Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Rozprávka
  • Fantasy

Recenzie (23)

plagát

Barbie (2023) 

Film Lady Bird od Grety sa mi páčil, čiže som bol nastavený pozitívne. Napriek tomu, že som muž, Barbie bola mojou najobľúbenejšou hračkou, pretože ma bavilo vytvárať si príbehy, čiže bol som veľmi zvedavý na tento film. Výprava a kostýmy nemali chybu, bolo tam veľa skvelých nápadov, vychádzajúcich z hry s bábikami Barbie a taktiež veľa odkazov na rôzne Barbie, srdce mi poskočilo, keď som v jednej sekvencii videl moju prvú Barbie - Totally/Ultra Hair Barbie (mimochodom najpredávanejšiu Barbie všetkých čias). Oceňujem aj začiatok titulkov, kde sa ľuďom vysvetlia niektoré narážky z filmu. Hudba je využívaná skvelo, Goslingovo muzikálové vystúpenie malo šťavu, pesničky od Billie Eilish a Dua Lipa boli vložené presne tam, kde sadli. Herecké výkony sú úžasné, ale niektorí herci si zaslúžili viac priestoru, napríklad aj rozprávačka Helen Mirren. Je super, že si Mattel nechal zo seba urobiť srandu.  Ale už sa mi zdalo až príliš, že každá mužská postava je hlúpa a ten koniec sa mi tiež veľmi nepozdával. Takže, 4 hviezdičky.

plagát

Dunaj, k vašim službám - Episode 10 (2023) (epizóda) 

Och, dali do retro šatu modernú pesničku, v ktorej texte sa spieva  - And no I won't be no stick-figure, silicone Barbie doll - akurát, že Barbie vznikla v roku 1959 a seriál sa odohráva v 1939. :(

plagát

Zlatá labuť - Epizoda 1 (2023) (epizóda) 

Zlatá labuť napravila 2 najväčšie nedostatky formy, ktoré som videl v slovenskom Dunaji - figuríny a hudbu. Ale nasvietenie bolo také neostré a neprirodzené, to sa mi viac páči v Dunaji. Príbehy nie sú totožné, čo je fajn. Herecké výkony sú niektoré lepšie v Labuti, niektoré v Dunaji.

plagát

Dunaj, k vašim službám - Episode 2 (2023) (epizóda) 

Anachronizmy pokračujú dočkáme sa pesničky od Lady Gaga v jazzovej úprave a slova obchoďák. Pribúdajú ďalšie nové postavy, ktoré vyzerajú sľubne. V tejto časti boli aj Jana Pilzová, Jakub Jablonský, Gregor Hološka, Tomáš Pokorný, Peter Krajčovič, Igor Kasala, Matej Landl, Petra Dubayová, Kristína Spáčová, Barbora Andrešičová, Ivan Šándor, Lesana Krausková, Matúš Kvietik, Peter Trník, Jana Majeská, Peter Oszlík.

plagát

Dunaj, k vašim službám - Episode 1 (2023) (epizóda) 

Dej je v pohode, presne očakávaný. Ale veľa anachronizmov, mne najviac prekážajú tie moderné figuríny, oddelenie výpravy si neurobilo domácu úlohu. Najviac sa mi páči Monika Hilmerová a skvelý bol Marián Slovák. Ešte tam hrali Igor Kasala, Matej Landl, Hana Letková, Marián Slovák, Petra Dubayová, Kristína Spáčová, Barbora Andrešičová, Ivan Šándor, Ľudmila Lukačíková, Lesana Krausková, Matúš Kvietik, Peter Trník, Jana Majeská, Peter Oszlík.

plagát

Sedmero krkavců (1993) (TV film) 

Rozprávku som ako dieťa nevidel, asi ju na slovenských programoch nevysielali alebo mi nejako unikla. Ako dieťa by som sa určite bál.  Po tom, ako som videl mnohé hlavne české rozprávky a pár slovenských za posledných 30 rokov, musím priznať, že táto ako jedna z mála, nemala záporákov, ktorí sú na smiech a sú naozaj zlí a nebolo to také vtieravé, uspievané. Hudba bola krásna. Trochu bol ten princov hrad divný, ale beriem to tak, že bol akože zakliaty. Mária Podhradská bola v rozprávke pekná. Keby to bolo výpravnejšie, dám lepšie hodnotenie, lebo tam bol veľký potenciál. Tie princove vlasy najmä v prvej polovici rozprávky vyzerali dosť divne a bolo vidno, že tie zadné vlasy nepatria k tým predným, ku koncu to už lepšie zakamuflovali. :D Určite by som však vynechal scénu, kde v drevenom kole beží pes, to nevyzeralo dobre. A najmä vraždu slúžky, predsa Milena mala nejakú kúzelnú moc, nie? Však princa vždy tak nejako začarovala či bol iba taký sprostý, že ho presvedčili iba jej reči? A služobníctvo bolo nejaké zakliate, nie? A preto mohli tú slúžku nejako inak odstaviť, tak žeby sa na konci opäť zjavila. A fajn, že vynechali motív toho, že jednému bratovi ostalo krídlo namiesto jednej ruky, ktorý je tuším v Andersenových 12 labutí.

plagát

Víla z jeskyně zla (1991) (TV film) 

Na televíznu rozprávku, celkom dobré a malo to vtip. Vizuál Adamovskej v podobe víly je trošku sklamanie. Skvelá recenzia Jezinky Jezinky. :D

plagát

Kde raky spievajú (2022) 

Veľmi pôsobivý film. Napriek tomu, že Taylor Swift vôbec nemusím, jej pieseň so záverečnými titulkami dotvorila záver filmu. Z kina som odchádzal spokojný. Hlavná predstaviteľka veľmi sympatická, celý čas jej držíte palce a súcitíte s ňou. Počas sledovania mi asi dvakrát mi napadlo "Čože? Prečo sa to neriešilo,", ale musel som si povedať, že ide o fikciu a autorkinu predstavu (aspoň myslím, knihu som nečítal) a nie skutočný príbeh. Prostredie bažín nádherné a zároveň strašidelné. David Strathairn skvelý. Miestami som mal pocit, že je film zo súčasnosti a len občas sa do toho primiešalo niečo zo 60. rokov. :)

plagát

Zakliata jaskyňa (2022) 

Veľmi zdĺhavé, scenár plný hluchých miest. Karel Dobrý ako záporák, bol skôr smiešny, nápad s jeho pomenovaním "Oplan" tiež dosť mimo. Viete si predstaviť, žeby sa záporák volal Záporák alebo zlý? Asi nie. Táňa Pauhofová sa do záporných úloh nehodí, strašne sa snaží a ide to na úkor jej výkonu, bohužiaľ, toto platí aj pre divadlo, nielen film. Jan Dolanský nadabovaný Gregorom Hološkom a Tereza Bebarová Ľubicou Konrádovou, to bolo hrozné. Hudba nádherná, prostredia skvostné, vlčica krásna, kostýmy vymakané, dokonca ani postsynchróny nepôsobili tak rušivo ako zvyčajne. Film nepôsobí lacne, to je jeho veľké plus, ale zas sa nenaplnil potenciál.

plagát

Jozef Mak (2021) (TV film) 

Veľmi ťaživé, ale to je aj predloha. Najviac ma zaujali Bárta ako Makov otec a Szidi Tobias ako rozprávačka, ten jej hlas to je proste klenot.