Reklama

Reklama

Moje jméno je Vendetta

  • Taliansko Il mio nome è vendetta (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalému mafiánovi zavraždí staří nepřátelé manželku a švagra. On proto sbalí dceru a společně utečou do Milána, kde začnou plánovat pomstu. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (34)

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Nie je žiadnou neznámou, že Taliani nie sú zrovna filmoví borci a len málokedy sa im vydarí niečo lepšieho než priemer. Česť výnimkám samozrejme, ale to sú vtedy skôr satirické komédie, ktoré zaujmú. Tento film ale nemal vôbec ambíciu byť komédiou, satirou, či čímkoľvek ľahším. Reklama na 4x4 v horách, či dokonca v rieke, bola vskutku vydarená a obraz prírody úžasný, no bolo to iba ticho pred búrkou. Potom sa už spustil film plný mafiánskej pomsty. Poprava bola ozaj surová a sľubovala celkom pohľadný masaker. Tá malá pizda mi išla celú dobu na nervy. Už len fakt, že niekto fotí alebo natáča človeka bez jeho súhlasu je pre mňa nepochopiteľný a svedčí o chýbajúcom EQ. Ale, že to robí dokonca s jeho zákazom, tak zato si zaslúžila vylepiť. Celú dobu len histerčila a totálne ma srala. No hrúza. Alessandro Gassman bol v úlohe bývalého mafiána na ceste pomsty úplne výborný. Taký drsný týpek, ktorému to veríte. Akcia mala energiu aj spád a niesla so sebou jasné známky európskej surovosti. Navzdory krátkej, takej deväťdesiatkovej minutáži, stihli autori málinko aj rozvinúť postavy, čo bol vítaný počin. Tentokrát by sa mi ale 20 až 30 minút navyše celkom hodilo, no nie kvôli akcii. Tej bolo dostatok. Vyslovene by som ich venoval rozvoju postáv a príbehu. “Moje meno je Vendetta” je lokálne mierne podhodnotený film premlsanými “odborníkmi” na kinematografiu, ktorí už sami nevedia, čo si od filmov pýtať. Iste, nejaké tie detaily by sa vytknúť dali, ale prečo by som to robil, keď som celkom spokojný. Na jedno pozretie. Rád som zase videl hrať Rema Gironeho. A moje meno je Padraic Suilleabhain. Na to nikdy nezabudnem. Nikdy. 60%. ()

rublik05 

všetky recenzie používateľa

Obyčejný, ničím výjimečný televizní thriller, mezi jehož největší slabiny patří především nevýrazné postavy, průměrní herci a také málo dobré akce. Snímek má takový lehce televizní vzhled, tempo mi přišlo spíše vlažnější, příběh jako takový nenadchne ani neurazí, absolutně mi však nesedlo jeho zakončení. Jako celek mi to přišlo tak nějak prázdné, zbytečné, o ničem. Nejedná se vyloženě o průšvih, spíše o takovou záležitost na jedno použití. 3/10. ()

Reklama

johnsnow 

všetky recenzie používateľa

SPOILER ALERT: priemerný revenge akčniak, kde síce hlavná hrdinka je sexi jak sviňa a je to slušne krvavé ale akčné scény sú uponáhľané, záporáci tiež nie sú nič extra a celkovo to nemá tak podarený drive ako by mohlo. Ale na jedno pozretie pohoda. A som prekvapený že sa režisér odhodlal zastreliť jediného černocha čo tam je. ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Bývalému vymahači zavraždí rodinu a to neměli dělat. Přežije pouze jeho dcera a společně plánují pomstu. Dvojice tak ve své podstatě připomene francouzský snímek „Leon“ (1994) s akční kadencí snímku „John Wick“ (2014). Zabij nebo budeš zabit. Tak by mohlo znít motto tohoto snímku. Italští tvůrci neponechali nic náhodě a násilné scény skutečně pojali s patřičnou brutalitou. Netflix, jako obvykle, nepřichází s ničím novým. Námět je založený na mafii a pomstě, odehrává se v Itálii a kupodivu se jedná o docela svižný počin, takže z tohoto hlediska fanoušky akčních snímků zaujmout může. Spousta akce, tedy honiček, přestřelek a již zmíněných brutálních útoků. Děj jako takový sice neoplývá originalitou, ale postaven je taktéž vcelku dobře. Z akčního žánru z italské produkce tedy zajímavý počin, který by se mezi akčními snímky ztratit nemusel. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Tak nový Leon s pozdravom od Matildy to určite nie je a vyššiemu hodnoteniu, už tradične v poslednej dobe, bráni obrovské mnoýstvo scén tak tmavých, že si myslíte že sledujete film Čiernočierna tma 2: V zadnici hrocha...kde sú tie časy keď Taliani vedeli natočiť solídnu Chobotnicu a kde sú tie nostalgické časy keď sme na obrazovkách aspoň čo to videli. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama