Reklama

Reklama

Wagnerovci, Putinova tieňová armáda

(TV film)
  • Česko Wagnerovci: Putinova stínová armáda (viac)
Francúzsko, 2022, 80 min (Alternatívna 60 min)

Neprehľadná a beztrestná – taká je, zdá sa, Putinova „tieňová“ armáda, známa aj ako Wagnerova skupina, ktorej cieľom je zabezpečiť expanzionistické ambície Ruska a destabilizovať Západ – čiže náš demokratický svet. Je to v podstate tajná zbraň Kremľa v období nástupu novej Studenej vojny. Kto stojí v pozadí tejto súkromnej ozbrojenej skupiny, kto ju financuje? Tvorcovia tohto investigatívneho filmu sa podujali hľadať odpovede aj na tieto otázky... (RTVS)

(viac)

Recenzie (11)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Najsmutnejšie na tomto dokumente je, že krajiny ako Izrael, Spojené štáty či samotná Ukrajina, majú totožné skupiny, ktoré vykonávajú obdobné činy bez toho, že by sa k nim následne niekto priznal, pritom sú preukázateľne platené samotným štátom. Človeku je z toho fakt na grcanie, pričom obyčajný človek, sa len prakticky ocitá v sieti vysoko sofistikovaných lží, kedy už nie je zrejmé, čo je vlastne pravda a čo konšpirácia. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Minutu poté, co Putin sestřelil letadlo s Prigožinem a Utkinem sice tento francouzský dokument zestárl na úroveň dokumentů o bitvě na Bílé hoře, zvláště první polovina, která není informačně vlastně ničím překvapivá, ale druhá polovina týkající se wagnerovců v Sýrii a Středoafrické republice to je vyšší liga. Dokonce i to promo video, kde kladivem umlátí toho sběha se tady objeví... to je síla. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

"Vždy budeme v konflikte so západom a jeho hodnotami. A ten západ raz skončí." Povedal Prigožin. Že je na západe stále dekadentnejšia morálka, o tom niet pochýb. No ani na tom východe to teda nie je žiadna sláva, už keď teda tú morálku západu dávajú dole, tak aspoň by u nich vrahovia nemuseli byť verbovaní, aby vraždili ďalej, lebo potom ako vzor budú braní len sťažka. Oni to vidia ako boj na dlhé trate, v ktorom zvíťazia, no zatiaľ nikto neskončil. Len Prigožin. ()

bobstock 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní, koukáte na dokument, ve kterém již dvě hlavní hlavy nepřiznané soukromé armády pana Putlera nejsou mezi živými. Prigožin s náckem Utkinem již vypadli po vypití otráveného čaje z okna letadla opatřeného výbušnou náloží. Kde jinde se tohle spolu s dementní agresí duševně zaostalého státu může stát nežli v RuSSku. Přímé svědectví o verbování žoldáků, černý obchod se zbraněmi, propaganda, zaujímání pozic okolo diamantových dolů v afrických zemí, vraždění na zakázku nebo pro potěchu.. Pozor obsahuje i velmi drastické záběry mučení syrského dezertéra. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Dnes už s vyše ročným odstupom od vzniku dokumentu vieme, že investigatívni novinári mali ďaleko predtým pravdu, kto bol na čele tejto teroristickej skupiny, a tiež už vieme, ako nakoniec dopadol, nech mu je zem ťažká ako olovo. A tiež vieme, kto ďalší z toho stále profitoval, a želáme im nech ho čoskoro nasledujú aj títo ďalší ruskí teroristi. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama