Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tragickom závere noci sa Peter snaží postarať o otrasenú Kláru. Tá mu však uniká. V jej rozpoložení na ňu tlačí Marek, ktorý chce, aby sa do obchodného domu vrátila po stratenú brošňu. Ale Klára má v pätách neodbitného Klima. V Dunaji cítia predzvesť ťažkých časov, keď ich reštaurácia nemá suroviny na varenie a nikto z dodávateľov im nevie predať tovar. Do riešenia sa púšťa hrdý Leopold, ktorý chce rodine dokázať, že vie viesť podnik aj na vozíčku. Za jeho chrbtom však Irena hucká Petra, aby mu s tým pomohol. Alena nevie odolať príležitosti kreatívne sa vyžiť. Keď jej prácu vidí Jakub, snaží sa ju presvedčiť, aby svoj talent ukázala svetu. Eva a David sa nevedia prestať doberať. Hoci všetkým naokolo musí byť jasné, že to medzi nimi iskrí, Eva túto možnosť úplne odmieta. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (5)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Svarinská je hrozná herečka a na Studenkovú prosím kameru len z väčšej diaľky. Inak sa scenárista pohral s históriou a opäť ukázal vedomosti na úrovni leporela. Všetci Slováci boli šokovaní z vyhlásenia Slovenského štátu, všetci sa skoro utápali v slzách a tak začali rabovať resp. vykupovať obchody a všetci sa už v marci 1939 domnievali, že bude veľká vojna. Na Slovensku sa teda vedelo už to, čo ani veľmoci netušili. Pritom na druhej strane historici tvrdia, že práve vyhlásenie Slovenského štátu prijala väčšina ľudí s nadšením a na Slovensku vzplanul až nadmerný nacionalizmus, čo sa prejavilo nielen voči židom, ale aj voči Čechom. Ale scenárista, ktorý v živote neprečítal ani referát, to aj tak píše na objednávku, takže s tým len ťažko niečo robiť. Radšej nech sa venuje "krimi" stránke seriálu a ukradnutej brošni. ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

⚪Čistá telenovela, nielen výpravou, ale i zápletkami. Okrem ukradnutej brošne sa rieši i prípad očividného znásilnenia pianistky, nejaký historický kontext pláva po povrchu, len aby sa nepovedalo, ešte aj to nie úplne presne (skupovanie potravín v dobovom kontexte je skôr vtip, rovnako ako nával ľudí do obchodného domu a lá Black Friday).⚪Dialógovo sa znova krútime v zmäti novodobého slangu typu: ,,Jasné, pohoda," a občasných zastaraných slov. To všetko korunujú americké dobové hity typu ,,Hotel Ritz," či absolútny ,,metaprepal" v podobe modernej piesne Habits v prevedení youtubového zoskupenia Scott Bradlee's Postmodern Jukebox, ktorá síce je v dobovom aranžmáne, ale to už sa radšej scenáristi mohli uchýliť k používaniu klasických slovenských dobových piesní, aj na úkor toho, že by to celé pôsobilo nasilu. Toto pôsobí len zábavne.⚪Rovnako sa začína ukazovať, že menej známi herci si tu odvádzajú oveľa lepšiu prácu ako známe tváre, okrem Koleníka a Hilmerovej sú highlightami práve neznámi noví herci, čo je samé o sebe dobre - tváre Studenkovej, Horvátha, Svarinskej, Tůmu sa sprofanovali štýlom, ktorý nie je milý.⚪Slovenská historická telenovela, ktorá mala byť radšej vysielaná pred televíznymi novinami, pretože skrz zápletky by pokojne mohla byť natiahnutá na denný seriál a kvalitatívne by sa neubralo.⚪ ()

FormerSkyblu odpad!

všetky recenzie používateľa

Súčasnú slovenskú produkciu zo zásady nepozerám, pretože ma bytostne uráža. Som odchovaný na velikánoch ako boli Filčík, Gregor, Michaeli a mnohí ďalší, takže pozerať dnešnú „tvorbu“ by som bral ako pošpinenie ich pamiatky. Česi mali skvelé komédie (na ktorých sa smejeme dodnes), Slováci úplných kingov v dramatickej tvorbe. Dnešní reklamní papagáji, ktorí si odskočia do divadla medzi natáčaním dvoch spotov (viem, chudáčikovia by umreli od hladu...), už nie sú slušne povedané, hodní ani cvaknutia diaľkovým ovládačom... Znesiem ešte tých posledných, ktorí sa od velikánov učili (Horváth, Studénková, Slovák) a to je asi tak všetko. Keď som videl, že „dobový seriál“, tak som si povedal, že dám tomu šancu. Nedávno som videl nejaký podobne dobový z Betliara (hral tam Koleník nejakého detektíva) a minimálne sa na to dalo po dlhom čase pozerať. Nuž, ale „není voják jako voják!“...   Stačí 20 minút a divák zistí, že je to lacné ako cetky z hodových trhov. Ak si  niekto myslí, že stačí hercov navliecť do dobových rób a vymeniť autopark pred budovou, hlboko sa mýli. Všetkých by som pred tým povinne nahnal sledovať minimálne filmy s Oldřichom Novým, aby počuli, aká „mluva“ sa nosila v období, ktoré sa chystajú imitovať. Lebo tu som mal chvíľami pocit, že dialógy písal práve sa nudiaci youtuber...  O dejinných faux pas už radšej pomlčím a nebudem nosiť drevo do lesa – popísali to už viacerí predo mnou. Podobne hereckých – mimochodom, kto urobil hviezdu zo Svarinskej, ktorej audioprejav mi drása sluchový orgán ako zaseknutá prevodovka na moskviči? A na záver - ak chce niekto robiť kvalitný dobový seriál, mal by si pozrieť Babylon Berlin – ako to robia machri. Viem, rozpočet ... ale potom aj vcelku zbytočnosť. S Dunajom som bol hotový rýchlejšie než som si myslel... ()

lubino89 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Anachronizmy pokračujú dočkáme sa pesničky od Lady Gaga v jazzovej úprave a slova obchoďák. Pribúdajú ďalšie nové postavy, ktoré vyzerajú sľubne. V tejto časti boli aj Jana Pilzová, Jakub Jablonský, Gregor Hološka, Tomáš Pokorný, Peter Krajčovič, Igor Kasala, Matej Landl, Petra Dubayová, Kristína Spáčová, Barbora Andrešičová, Ivan Šándor, Lesana Krausková, Matúš Kvietik, Peter Trník, Jana Majeská, Peter Oszlík. ()

Reklama

Reklama