Reklama

Reklama

Zapomeňte na Čelisti, zapomeňte na uhlazená hollywoodská schémata. Přichází desetimetrový Bílý žralok, který se rozhodl „trochu“ znepříjemnit život obyvatelům poklidného přímořského městečka Port Harbor. Poté, co starosta dává od krvavého problému ruce pryč, berou záchranu místních lidí do rukou dva neohrožení bojovníci. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (51)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Jasná inšpirácia až kopírka kultovými Čeľusťami, ešte aj veľkosť žraloka je podobná. Animal triler z talianskej produkcie sa sprvu netvári vôbec zle, scény pod vodou spolu s hudbou sú celkom fajn, žraločie krváky rovnako, sympaťák v Franciscus v hlavnej roli. Tunajšie nižšie hodnotenie som pochopil až vtedy, keď žralok začal trepať hlavou o skaly, aby sa zosunuli na potápačov. Taliani totiž obdarili svojho (veľkého bieleho) žraloka nevídanou inteligenciou, čo u mňa zákonite vyvolalo posmešný úšklab. Obrovský žralok útočí nielen na motorové člny, ale aj na helikoptéry a móla. Nuda to síce nie je, ale o nedotiahnuté detaily (napr. veľkosť umelého žraloka nad vodou a živého pod vodou) a logické nezmysly núdza tiež nie je. ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Velmi nekvalitní podívaná,spíše by se dalo říct děs.Snímek,který disponuje otřesnými herci,otřesnými triky(pardon,ty nemohli být otřesný,neboť zde nebyly žádné použity) a prostě otřesným vším.Záběry na žraloka byly použity z nějakých úplně jiných zřejmě dokumentárních filmů a dějově to jsou okopírovaný Čelisti,ale jinak se k této klasice nepřiblížil tento brak nijak.Opravdu mizerný film,kterých v Itálii v této době vznikalo opravdu hodně a já z nich všech mám pocit,že se snad jen předháněli svou špatností. ()

Reklama

t.mon 

všetky recenzie používateľa

Škoda, nepovedlo se. Je prostě jasně vidět, že ten žralok je gumovej. SPOILER! Je to vidět třeba v tý scéně po masakru s windsurfingem, kdy ten žralok sežere toho chlapa s megafonem. KONEC SPOILERU! Viděl jsem sice málo žraločích hororů, ale tohle je určitě jeden z nejhorších. Útes smrti (o Čelistech samozřejmě nemluvím) je stokrát lepší než tahle kokotina. ()

kajda.l odpad!

všetky recenzie používateľa

Vskutku (ne)povedená parodie na Čelisti. Mám trošku nutkání dát jednu hvězdu, protože jak u tohoto "HORORU", jsem se nenasmál, ani u nějaké komedie, tedy žánru, kde se předpokládá, že se divák smát bude a u sledovánu tohoto "děsivého hororu" jsem smál vskutku hlasitě:D. "Velká bílá obluda", tento druh žraloka, měl být už vyhynulí a jediný exemplář se vyskytuje v našich vodách:), jak děsivé.. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ak raz žralok ochutná ľudské mäso...“ Kultové trháky sa vždy dočkajú podobne ladených napodobenín, takže keď mali v roku 1975 premiéru ČEĽUSTE, odpovedali nielen Američania záplavou ekologických zvieracích hororov (napr. PIRANE, KOSATKA ZABIJAK, ALIGÁTOR...), ale aj Taliani. Tí na začiatku 80. rokov nakrútili horor POSLEDNÝ ŽRALOK o 10-metrovom netvorovi, ktorý vraždí surfistov. Nechýba vysoko postavený zákonodarca, ktorý ani kvôli sto žralokom nemieni zrušiť onedlho sa konajúce vodné preteky a ani dievčatá sediace na samom kraji člna. Samozrejmosťou sú potom „spielbergovské“ vodné zábery k útoku sa chystajúceho monštrá a sem-tam nejaká tá končatina (oddelená od zvyšku tela). Inak prekvapivo solídne, atmosférické a sem-tam dokonca naháňajúce hrôzu. Ale nie príliš, aby nedajbože nevznikol dobrý film :-) ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (8)

  • Film sa tešil dobrému ohlasu aj v Taliansku, kde sa stal 72. najlepšie zarábajúcim filmom sezóny 1980–1981. (Raccoon.city)
  • 5. marca 2013 vydala spoločnosť RetroVision Entertainment film na DVD, čo znamenalo vôbec jeho prvé oficiálne domáce vydanie v Spojených štátoch. Film obsahoval zreštaurovaný obraz a k bonusom DVD patril krátky dokument Great White: The Legacy – 30 Years Later a vzácne kino trailery. Z DVD bolo vyrobených iba 500 kópií a dalo sa kúpiť iba online. (Raccoon.city)
  • Vzhledem k vysokým tržbám bylo v plánu natočit i pokračování, jelikož se ovšem mechanický žralok při natáčení tohoto filmu porouchal, tak tvůrci filmování dvojky nakonec neuskutečnili. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama