Reklama

Reklama

Delá z Navarone

  • Česko Děla z Navarone (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kultový vojnový film s Gregory Peckom, Anthony Quinnom a Davidom Nivenom. Sú to muži na pohľadanie. Sú to muži činu. Ako členovia spojeneckého diverzného komanda sú spolu s ostatnými vyslaní na nebezpečnú misiu, ktorá má za cieľ zničenie veľkých poľných diel nemeckej armády. Tie sú sústredené na ostrove Navarone a sú pripravené ohrozovať životy 2000 britských vojakov uväznených v obkľúčení nacistických vojsk.... Film vo svojom čase zaznamenal fenomenálny úspech, ktorý okrem iného znamenal aj sedem Oscarových nominácii... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Starina s extrémne dlhou minutážou (čo však vôbec neprekáža a film ubehne, ako voda) a zastaralými efektami, ktoré v niektorých pasážach liezli dosť na nervy (čo sa čudujem, 47 rokov je dlhá doba). Inak je to však veľmi zaujímavý počin so silnou hereckou posádkou, ktorý treba vidieť - rozhodne som sa pri ňom nenudil. ()

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

V dnešní době už trochu utahaně působící film, který je ovšem o tolik promakanější než dnešní válečná dramata, že mu musím dát hvězdičku navíc. Stačí se podívat na závěrečnou sekvenci "vybuchne-nevybuchne to?" nebo osud velitele mužstva. Přidejte k tomu trojku Peck-Niven-Quinn a netradiční prostředí řeckého ostrova. A přemíra planého filozofování nebo mírná předvídatelnost? Berte to jako daň z přidané hodnoty. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Delá sú, ako by povedali naši susedia, podívaná jak má být. Tým v mojich očiach ospravedlňuje aj určité nedostatky, spôsobené ale skôr dobou vzniku. Nemci tu sú za hmyz, ktorý treba na každom kroku kántriť. Ak sa jedná o smrť niekoho z našej strany, je okolo toho nakrútená 10 minútová sekvencia a ešte sa aj trochu pofilozofuje. Mám radšej filmy z vojny, odohrávajúce sa mimo front a ukazujúce pohľad nejakej etnografickej skupiny. Svedkami vraždenia Grékov ale nie sme, mŕtvoly sú takmer výlučne Nemci. Preto delá nemôžu byť tak kvalitné, ako napríklad juhoslovanský Pád Talianska. No a ďalšie nepopierateľné pozitívum je samozrejme absolútne luxusné obsadenie....ako sme už pri týchto typoch filmov dlhodobo zvyknutí. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Minutaz 150 minut je na divaka doslova sialena a nie vzdy sa nieco deje. Dialogy obcas dobre, obcas blbe, a herecke vykony hlavnych predstavitelov - Anthony Quinn /La Strada, Viva Zapata s istym Marlonom Brando/ tiez nic moc. Pribeh ani reziser J. Lee Thompson /Bily Bizon, Death Wish 4 a Huckleberry Finn/ sa nesnazia o nadsazku ani o nadhlad. Prestrelky smrdia az samoucelnostou : 50 % ()

neoBlast 

všetky recenzie používateľa

Na můj vkus se na Dělech podepsal zub času o dost více než na jeho tehdejších žánrových soukmenovcích. Přepálená stopáž taky moc nepomáhá, protože koukat dlouhé dvě a půl hodiny na toporně vedené herce (jak ale bylo tenkrát zvykem) pro mě osobně nebyla žádná slast. Zkrátka jeden z mnoha. 50 % ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (28)

  • Carl Foreman, producent a scénárista, byl ve 30. letech členem Komunistické strany, jejíž členové houfně podporovali španělské Republikány a v 50. letech se dostal na hollywoodskou „černou listinu“. Odjel poté do Anglie, kde pokračoval ve filmové práci. (džanik)
  • Většina techniky používaná německou armádou je ve skutečnosti americká. (clikclikCZ)
  • Pohled z moře na skalní otvor pro děla se nachází ve městě Bonifacio na Korsice u vstupu do přístavu. (HonzaR.)

Súvisiace novinky

Navštivte Noc v Hollywoodu

Navštivte Noc v Hollywoodu

02.09.2008

A nemusíte daleko. Stačí v sobotu 6. září ve 20 hodin zavítat do Dvořákovy síně pražského Rudolfina. Tam se totiž koná slavnostní koncert filmové hudby A Night in Hollywood. Pod moderátorským vedením… (viac)

Reklama

Reklama