Reklama

Reklama

Tarzan, opičí muž

  • Česko Tarzan, opičí muž (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá žena Jane Parker se po smrti své matky připojí k výpravě svého otce do hlouby Afriky. Výprava postupuje směrem na území, kde má žít africká legenda Tarzan, údajně napůl člověk a napůl opice. Parker chce objevit takzvané vnitřní slané jezero, o kterém se dozvěděl ve starých egyptských záznamech. Ve chvíli, kdy se výprava po mnoha těžkostech dostane na břeh jezera, je napadena domorodci. Nosiči jsou povražděni a Parker s dcerou a ještě jedním bělochem zajati. Naštěstí je nedaleko Tarzan... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (49)

Autogram

všetky recenzie používateľa

Stihol som len záverečnú scénu, teda niekoľko minútový milostný súboj trojice on (Tarzan), ona (nahá) a opica (orangutan) a ľutujem, že len z komentárov si môžem predstaviť, čo bolo vo zvyšku filmu. Režisér sa tu asi naozaj vybláznil, aby zvečnil ani nie svoj talent, ale to, čo bolo na jeho manželke najkrajšie. ()

Jaňo 

všetky recenzie používateľa

Nemôžme pochybovať, že John Derek spolu s kamerou si dali veľmi záležať na hlavnom ťahúňovi tohoto filmu - prsiach jeho ženy Bo. Je ich vidno od polovice filmu v každom druhom zábere. Ak ste však v najlepších rokoch adolescencie, bude to pre vás výborný poučný film o anatómií ženy. Kritikov však asi neuchvátila, pretože za svoj výkon dostala Zlatú malinu a tak nepomohli ani postavené bradavky. Čo sa týka hlavného hrdinu a scenára sú to samé omáčky tipu "óóóo-ou-ou, ou-ou..." a "Osloboď sa od svojho tela Jane! Môže mať mäso, ale nie tvoju dušu!". Jednoducho slabota. Oči preč! ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Silne podhodnotený film. Aj keď sa nejedná o svetoborné áčkové dielo, v dobrodružno-výpravnom žánri si svoje zastane. K čomu mu dopomáha vždy skvelý Harris a celkom kvalitná výprava. Má to atmosféru, trochu napätia a Tarzan sa približne správa naozaj tak, ako by sa asi správal človek, ktorý v živote nevidel bielu ženu/civilizáciu - teda žiadne inteligentné gestá či schopnosť okamžite sa priúčať západnému prejavu. Bo Derek sa vo filme rada vyzlieka, ale to jej myslím napriek jej anorektickej postave nebude žiadny chlap vyčítať, pretože je fešanda. Scéna, kde ju nahú tvrdo drhnú, je na nezabudnutie. Trochu sa to síce nezlučuje s rodinnými scénami v podobe cvičných zvierat okolo Tarzana, súboji s veľkým hadom či bieleho domorodého kmeňa, ale na celkový dojem to má menší vplyv. Stopáž sa však mohla stenšiť. ()

TERRORDROME odpad!

všetky recenzie používateľa

Ja Bimbas, ja ľúbiť cecky ...óóóóóó...uo-uóóóó... Určite jedna z najhorších a najsprostejších adaptácií Tarzana aké na nás kedy filmový tvorcovia vygrcali. Primitívna vtákovina kde sa titulný pralesný kulturista ocitol zjavne iba náhodou. Že v je Afrike medzi šimpanzmi naládovaný aj jeden orangutan ktorý si zrejme len tak odskočil z Bornea je samozrejme normálka, rovnako ako vypiplané dialógy. Najhoršie je to v scéne kde sú členovia výpravy zajatý domorodcami z kmeňa Fantomasov ( podľa tých pomaľovaných hláv ) a snažia sa nejak si ukrátiť dlhú chvíľu. "Oci povedz mi rozprávku. Dobre, išlo vajce na vandrovku, rozbilo sa a nikto ho už nedal dohromady". Človek ktorý dokázal niečo také vymyslieť bol zjavne ťažký feťák v toluénovom delíriu. Hlavný kanibal bol celkom srandovný pankáčsky ozembuch, ale záverečný súboj medzi ním a Trazanom bol teda naozaj megabiedny. Tý dvaja sa tam chvíľu ohmatávali ako dáky buzeróni v útrpne sekane spomalených záberoch a potom mu Tarzan zlomil väz. Troma slovami - FUJ-FUJ-FUJ!!! Najväčším tromfom tohoto džungľového cirkusu Bumberto sú však bez debaty kozy pani Derekovej alias Jane, ktoré sú prakticky hlavným ťahákom poslednej tretiny filmu. Najprv sa nechá osahávať Tarzanom a potom ju dlhé minúty nahú obchytkávajú, umývajú a natierajú vápnom domorodkyne. No a napokon si šáhne aj aj jeden šťastný šimpanz. Jednoznačne úžas. ()

BadoXXII odpad!

všetky recenzie používateľa

Toto nemá s príbehom Tarzana okrem mien Tarzan a Jane a prostredia Afriky (aj o tom dosť pochybujem, pobehuje tam orangutan a slon indický) nič spoločné. Tvorcovia trpeli debilitou pri natáčaní. Bo Derek (a jej neustále pchanie si prstov do úst) je strašná. Ja som to však aj napriek enormnej nekvalite po všetkých stránkach musel dopozerať a rehotal som sa až tak, že som sa váľal po koberci. Tu sa perlí v každej minúte - či už sú to smrteľne vážne drbnuté dialógy, veľkolepo myslené zábery kamery, nepochopiteľne sa odohrávajúci príbeh alebo aj otrasní herci. Celé je to o tele ,,herečky" Bo Derek. Inak je to názorná ukážka ako sa film nemá natočiť. Scéna, keď Tarzan bojuje s hadom je nezabudnuteľná (Tarzan sa s ním vo vode krúti asi 2 minúty, pri tom znie hudba ako keby sa pílilo drevo a celé je to spomalené a obraz je trhavý), doslova som sa rehotal! Jeden z najhorších filmov vôbec, ale musím podotknúť - je neskutočne vtipný. Akčný a dobrodružný? ale hovno! Komédia je to:-) ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (1)

  • Miles O'Keeffe v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama