Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (200)

golfista 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle film nezachránil ani Morgan Freeman, kterého mám sice moc rád, ale jeho chvilkový výkon v "clifhangrovské" scéně si nezadal se samotným Sly Stalonem :) Ostatně úvodní bouračka je asi nejstrašnější "digitální" efekt, jaký se dá v digitální éře ve filmu vidět. Myslel jsem že je to legrace, ale oni to fakt mysleli vážně ! Scénárista se o kousek dál inspiroval v Die Hard III - telefony na všech místech atd. atd. Z téhle vody se vážně nic kloudného uvařit nedalo. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

nie tak prekombinovane ako by sa dalo zdat podla komentov, ale stale dost pritiahnute za vlasy. freeman sa snazi a tamahori vie ako pridat stavu i scenam kde sa nic nedeje, ale to je asi tak vsetko dobre na tomto prirastku do serie s alexom crossom (co je skoda lebo morgan mi pride o dost lepsi ako tyler perry...). ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Trištvrte filmu to vyzerá ako ďalší priemerný thriller, ktorý stavia na osvedčených klišé a neponúka nič nové, ani zaujímavé. To si určite uvedomoval aj scenárista a tak na záver prichystal nečakaný zvrat, ktorý ale na mňa vôbec nezapôsobil šokujúco, ako to asi bolo zamýšľané, ale tak nejako umelo vykonštruovane, rovnako tak na mňa pôsobila väčšina postáv, vrátane tej Freemanovej. Proste si myslím, že toto sa veľmi nepodarilo. ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 3/10 Efekty 4/10/// +zápletka, dějivé zvraty, občas napínavé, Mika Boorem -téměř bez hudby a bez zvuků, český dabing, některé dialogy/// Místy zajímavá detektivka. Nic víc, nic míň. Špatné technické zpracování. Tváří se to spíše jako levný televizní film./// Celkem 51%/// ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

..co mu znásilněním Pattersonovy knihy amputovali pět nožiček, dvě jakžtakž zdravé v podobě klidné síly Freemana a hezké tvářičky M.Potter ho podpírají a na tu Tamahoriho režisérskou silně kulhá. Nedbale upletenou pavučinou příběhu se udýchaně šine k cíli, ale vše je marné, neboť dějovým veletočem před koncem ho scenáristova bota č.12 definitivně zašlápne do bahna zapomnění.. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Film sa natáčal v kanadskom Vancouveri, ako aj v Baltimore (Maryland, USA) a Washingtone (Columbia Disc, USA) od 28. februára do mája 2000. (Arsenal83)
  • Režisér Lee Tamahori sa rozhodol nenakrútiť typický film o sériovom vrahovi, ale namiesto toho sa pokúsil o niečo podobné filmom Dona Siegela. (Arsenal83)
  • Historický odkaz - Keď Alex (Morgan Freeman) obdivuje pušku v dome Jezzie (Monica Potter), ona mu povie, že jej otec ju vyhral v pokri, keď mal na ruke esá a osmičky. Alex hovorí, že ide o "ruku mŕtveho muža.", čo je odkaz na legendu, podľa ktorej Divoký Bill mal tieto karty (konkrétne čierne esá, čierne osmičky), keď bol v roku 1876 zavraždený. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama