Reklama

Reklama

Krakenteena Ruby

  • Česko Krakenteena Ruby (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Toto leto sa vďaka štúdiu DreamWorks Animation ponoríme do divokého a búrlivého života veľmi plachej tínedžerky na bežnej strednej škole. S hrôzou zisťuje, že je priamym členom bájnej rodiny morských krakenov, že jej osud leží v hlbinách oceánu a že ju čakajú dobrodružstvá, o akých sa jej ani nesnívalo. Ale keď máte šestnásť rokov ako Ruby Gillmanová, rozhodne nechcete vyčnievať, chcete nenápadne splynúť s ostatnými spolužiakmi. To sa však celkom nedarí, a to nielen preto, že Ruby je srdcom krakenka. Bohužiaľ, vyniká aj v matematike a jej príliš starostlivá mama jej zakazuje chodiť po škole s ostatnými deťmi na pláž. Hlavne preto, že začne porušovať matkine pravidlá, sa Ruby dozvie, že je priamym potomkom rodu krakenov a má zdediť trón mocnej kráľovnej siedmich morí. Hlavnou úlohou krakena je chrániť oceány pred mocnými a zákernými morskými pannami a tento boj o moc trvá odjakživa. Teraz však nadobudol nový rozmer. Najobľúbenejšie dievča v škole, Chelsea, je v skutočnosti morská panna. Ak má táto plachá tínedžerka ochrániť seba a svoje okolie, bude musieť rýchlo objaviť schopnosti, ktoré robia krakena krakenom. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 4

Recenzie (47)

balcazar 

všetky recenzie používateľa

Občas sa tento animák snažil byť až príliš originálny, a to sa nie vždy vyplatí, pretože hrozí, že to vyznie silene. Musím však povedať, že v globále to nebolo sklamanie, prichytil som sa veľakrát, ako sa bavím. Záverečný súboj krakeniek s morskou vílou však bol poriadne divný, akoby mi absolútne nesedel do zvyšku filmu. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ak som pri "Mavke" spomínal, že sme sa dostali do príbehu, ktorý je starý a videli sme miliónkrát, tak to nie je nič oproti tomu čo urobilo "Ruby Gillman, Teenage Kraken". Myslím si, že tento film si dokopy zobral niekoľko elementov z iných filmov, ktoré sme počas minulých rokov mohli vidieť ("Luca"Turning Red") a plácli ich dokopy do filmu, ktorý je vysoko predvídateľný, ničím inovatívny, s animáciami, ktoré nijakým spôsobom nevyčnievajú a absolútne nulovou razanciou v čomkoľvek. Okrem toho eše úplne nerozumiem ako môže našim hrdinom prechádzať výhovorka, že sú z Kanady. Ľudia možno sú často hlúpi, ale nemyslím si, že sú až tak hlúpí. Postavy sú neskutočné stereotypy, atmosféru to dokopy nemá, každý tu má jasnú rolu a vieme odhadnúť veľmi rýchlo, kto je vlastne našim hlavným zloduchom a k čomu to celé dospeje. V podstate zbytočný film, ktorý vyzerá možno celkom dobre (hoci Dreamworks už mali aj kvalitnejšie animácie), no neprináša nič, čo by stálo za to si zapamätať. Tuctové do takej miery, až mi to príšlo miestami až trápne. Hodnotenie: C ()

Reklama

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Mamiiii, kedy bude konieeec?!!! Takže asi tak. To najslabšie, čo som od DreamWorks Animation doteraz videla. Veď to bolo skoro to isté, čo sme videli pred rokom v Turning Red!!! Okrem toho sa animácia v Ruby Gillman vôbec nepodarila, prostredie by ešte mohlo byť, ale animácia postavičiek sa mi vôbec nepáčila. Boli tu celkovo asi dve vtipné hlášky, bolo to nudné až tak, že aj mne sa zdalo 90 minút nejako dlho. Okrem toho nechápem, prečo okopírovali vzhľad Ariel z Disneyho Malej morskej víly, aby ju napokon (SPOILER!!!) premenili na morskú príšeru, ktorej by sa nejedno malé dieťa mohlo až báť👎!!! Ariel patrí medzi najobľúbenejšie Disney princezné. Celé to bolo ukričané, nesympatické, otravné - ako aj väčšina postáv. Túto rozprávku fakt neodporúčam, ešte tak doma v telke, ale za kino to podľa mňa vôbec nestojí. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: V mori zúri boj medzi Krakenmi a Morskými pannami o Poseidonov trojzubec. Aby ho schovala, sa matka Ruby ukryje so svojou rodinou na súši a rieši každodenné problémy až do chvíle, kým sa neobjaví volanie z minulosti. Herecké obsadenie: Dabing je klasicky vynikajúci a dokonalo dopĺňa každú jednu postavu. Prevedenie: Dreamworks došla šťava, nadviazanie na vynikajúce animáky ako Shrek... sú dávno v trape. A tak sa musí svet uspokojiť s podobnými nezmyslami ako je táto. Príbeh je fádny a nudný a nie je tam ani trocha vystavaného humoru. Hudobné podmazy sa nehodia k tomu, čo sa na plátne deje. Postavy negradujú a preto vo finále máte na huku čo sa s nimi nakoniec stane a poviete si, nech kľudne vyhrá mutantská morská panna. Pocity: Nepáčilo sa mi to ani trocha. Pridaná hodnota: Nezmysel o krakenkách, ktorý nestojí ani za pozretie. 16% ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Ruby je teenage krakenka co žije někde u moře a chystá se na ples pozvat kluka co se jí líbí. Do školy, ale nastupuje nová holka co je mořská víla (tohle není spoiler trailery už to vykecaly) co po ní jede. Do toho se Ruby zvětší a zjišťuje jak to ovládat a jak ovládat své schopnosti. Film nemá žádné hluché místa,  má podařenou hudbu (známější songy by byly, ale lepší) a sympatickou hlavní hrdinku (na rozdíl od toho asijského spratka/potrata z Proměny). P.s. Jak ty krakeni dělaly malé, když samičky mají x metrů a samci jen centimetry?   80 procent ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama