Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá žena se vdá za okouzlujícího prince. Místo rodinné idylky ji ale čeká boj o holý život, protože ji chtějí obětovat děsivému drakovi. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 5

Recenzie (292)

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Pro děcka do 10 let asi ok. Koneckonců, tohle taky byla další simply escort mission.  Já mám trochu problém s tím, že moc nemusím Bobby Hnědou (tady má naštěstí vlasy, nekrvácí z nosu a nevolají na ni číslem) a ona tu žel hraje hlavní drakobijku. Začátek vypadal, že by se mi film snad i mohl líbit a trochu to zavánělo výbornou Legendou o drakovi. Jenže pak to spadlo kamsi do podivna aby to skončilo orgiemi v CGI. Jenže ne všechny orgie stojí za to abych tak řekl. No a samozřejmě, beru, že to točily kucí a holky v USA, tak holt je to řádně rasově vyvážené. My, burani vychovaní za komunismu, co máme předobraz pohádek tak nějak vkopírovaný z dětství prostě na ty sekretáře, královny a prince tmavé pleti v brnění a klasických pohádkových úborech koukáme tak nějak divně a připadá nám to jaksi nesourodé. Pořád s tím bojuji, protože se za rasistu nepovažuji a znovu opakuji, že pro USA je to tak vzhledem k populaci v pořádku. Jen si říkám, co by třeba v Africe u nějaké africké pohádky o nějaké africké legendě a africkém hrdinovi říkal africký divák tomu, kdyby část herců ověšena korálky, běhala v tradičním africkém oděvu Togo Boubou Bubu a byli to bílí pihatí zrzaví Irové. Jestli by divákovi v té africké pohádce také něco neštymovalo a nebo jestli by to brali jako jasnou soudobou africkou záleřitost.  Než tohle někdy znovu, tak to už si raději znovu pustím tu legendu. Dávám za dvě vejce. * * ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Veľa ákčových rozprávok nevzniká a tak poteší aj niečo, čo neprenikne do kín, ale vyzerá stále veľmi slušne. Rozprávky si vystačia s malým svetom so zopár postavami a priamočiarym príbehom a kto si pamätá na detstvo, boli plné utrpenia a smrti vždy. V podstate ide o jednoduchú metaforu o náhlom prechode teenagera z mladosti do dospelosti, kde už je každý za seba a kvôli prežitiu musí hrať tvrdo. To, čo dokázalo dievča, nedokázal napríklad mladý princ. Každá z troch strán má pochopiteľnú motiváciu, na prvom mieste je rodina (a ak spočiatku nie, tak časom áno) a až potom objektívna spravodlivosť. Finále mohlo byť lepšie a už sa tu hrá až na príliš drsnú vlnu, čo môže pôsobiť trochu nechcene vtipne, avšak ladí to s tým, o čom film chce byť. A je fajn opäť vidieť pokope nejakú skupinku staršej hereckej generácie, ktorú nevidíme v kinách zase tak často.  70% ()

Reklama

Juto 

všetky recenzie používateľa

Prvých 30 minút premrháme zvratom tak jasným, že sa trailer ani neobťažoval to skrývať. Akonáhle sa skutočne dostane k ústrednej myšlienke mačky a myši medzi princeznou a drakom, je to oveľa silnejšie a poháňa to dynamiku hororového napätia. Napriek niekoľkým veľkým menám vo vedľajších úlohách to Millie Bobby Brown skutočne nesie na svojích pleciach. Je tu niekoľko neohrabaných dialógov a ona ich podáva dostatočne presvedčivo, aby fungovali. Čo je pre mňa veľké prekvapenie. Réžia Juana Carlosa Fresnadilla veľmi pomáha tomuto originálu Netflixu priblížiť sa k tomu, aby film vyzeral veľmi dobre v porovnaní s mnohými tými, čo prišli na netflixe predtým. V podstate trávi celý čas striedaním medzi pevnými scénami, miestami a rušivo nízkou kvalitou CGI s niekoľkými dobrými individuálnymi scénami a nápadmi, ktoré vám pripomínajú, že tento režisér natočil ,,O 28 týždňov". Škoda, že len príbeh je tak veľmi predvídateľný. 6/10 ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Tak krásně to začalo, těšil jsem se, že uvidím hezký historický film, jenže co Millie Bobby Brown byla hozena do jeskyně, tak to skočilo do žánru fantasy a celé se to odehrávalo v jeskyni. A to už mě nebavilo, nebyla to příjemná podívaná to nahánění drakem. Hudba byla celkem dobrá, především ze začátku se mi líbila. A Millie dobře zahrála svoji roli. ()

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

WOW!!! Netflix nakrútil fantasy surivival horor, ktorý síce má svoje dejové a predvídateľné chybičky, jemne MEH finále, ale všetko ostatné sadlo neskutočne! Nečakane temné, brutálne (pár dievčatiek/matiek fanúšičiek 11tky to nerozdýcha a pekne dlho nezaspí), skvelo zahrané, vizuálne nádherne nakrútené (neverím, že to stálo nejakých 70 miliónov), dizajn draka drsný a desivý (navnadilo na HOTD sezónu 2, PLUS ten lávový plameň TOP), a samotná Millie je prvý krát sexy? :D Áno, najväčšia poklona ide režisérovi!!! Vďaka jeho réžii sme dostali malý (ohňom vyleštený) klenot!!! ()

Galéria (117)

Zaujímavosti (5)

  • Jaskynné scény boli natočené v Troubadour Meridian Water Studios v Londýne. Natáčanie prebiehalo aj v Portugalsku v Tomar, Sortelha, Serra da Estrela a v kláštore Batalha. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 1. júla 2022. (Arsenal83)
  • Dan Mazeau napísal k filmu scenár, no ten istý príbeh vyšiel ako románova adaptácia od Evelyn Skye, avšak vydaný bol o rok skôr s odlišnými dejom. Skye vysvetlila: "Najjednoduchší spôsob, ako si to predstaviť, je tento: Dan Mazeau napísal pôvodný scenár. Mala som možnosť prečítať si skorú verziu a dostala som voľnú ruku na napísanie vlastnej verzie príbehu, ktorá sa nakoniec stala románom. Román aj film môžu vychádzať z rovnakého základu, ale sú tiež každý svoje vlastné jedinečné umelecké diela." (Arsenal83)
  • Hlavní hrdinka (Millie Bobby Brown) má v závěru popálenou hruď v některých záběrech na levé straně a v některých na pravé. (Muffino)

Reklama

Reklama