Reklama

Reklama

Ako zabiť vtáčika

  • Česko Jako zabít ptáčka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Alabama tridsiatych rokov je rozdelená rasovou nenávisťou na bielych a čiernych. Hladinu rozvíri správa o znásilnení bieleho dievčaťa. Z brutálneho činu obvinia černocha a proces má byť výstrahou. Obhajoby sa ujal biely advokát Finch. Má nezvratné dôkazy o nevine svojho klienta, to sa však nehodí do plánu rozvášneného davu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (12)

Trailer

Recenzie (297)

Aidan 

všetky recenzie používateľa

Klasická adaptace klasické knihy, co více si přát? Lépe to možná ani natočit nešlo, ale oproti výbornému románu Harper Leeová se přece něco ztratilo - něco z nostalgické atmosféry vzpomínek na dětství, něco hloubky jednotlivých postav i ze samotné zápletky. Nestěžuji si - knížky se nikdy nedají zfilmovat beze zbytku. Filmového ptáčka tedy vřele doporučuji a knižního doporučuji dvojnásob. ()

Vodnářka 

všetky recenzie používateľa

Maloměsto. Amerika třicátých let, povrchnost, nesnášenlivost, arogance, pokrytectví. Řvou z každého špinavého koutu tohoto drásavě odporného místa. Z této odporné společnosti. Bezmoc člověka, který se rozhodne jít proti proudu, boj s větrnými mlýny. Hnusný flegmatismus a zavírání očí okolí, jednoduchá ovlivnitelnost lidského stáda. Lehkost bytí v síle davu. Pravdivý a silný otisk nejstinnějších stránek lidí ve výborné adaptaci románu Harper Lee, s otázkou, jestli se od té doby ve společnosti až tolik změnilo. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Netreba sa nechat zmiest obsahom distributora. Väcsina filmu sa odohrava z pohladu detskych hrdinov a kedze som ocakaval dramu hlavne zo sudneho prostredia, tak ma to trosku sklamalo, cim ale nechcem povedat, ze by bol film zly. Neskor pride na rad sudne pojednavanie cernocha a jeho obhajcu Gregoryho Pecka, cim si ma film ziskal a taktiez skvelym scenarom, bravurnymi hereckymi vykonmi nielen samotneho Pecka, ale aj detskych hrdinov a taktiez bolo zaujimave vidiet Roberta Duvalla v jeho prvej ulohe...19.11.2008 _____ Gregory Peck - (Atticus Finch) +++ John Megna - (Charles Baker Harris) +++ Mary Badham - (Scout) +++ Phillip Alford - (Jem) +++ Frank Overton - (Serif Heck Tate) +++ Brock Peters - (Tom Robinson) +++ Robert Duvall - (Arthur Radley) +++ Richard Hale - (Nathan Radley) +++ Produkcia: Alan J. Pakula +++ Hudba: Elmer Bernstein +++ ()

Webb 

všetky recenzie používateľa

[6/10] (Pakula-Mulligan, Brentwood, Universal) (Čb. /// Produkce: Alan J. Pakula /// Scénář: Horton Foote podle románu Harpera Leea /// Kamera: Russell Harlan /// Hudba: Elmer Bernstein, Mack David /// Oscar: Horton Foote (scénář), Gregory Peck (herec), Alexander Golitzen, Henry Bumstead, Oliver Emert (výprava) /// Nominace na Oscara: Alan J. Pakula (nejlepší film), Robert Mulligan (režie), Mary Badham (herečka ve vedlejší roli), Russell Harlan (kamera), Elmer Bernstein (hudba) /// MFF v Cannes: Robert Mulligan (Cena Garyho Coopera)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Brilantný film z prostredia americkej spoločnosti 30. rokov 20. storočia. Hlavne si treba uvedomiť, že film nie je súdna dráma, ale iba nostalgický pohľad rozprávačky na svoje detstvo. Famózny Gregory Peck stvárňuje kultovú rolu sympaťáka Atticusa Fincha, "obhájcu negrú!". Film na jednej strane hovorí o vtedajšej rasistickej dobe, ale zároveň aj o hospodárskej kríze, či detských zážitkov. Film vrcholí v dokonalom a silnom konci s hororovou atmosférou (keby bola hororovo nakrútená len ta jedna scéna ;)). Detský herci hrajú veľmi dobre, scenár je vynikajúci a počas filmu nám hraje čarokrásna hudba. Navyše réžia je originálna a často pracuje s tieňmi a osvetlením. Čiernobielosť filmu pridáva na sile. To Kill Mockingbird je filmový skvost, ktorý si zaslúži byť uctievaný - a to nielen za vynikajúceho Gregoryho Pecka. ()

Galéria (117)

Zaujímavosti (32)

  • Atticus Finch (Gregory Peck) byl v roce 2003 zvolen Americkým filmovým institutem jako "největší hrdina amerického filmu". (JardaBauer)
  • Mary Badham (Scout Finch) zbytečně zkazila spoustu záběrů, ve kterých byla rodina u stolu a jedla. Phillip Alford (Jem) neměl rád jezení stejného jídla nesčetněkrát, a tak vymyslel pomstu. Když valil Mary Bedham v pneumatice, namířil ji na nákladní auto a snažil se jí poranit. (Kulmon)

Súvisiace novinky

Nový film Aarona Sorkina narazil

Nový film Aarona Sorkina narazil

15.12.2018

Práce na The Trial of Chicago 7, novém snímku Aarona Sorkina (Velká hra), byly dočasně ukončeny. Dlouho chystané politické drama o událostech v Chicagu z let 1968 a 1969 muselo být odloženo, kvůli… (viac)

Reklama

Reklama