklama

Reklama