Reklama

Reklama

Vládca temnôt

  • Česko Vládce temnot (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiálny text distribútora)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (286)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Ježíš mimozemšťanem, konspirace katolické církve, říše za zrcadlem, antibůh - Carpenterův gulášek okořeněný několika méně či více povedenými mordy s jemnou pachutí nedomrlých hereckých výkonů a šlehačkovým překvapením ( zkuste někdy na guláš, vážně !) v podobě Alice Coopera. S brouky a ostatní havětí se mohl Carpenter trochu víc odvázat, stejně jako se samotným Vládcem temnoty. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Okultné horrory sú snímky, ktoré vychádzajú z kresťanskej mytológie. Zaoberajú sa prenikaním mystických pekelných síl do našeho reálneho sveta. Vykresľujú nebezpečnú nadprirodzenú moc bezbožnej temnoty. Často krát samotného Satana. Ja osobne mám tento horrorový subžáner hodne rád. Taktiež sa mi páči filmová tvorba a komponovaná hudba Johna Carpentera. Aj keď ho momentálne nemám v desiatke najobľúbenejších režisérov, i tak má môj plný rešpekt. Takže kombinácia Carpenter a okultný horror mi urobila radosť. **** ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Carpenter dokáže prekvapiť. v 80tych rokoch si ma získal filmamy ako The Fog, Christine, alebo They Live a na The Thing a In The Mounth Of Madness nadám ani v najmenšom dopustiť. Prince Of Darkness však bol natočený viditeľne bez nejakého scenára a preto mu na to asi ani nikto nedal peniaze. Ak to tak naozaj bolo, tak priznávam, že to je za tých 5 alebo 4 *. Mňa však už dávno nebaví sledovať niečo a pritom nevedieť o čo ide, aby som sa po hodine dozvedel že to tak má byť (niečo sa deje, ale nevieme čo). A tak to pokračuje až do konca. A keď sa objavili záverečné titulky, od sklamania som zahrešil. Iba Carpenter vďaka svojej šikovnosti tu z ničoho vybudoval niečo - atmosféru tajomna, ktorú dokáže udržať až do konca filmu. No sledovať asi 30 ročných (?) vystrašených vedcov a teológov ("vy ste najlepší vo svojom obore") ako sa ohurujú svojimi teóriami, lacné smiešne triky a Alice Cooper, tak to boli veci, pri ktorých som sa škodoradostne uškŕňal. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Tak som sa konečne dopracoval k poslednému "jazdcovi" Apokalyptickej Trilógie a musím povedať, Carpenter opäť nesklamal. Zakaždým dokáže udržať tú správnu hranicu medzi brutálnymi mordami a mysterióznou časťou, kde napätiu miestny Dj Alice Cooper vyhlásil non-stop hororovú párty bez záverečnej. Pripravte sa, vážení, pretože Satan prichádza! A je naozaj nepodstatné v koľkých časových rovinách mu jeho cesty skríži spojenecká ruka náboženstva a vedy.. on si už svoju cestu nájde. Skôr či neskôr. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Tak po letech musím jednu hvězdu přihodit. Tenhle horror je lepší, než jsem si pamatoval. Napětí drží po celou dobu Carpenterova úžasná hudba (byť je podobná Halloweenu, Věci i Mlze), obraz snímá kamera s výtvarným citem pro kompozici. Masky a efekty jsou na velmi dobré úrovni, i když špičkových efektů z Věci nedosahují. Očekával jsem nějaké to chapadélko, kusadla a mlhu, ale někdy méně znamená více. Nakonec příchod pana Temného je v náznaku a ponechán na fantazii diváka. Rozhodně lepší než rohatý bubák, že... ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)

Reklama

Reklama