Reklama

Reklama

Nočné kúpanie

  • Česko Noční koupání (viac)
Trailer 8

VOD (1)

Hrdinami filmu Nočné plávanie sú Wallerovci, rodina, ktorá sa práve nasťahovala do domu s veľkým bazénom na pokojnom predmestí. Možnosť pravidelne rehabilitovať vo vode bola hlavným dôvodom, prečo si toto miesto vybrali za svoj domov. Otec Ray je bývalý úspešný hráč baseballu, ktorého kariéru prerušila nepríjemná degeneratívna choroba. Ray sa nevzdáva a verí, že pravidelné cvičenie môže viesť k zázračnému vyliečeniu. Jeho manželka Eve a dve dospievajúce deti si takisto bazén na záhrade naplno užívajú. Ale keďže idylka v hororenikdy netrvá dlho, čoskoro vyjde na povrch jeho tajomstvo. Dom, do ktorého sa nasťahovali, má desivú minulosť a Wallerovci sa čoskoro stanú jej súčasťou. Všetko, čoho sa bojíte, sa skrýva pod povrchom a čaká na správnu chvíľu. Čaká na muža, ktorý dostane úžasný nápad ísť si uprostred noci zaplávať. Naposledy v živote! (CinemArt SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 8

Recenzie (104)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Klasický mustr. Rodina se přestěhuje do nového baráku, ale postupně se začne ukazovat, že je tu něco špatně. V tomto případě se jedná o bazén, ve kterém asi něco je. Z mého pohledu je to nic proti ničemu. Pár napínavějších bazénových momentů se tu najde, celkově uchopení a vysvětlení mě také neurazilo a herecky je to fajn, přičemž Kerry Condon je pro mě osobně přidanou hodnotou. Na druhou stranu je tak zoufale neoriginální snad ve všech aspektech, že se to jednoduše nedá přehlédnout. Celkově bych to označil jako takový rodinný horor, na kterém si toho žánrový fanda moc nenajde, ale dokážu si představit, že běžný mainstreamový si to dokáže užít. 50% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Kraťas z r. 2014 je fajn, takže som sa celkom potešil nápadu, ktorý prišiel o 10 rokov neskôr a to rozviesť mierne povedané jednoduchý námet (žena sa ide v noci okúpať do bazéna pri rodinnom dome a tam sa jej „niečo“ stane) do podoby celovečerného hororu. Výsledok je veľmi štandardný, plný klišé a podľa očakávaní. Neviem, či tu nájdete niečo, čo nečakáte. Dokonca sa objaví scéna, v ktorej zúfalá hrdinka navštívi predchádzajúcu užívateľku „prekliateho“ bazéna. Avšak rovnakou mierou, ako ma scenár po stránke originality prakticky ničím nezaujal, musím jedným dychom dodať, že postavy sú fajn, herci sympatickí, atmosféra v rámci možností kvalitná a sem-tam sa zjaví scéna, ktorá to príjemne oživí. A zas aby som tvorcom nekrivdil, čo sa týka neprítomnosti originality: koľko poznáte ďalších hororov o bazénoch? Čiže ono ústredný námet originálny JE. Problém je „len“ v tom, že podľa neho vznikol scenár a ten originálny fakt nie je. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Horor o tom, kde najstrašidelnejším prvkom má byť chlórovaný bazén, v ktorom sa občas niekto (aj to zväčša mimo záber) utopí. Aj v rukách šikovného režiséra by bol ťažký oriešok natočiť z tohto námetu dobrý celovečerný horor. V rukách neskuseného Bryca McGuira sa z toho stal iba taký ten lightový hororík bez akejkoľvek strašidelnej atmosféry, zaujímavého príbehu alebo čokokoľvek pútavého. Vyslovene to neurazí, ale ani nepobaví vôbec nikoho. Zbytočné a generické až beda. CELKOVO: 4/10 ()

Harpy 

všetky recenzie používateľa

Chceli sme ist vecer do kina a iný nedavali, vsak skusime tento horor….mozno prekvapí…uhm, naposledy som pindala na den vdakyvzdania ? Velice sa omluvam. Tam viem čo mi vadilo, aj sa páčilo. Tu? Vôbec, nuda, pribeh o ničom, ani do pozadia si to nezapinajte. Ked chcete vidiet pekne podvodne zabery + origoš horor, dajte si radsej deep house, ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Kdo ti splní tajná přání? Bezďák květák, při koupání.“ Tak zdejší láčkovce prý Noční koupání nebavilo? Tsss. Nevím co čekali. Já, když jdu v Plzni na plovárnu, očekávám... vodu. Ta ve Wallerovic nádrži byla. Jenže Psychor & spol. jsou líní plavat, mají radši mejdany. Na hladině nafukovací křeslo a v něm se válet jako lemra, lemtat pivo z plechovky, žrát brambůrky a dělat kolem bordel. Kromě drobečků musí bazén zasvinit i krev a lidská střeva, aby si rochnili. To já si koupání a kočkování s obojživelným bezďákem užíval. OKÉNKO ČISTIČKY: [][] Co to plave v bazénu? ≈≈ Karma. ≈≈ Izzy, dceruška v rozpuku. ≈≈ Úhoř délky 25 centimetrů, jejího černého nápadníka Marco. ≈≈ Je to TO. Za kanálovou mřížkou vykukující a na balonek, resp. na baseballovou figurku Elliota lákající. [][] Tři hvězdy za tajná přání vs. jejich cena. Pohříchu bez erotiky. Být já na místě ducha, aspoň bych holkám v bikinách gumovou kačenkou pískal na kačenku. Jo a neměli to zasypávat. Gilmourův skatepark by se mi líbil víc. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (9)

  • McGuire uviedol, že film má čiastočne autobiografické prvky v súvislosti s jeho detstvom a dospievaním: "Vyrastal som na Floride, obklopený oceánom z troch strán, v podnebí, ktoré naozaj možno prežiť iba účasťou na vodných rituáloch, poznajúc priateľov, ktorí sa utopili, hurikány, ktoré zaplavili domovy, havárie lodí, útoky žralokov, začnete mať určitý strach a úctu k vode... Čeľuste som videl, keď som mal 10 rokov. Vtedy sme mali bazén a pamätám si, ako som sám plával v noci, keď mi mladší brat zhasol svetlá. A aj keď som vedel, že je bazén hlboký iba 9 stôp (2,7 m) a široký 18 stôp (5,4 m), bol som si istý bez akéhokoľvek pochybnosti, že voda je priepasť a niečo hrozné sa ku mne z hlbín dvíha." (Arsenal83)
  • Škola plávania, do ktorej má Izzy (Amélie Hoeferle) nastúpiť, sa volá Harold Holt Swimming School. Harold Holt bol 17. premiér Austrálie, ktorý zmizol (predpokladá sa, že sa utopil) pri plávaní. (Arsenal83)
  • Skutočná lokalita domu, ktorá bola použitá ako rodinný domov vo filme, v skutočnosti nie je plne spojená s garážou, takže bazén je možné vidieť z prednej záhrady. Bola pridaná fasáda, aby to vyzeralo, že je to jedna celistvá štruktúra a aby sa blokoval výhľad na bazén z prednej časti domu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama