Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William Ludlow (Anthony Hopkins) opustil armádu Spojených štátov, pretože nesúhlasil s genocídou indiánskych kmeňov, a so svojimi tromi synmi Alfredom (Aidan Quinn), Samuelom (Henry Thomas) a Tristanom (Brad Pitt) sa usadil na farme v Montane. Keď si v roku 1913 Samuel priviedol na usadlosť krásnu snúbenicu Susannah (Julia Ormond), nikto netušil, akým významným spôsobom ovplyvní život rodiny. Zatiaľ však v Európe vypukla vojna a všetci bratia sa proti vôli otca dobrovoľne prihlásia do armády. Krvavé jatky vojnového besnenia si zakrátko vyberú krutú daň - Alfred je ťažko ranený a Samuel umiera... Tristan pomstí smrť svojho brata a po skončení vojny odchádza na more. Keď sa po čase vracia do Montany, netuší, že ho čaká vášnivý milostný vzťah s osamelou Susannah, že sa jeho brat Alfred stane kongresmanom a že on sám bude kvôli záchrane rodinnej farmy musieť pašovať alkohol a bojovať s bezohľadnou zákernou konkurenciou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (444)

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Film jsem měl zafixovaný jako úžasný kousek, ale když jsem ho teď viděl znovu, musím z pětihvězdičkového hodnocení slevit. Ačkoli se stále jedná o výborný film, nemohl jsem se ubránit dojmu, že je až nuceně melodramatický, přehnaně tragický a slzyždímající. Pittův hrdina byl zase moc nepřirozeně a knižně nezkrotný divoký nevyrovnaný překrás s tak nelehkým osudem, že to musí každého chytnout za srdéčko. Celá hrdinova fixace na medvěda je vcelku směšná, vhledem k tomu jak je okrajově nakousnutá a jak zasahuje do děje. Postavy jsou poměrně předvídatelné, charakterově značně neoriginální a tragické okamžiky jsou příšerně kýčovitě natočeny. Přesto film je velmi zajímavý a zábavný, dostatečně napínavý, výpravný, se skvělou hudbou a perfektními hereckými výkony. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Príjemný film, ktorý si divák plne vychutná, ak nebude rozmýšľať nad logikou deja, ale nechá sa ním unášať, bude sa kochať sa nádhernými scenériami, počúvať peknú hudbu a tešiť sa, ako im to všetkým sluší. Ak nedbá tejto možnosti objaví viacero miest, v ktorých scenárista využíval rôzne "spojenia na krátko" a to, čo nešlo silou riešil použitím väčšej sily. Určite som nebol nespokojný, len mi k plnej spokojnosti chýbali dve hviezdičky. ()

Reklama

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Dávno předtím, než jsem dokázala plně ocenit ságy z počátku 20. století, zamilovala jsem si strasti rodiny tří synů plukovníka Ludlowa odehrávajícící se nejprve v magickém čase před 1. světovou válkou a po té zasahující až do doby prohibice. Dokonalá výprava, výtečné obsazení (Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas, Karina Lombard a Gordon Tootoosis) a gradace dramatu v nadčasové podobě, dělá z Legendy o vášni smělého nástupce legendy o Tristanovi a Isoldě, jen s tím malým rozdílem, že v této verzi získá Tristana mladičká míšenka Isabel. ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Úžasně natočené napínavé romantické drama a moderní western s krvavými válečnými scénami v životním příběhu tří bratrů (Ai.Quinn, B.Pitt, H.Thomas) a jejich otce bývalého plukovníka (A.Hopkins) na počátku 20. století na ranči v divočině v Montaně. Je to epický příběh, jak jejich životy ovlivnila vláda, 1.světová válka, prohibice a zrada a láska všech tří bratrů k jedné ženě (Julia Ormond). Je to o citech a ty vyvolává nejvíce divoký vlasatý Tristan (Pitt) a krásná, ohnivá a nešťastná Susannah (Ormond). Je to o hercích - dobří jsou všichni, nejvíce září Anthony Hopkins (zvláště v závěru - po mrtvici - je nepřekonatelný) a Brad Pitt se svým neklidným charismatem (scény uklidňování Julie před odjezdem do války a zároveň již z náznaků jasná jejich počínající vášeň, zuřivá pomsta bratra ve válce, napadení hostinského kvůli pivu pro přítele indiána, divoká jízda na koni nad srázem), dobrý je také chladný Aidan Quinn (nejlepší ve vypjatých střetech s Tristanem). Trailer: http://www.csfd.cz/film/13350-legenda-o-vasni-legends-of-the-fall/videa/ ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Epika, která se dnes prakticky netočí, smíchaná s tradičními Zwickovými proprietami. Nechybí výteční herci, famózní hudba, ani velkolepé scény (ostatně velkolepý je každý záběr). Zkrátka nic. Brad Pitt v roli ultimátního zálesáka láme jedno divácké srdce za druhým, sám získává i přichází o vše v příběhu jednoho rodu, s nímž člověk projde hned několik desetiletí a zažije snad úplně všechno - lásku, válku, utrpení, odplatu, vykoupení... TAKHLE jsem si představoval Luhrmannovu Austrálii. ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (25)

  • Plyn, s ktorým sa Samuel (Henry Thomas) stretáva, je plynný chlór. Je známy podľa svetlozelenej farby, pričom v pľúcach, očiach a na koži sa spája s vodou a vytvára kyselinu chlorovodíkovú, ktorá ničí pľúcne tkanivo a spôsobuje slepotu. Vôňa bola opísaná ako kombinácia ananásu a korenia. (Arsenal83)
  • Film aj kniha obsahujú príležitostné výrazy v cornwallskom dialekte pričom Ludlovci majú byť imigrantskou rodinou s cornwallskými koreňmi (etnická skupina britských Keltov). (Arsenal83)
  • Brad Pitt povedal, že mu skúšali naniesť make-up, aby mohol hrať Tristana ako starého muža v epilógu, ale výsledky neboli presvedčivé. Starého Tristana nakoniec hral Doug Seus, tréner medveďa Barta, jediný muž, ktorý mohol bezpečne zápasiť s Bartom pred kamerou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama