Reklama

Reklama

Delá z Navarone

  • Česko Děla z Navarone (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kultový vojnový film s Gregory Peckom, Anthony Quinnom a Davidom Nivenom. Sú to muži na pohľadanie. Sú to muži činu. Ako členovia spojeneckého diverzného komanda sú spolu s ostatnými vyslaní na nebezpečnú misiu, ktorá má za cieľ zničenie veľkých poľných diel nemeckej armády. Tie sú sústredené na ostrove Navarone a sú pripravené ohrozovať životy 2000 britských vojakov uväznených v obkľúčení nacistických vojsk.... Film vo svojom čase zaznamenal fenomenálny úspech, ktorý okrem iného znamenal aj sedem Oscarových nominácii... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Minutaz 150 minut je na divaka doslova sialena a nie vzdy sa nieco deje. Dialogy obcas dobre, obcas blbe, a herecke vykony hlavnych predstavitelov - Anthony Quinn /La Strada, Viva Zapata s istym Marlonom Brando/ tiez nic moc. Pribeh ani reziser J. Lee Thompson /Bily Bizon, Death Wish 4 a Huckleberry Finn/ sa nesnazia o nadsazku ani o nadhlad. Prestrelky smrdia az samoucelnostou : 50 % ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Podobny film ako Where Eagles Dare, ktory sa mi pacil o nieco viac. Postavy su skvele napisane a zahrane. Zapletka je zaujimava a akcne sceny pôsobive. Skoda len, ze stopaz je znova strasne natiahnuta o taku pol hodinku. Nechapem preco vsetky tie stare vojnove filmy musia byt tak dlhe vdaka comu obsahuju aj zbytocnu vatu, ktora filmu skodi pretoze pôsobi roztahane. Nastastie vdaka hercom sa dali prezit aj tie slabsie chvilky. Najviac ma bavili dialogove vymeny medzi Peckom a Nivenom a potom este drsniak Quinn. Vysledkom je rozhodne jeden z tych lepsich dobrodruzno-vojnovych filmov. 7/10. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Delá sú, ako by povedali naši susedia, podívaná jak má být. Tým v mojich očiach ospravedlňuje aj určité nedostatky, spôsobené ale skôr dobou vzniku. Nemci tu sú za hmyz, ktorý treba na každom kroku kántriť. Ak sa jedná o smrť niekoho z našej strany, je okolo toho nakrútená 10 minútová sekvencia a ešte sa aj trochu pofilozofuje. Mám radšej filmy z vojny, odohrávajúce sa mimo front a ukazujúce pohľad nejakej etnografickej skupiny. Svedkami vraždenia Grékov ale nie sme, mŕtvoly sú takmer výlučne Nemci. Preto delá nemôžu byť tak kvalitné, ako napríklad juhoslovanský Pád Talianska. No a ďalšie nepopierateľné pozitívum je samozrejme absolútne luxusné obsadenie....ako sme už pri týchto typoch filmov dlhodobo zvyknutí. ()

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Silné scény, silná témata a skvělí herci (i herečky). Děla z Navarone jsem si pustil s tím, že u tak dlouhé stopáže nejspíš usnu (nojo, ke konci jsem fakt chvíli uchrápnul). Místo toho jsem od začátku žasl nad tím, jak se film prezentuje. Žádné jednoduché válčení, ale v první řadě budování charakterů, které v průběhu filmu musí dělat těžká rozhodnutí. Právě až ten vojenský závěr mě uspal, ale vůbec mi to nevadilo, protože to stěžejní už bylo odvysíláno. ()

neoBlast 

všetky recenzie používateľa

Na můj vkus se na Dělech podepsal zub času o dost více než na jeho tehdejších žánrových soukmenovcích. Přepálená stopáž taky moc nepomáhá, protože koukat dlouhé dvě a půl hodiny na toporně vedené herce (jak ale bylo tenkrát zvykem) pro mě osobně nebyla žádná slast. Zkrátka jeden z mnoha. 50 % ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (28)

  • Jediný film, ve kterém David Niven kouří. (džanik)
  • Gregory Peck v pozdějším rozhovoru uvedl, jak ho "dostal" červený nátělník kolegy Anthonyho Quinna, zvláště jeho křiklavost v závěru filmu, kde v pozadí převládaly modrá a šedá barva. (džanik)
  • William Holden si za roli Malloryho řekl o 750 tisíc dolarů + 10% z příjmů. Byl odmítnut a roli obsadil Gregory Peck. (džanik)

Súvisiace novinky

Navštivte Noc v Hollywoodu

Navštivte Noc v Hollywoodu

02.09.2008

A nemusíte daleko. Stačí v sobotu 6. září ve 20 hodin zavítat do Dvořákovy síně pražského Rudolfina. Tam se totiž koná slavnostní koncert filmové hudby A Night in Hollywood. Pod moderátorským vedením… (viac)

Reklama

Reklama