Reklama

Reklama

R. Burton a C. Eastwood musí osvobodit generála, který je uvězněn na nejnebezpečnějším místě Říše - v "orlím hnízdě", zámku Schloss Adler. Akce prokládaná špionážními prvky v téměř nesplnitelném úkolu spojeneckého komanda v jednom z nejslavnějších válečných filmů. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (306)

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Proč jsem jen o tom filmu nikdy neslyšel? Přitom je to takový skvost. Je docela nezvyk vidět takto mladého Clinta Eastwooda, tedy ve vrcholné formě, jak zabijí tuny nepřátel. Film je neskutečně promyšlený a plný zvratů. I akční scény jsou na tu dobu dost dobré. Zajímavé je i to, že tam má žena dost významnou roli, což u těchto filmů není moc běžné. Možná bych vytkl trochu dlouho stopáž a místy až lehce nereálné scény. Jinak jsem spokojený. "MI6 byla infiltrována." ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak ja nevim no, ale mozna sem cekal drobet vic. Film trpi takovejma dvema problemama. Jednak je zbytecne dlouhej, coz je znat hlavne na prvni polovine, kde se toho zas tak moc nedeje a dost se to tahne, cemuz ani nepomaha stereotypni hudba. Druhej problem je cela ta zapletka, nejdriv se to tvari desne jednoduse, pak se to trochu zkomplikuje, jenze pak se to zacne zamotavat vic a vic, az jsem byl nakonec zmatenej jak hlavni hrdinove a nevedel kdo je s kym a o co komu jde. Jinak co se tyce hercu, tady to stoji na hlavni dvojce, nikdo dalsi nedostane ani prostor, ani nema zajimavou postavu. Pricemz za toho hlavniho tu je Burton, kterej je ale spis takovej mozek a sef, kdezto Clint tu je za vrchniho borce, kterej nepratele kropi po desitkach. Nicmene druha pulka hodne zachranuje a kdyz se ke konci pribeh vyjasni a zacne se sazet spis na akci, je to parada. ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Na jedný straně straně sympatická ”men-on-a-mission” zápletka, malebný alpský podhradí, sexy fräulein, vysoký počet mrtvých nácků (jen prakticky němý Clintův Schaffer jich má na kontě až 99) a ve vší superhrdinský béčkový akci úsměvná předzvěst Ramba (+ taková válečná bondovka), na druhý straně prostě proč se to muselo táhnout 2 a půl hodiny a utopit tak mile přímočarý koncept v tak krutý stopáži... Ještě si dovolím říct, že podle mě selhal Richard Burton v hlavní roli jako přesvědčivý drsňácký killer. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Famózny vojensko-špionážny epos, ktorý je rovnako silný po stránke zamotaného špionážneho príbehu, ako i po stránke nesmierne nabúšenej akčnej pecky. Vynikajúca atmosféra filmu je ešte umocňovaná neodolateľným dejiskom, ktorým je hrad na alpskom úbočí a taktiež hudbou. Goodwinov soundtrack síce recykluje jediný motív, ale miestami dodáva filmu neuveriteľný šmrnc. Všetko sa samozrejme točí okolo výborne obsadených postáv. Eastwood je v Orloch nebezpečnejší než ho Divoký Západ kedy zažil, ale väčšinu pozornosti na seba strháva bravúrny Richard Burton. Nikdy som nevedel, kedy je to, čo hovorí a koná bluff, double-bluff alebo triple-bluff. Ale presne to je účelom geniálne premysleného scenára - poldruha hodiny diváka miasť a napínať, potom ho impozantným hodinu trvajúcim akčným masakrom vyčerpať a nakoniec vygradovať všetky aspekty filmu do takmer katarzickej roviny. Where Eagles Dare patrí medzi tie filmy, ktorých dlhá stopáž nenudí ani minútu a práve v tom tkvie ich čaro. Aj napriek drobným logickým nezrovnalostiam (ktoré ale k žánru bez pochýb patria), ide o skutočný žánrový klenot. Dnes sa už takéto filmy netočia. (10/10) ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,100,000Tržby Celosvetovo $8,500,000║ Akciou nabitý výbušný film, ktorý hravo predčí aj Bondovky svojím veľkolepím poňatím, možno miestami trošku viac zdĺhavé než by sa patrilo ale za to nechýba dobrá dávka napätia, dobrých hereckých výkonov, skvelých trikov a kaskadérskych kúskov. /80%/ ()

Galéria (254)

Zaujímavosti (48)

  • Obsazení dalších rolí nebylo vůbec jednoduché. Jak režisér Hutton, tak producent Kastner měli svou vlastní koncepci. Nakonec zvítězil Kastner, který si prosadil Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)
  • Na konci filmu se na letišti počasí mění z oblačnosti a mlhy na jasnou oblohu. (Marek06)
  • Pri záverečnom úteku je si možné všimnúť, že odpálený strom bol do polovice napílený. (zoot3r)

Reklama

Reklama