Reklama

Reklama

Fullmetal Panic!

(seriál)
  • Japonsko フルメタル・パニック! (viac)
Trailer
Japonsko, (2002–2018), 20 h 6 min (Minutáž: 24–30 min)

Predloha:

Šódži Gató (kniha), Dódži Šiki (kniha)

Hrajú:

Sacuki Jukino, Tomokazu Seki, Akio Ócuka, Mamiko Noto, Šin'ičiró Miki, Majumi Asano, Susumu Čiba, Takehito Kojasu, Jukana, Hiroši Naka, Mikako Takahaši (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(50)

Obsahy(1)

Kaname Chidori je krásná šestnáctiletá Japonka, studentka střední školy, která nijak nevybočuje z běžného chování středoškoláků. Ovšem Kaname Chidori je něčím výjimečná. Je totiž jedna z whispered - lidí s vrozenou znalostí Black technologií. Když se japonská protiteroristická organizace Mithril vedená šestnáctiletou kapitánkou Telethou Testarossou dozví, že slečnu Chidori chtějí unést a využít na zdravotní pokusy, pověří jednoho vojáka, aby ji 24 hodin, 7 dní v týdnu hlídal. Tímto úkolem je pověřen mladý seržant Sousuke Sagara. Sagara ovšem jako správný ochránce vidí v každém, kdo se k slečně Chidori přiblíží, teroristu. A tak organizace Mithril a hlavně seržant Sagara budou mít plné ruce práce, aby Kaname ochránili. (Roby)

(viac)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (2)

Fullmetal Panic! (2002) 

Full metal panic je vynikajúce anime z pohľadu vývoja postáv. Najzaujímavejšia je samozrejme hlavná postava, vojak zocelený bojom, ktorý zabudol na svoje city a je z neho v podstate vraždiaca mašina. Aj keď to tak nevyzerá, má aj on svoje city. Osobne som čakal kým sa niečo stane, že kedy dá najavo svoje city a to je na tom to zaujímavé, na to práve si treba počkať. Hlavná postava (Sagara Sousuke - 17 rokov) potom začne chodiť do školy aby mohla chrániť druhú hlavnú postavu (Kaname Chidori - 16 rokov), ktorou je drzá a zároveň milá osoba(čo sa medzi sebou vylučuje či nie?).Podobné anime niekoho odrádzajú lebo nemá rád robotov(mechov) ale v tomto prípade nie je prečo si to nepozrieť! (FMP!). Vtipných a vážnych situácii je dosť a predstavenie hlavných hrdinov je tiež dôležité. Keď si na hlavných hrdinov zvykneme anime začne ísť viac do hĺbky čo sa týka psychológie postáv a ich chovania. Pokračovanie : Full Metal Panic? Fumoffu http://www.csfd.cz/film/215477-full-metal-panic-fumoffu/ vo Fumoffu hlavnú úlohu hrá humor a neobsahuje žiadne boje na tie si počkajte na The Second Raid. PS: Scénka s kondómom je top, hneď je jasné že FMP! bude super. ()

The Second Raid (2005) (S02) 

The Second Raid je úplne iým zážitkom ako Fumoffu, Fumoffu bolo len na odľahčenie. Je tu vývoj aj oproti prvej sérii a to hlavne čo sa týka postáv. Vidíme totiž oveľa viac do hĺbky, do jednotlivých postáv. The Second Raid je temnejší a postupne ako vrcholí a blíži sa koniec vytratí sa absolútne humor. Súbojov je viac a prichádza to čo inokedy bolo málo viditeľné. Jednotlivým postavám sa stráca pôda pod nohami, strácajú morálku a boja sa. Hľadajú sami seba a rozhodujú sa o tom čo vlastne chcú. Sousuke prešiel obrovským vývojom a zamýšľa sa nad tým čo vlastne chce, alebo či vôbec niečo chce. Postava, ktorá bola doteraz silná, tvrdá ako kameň má tiež svoje city. Toto čo som napísal je kvalita, ktorú ponúka The Second Raid. Ďalším plusom sú veľmi kvalitné záporné postavy, ktoré majú dôvody bojovať. Záporné postavy tiež demoralizujú jednotlivých hrdinov a kladným postavám dajú riadne zabrať. Treba povedať, že toto je najlepší koniec za veľmi podarenými dvoma sériami. Každá séria priniesla niečo iné a The Second Raid priniesol hlavne napätie, viac kvalitných súbojov mechov a hlbšie nazretie do postáv a ich myšlienok a to hlavne v Sousukeho prípade. Som veľmi spokojný. ()

Reklama

Reklama