Reklama

Reklama

Schôdzka so smrťou

  • Česko Schůzka se smrtí (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Keď nájdu Emily Boyntonovú mŕtvu - otrávenú - na archeologickom nálezisku pri Mŕtvom mori, podozrivých je hneď niekoľko osôb. Hercules Poirot sa ujme celého prípadu. Boyntonová bola príšerná žena, ktorá predtým pracovala vo väznici ako dozorkyňa. Panovala nad svojimi troma dospelými nevlastnými deťmi, s ktorými sa vyberie spolu so svojou matkou na prázdniny do Európy a Svätej zeme. Jej syn sa však v Jeruzaleme zamiluje do doktorky Kingovej, s čím Boyntonová nesúhlasila... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (32)

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Povedená adaptace mé oblíbené detektivky Agathy Christie. Viděl jsem jí ve slovenském dabingu, který mě nijak výrazně nezklamal. Atmosféra sálá z každého záběru, exteriéry jsou úchvatné, hudba skvělá, obsazení výborné. Peter Ustinov mi opět do role sedl, i když na Sucheta samozřejmě nemá. Rozuzlení jsem sice znal, ale natočeno bylo dokonale, takže mě také překvapilo. Prostě solidní detektivka, která prostě stojí za pozornost. Nejlepší Ustinovka to sice není, ale je to jedna z těch lepších. Já jsem s tímto zpracováním spokojen, určitě ho každému fandovi Agathy můžu jen doporučit. Navíc je tu kromě napětí i trocha vtipu. Za mě proto 80%. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica je reklamou cestovnej kancelárie na viaceré letné destinácie a tá druhá už právoplatnou detektívkou. Pretože až v polovici stopáže dochádza k "vytúženej" vražde. Prečo na predstavenie postáv a ich vzťahov nestačí 20 minút mi film neodpovedal, navyše ak sú aj tie vzťahy načrtnuté viac menej iba pre potreby žánru, čiže tak, aby sme pochopili vždy vďaka jednej scéne, že motív mal každý. Ustinov ide na autpilota a poznám hard core fanúšika všetkých kníh a filmov, ktorý ho ako Poirota absolútne odmieta. Mne osobne neprekáža. Záverečná poznámka ohľadom ľudí, ktorí prišli k slobode a musia sa s ňou naučiť žiť možno metaforicky patrila konkrétnemu blízkovýchodnému konfliktu, ale ruku do ohňa by som za to nedal, v kvalitnejšom spracovaní by vyznela dôveryhodnejšie. Samozrejme poteší hviezdne obsadenie, záver je zase viac logickou dedukciou, ako nevyvráteiteľným dôkazom. ()

Reklama

Blofeld 

všetky recenzie používateľa

Existuje jediný důvod, proč se na tuto detektivku dívat: výtečný výkon Lauren Bacall. Jiné přednosti vám tento film, ač se slušným Ustinovem v hlavní roli, nenabídne: v zápletce totiž není žádný hlavolam typu "všichni mají alibi" (Zlo pod sluncem) nebo "v těle je 12 různých ran" (Vražda v Orient expresu). A hudba a kamera jsou naprosto tragické. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Je to ten typ detektívky, v ktorej sa záhadu pokúšate vyriešiť vy – a tak sa stávate detektívom. V príbehu sa ukrýva tajomstvo, emócie, love story, napätie a nádherné exteriéry v Jeruzaleme , Taliansku a na výletnej lodi. Napriek peknej výprave, dobrej kamere, stále som mala pocit nedosoleného jedla. Jednoducho sme si príliš zvykli, že Poirot = David Suchet. Vlastne žiadna z postáv nevyvoláva sympatie, treba však uznať, že Emily Boynton (v podaní Piper Laurie) sa svojej zápornej úlohy zhostila dobre. ()

raduna01 

všetky recenzie používateľa

Emily Boynton, nevlastní matka tří dětí, vydírá rodinného právníka, Jeffersona Copea, po němž chce, aby zrušil poslední vůli jejího manžela, v níž děti osvobozuje z matčina vlivu. Emily bere děti na prázdniny do Evropy a navštěvuje i Jeruzalém. Zde se Hercule Poirot setkává s Dr. Kingovou, která se zamiluje do Raymonda Boytona, což Emily není zrovna po chuti. Celou skupinu sleduje i Cope a lady Westholmová. Děti odhalují pokus matky zničit otcovu poslední vůli. Emily je zanedlouho nalezena otrávená a Poirot se vrhá do vyšetřování. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (26)

  • V retrospektíve sa Lady Westholmeová (Lauren Bacall) a Emily Boyntonová (Piper Laurie) hádajú o svadbe Wallis Simpsonovej (1896 – 1986) a bývalého kráľa Spojeného kráľovstva Edwarda VIII. (1894 – 1972, vláda 1936). Svadba tohto páru sa konala 3. júna 1937 vo Francúzsku. Svadba bola v tom čase kontroverzná a anglikánska cirkev ju neschválila. (Arsenal83)
  • Vonkajšie široké zábery výletnej lode sú všetko výňatky z filmu Pouť zatracených z roku 1976, skutočný príbeh o zaoceánskej lodi plnej Židov, ktorí sa pokúšali utiecť z nacistického Nemecka v roku 1939. (Arsenal83)

Reklama

Reklama