Reklama

Reklama

V jejích rukou

  • USA In Her Hands
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády západních spojenců odcházejí z Afghánistánu a místní nejmladší starostka v boji za vzdělávání příští generace Afghánců odvážně čelí smrtelnému nebezpečí. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (7)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Zatiaľ to vyzerá na boj, ktorý sa nedá vyhrať. Boj o prirodzenú dôstojnosť, ale to Talibancovi, čo má mozog v stredoveku ťažko vysvetliť. Snáď sa raz v tej nešťastnej krajine niečo zmení k lepšiemu, ale obávam sa, že mnoho takýchto aktivistiek musí ešte prísť o život. Z niektorých výrokov fakt ide mráz. Keď jeden zaostalec povie: Ukameňovať sodomitu alebo smilníka je dobré, lebo on potom už ten hriech páchať nebude... tak až potom reálne odhaľujete svet proroka šarie. Na druhej strane tá proamerická vláda bola taká skorumpovaná, že nepomohla ľuďom ani trochu, tak ako sa tam chcela udržať? V neposlednom rade západ a USA, ktoré tam za  rokov nezrobili nič, sú asi najväčším sklamaním pre bežných ľudí a nedá sa čudovať, že mnohí sa potom prikláňajú k Talibanu. Z každej strany však dostávajú len klamstvo, často útlak, strádanie a nádej na zlepšenie žiadna. Okrem úteku z krajiny. ()

NikiVai 

všetky recenzie používateľa

Velmi zajímavý dokument, tak jako všechny kvalitně natočené a z tak nebezpečných oblastí jako je Afghánistán. Klobouk dolů před odvahou všech lidí bojujících proti násilnému režimu. Obsah se nedá popsat, to si musíte poslechnout sami. Z událostí a rozhovorů mi šel mráz po zádech. Měl by se na to podívat každý, kdo má tendence neustále naříkat a nadávat na zemi, ve které žijeme. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

V dokumentu se krome Ghafari objevi v nekolika roztresenych scenach i jeji zuriva opozice. Jejimu bodyguardovi je venovana skoro stejna pozornost jako ji, ale o biografii jejiho boje za zenska prava tu nejde. Pro tuto zenu s politickymi ambicemi je tezke opustit rigidni tradice teto kultury. Divak dostane v dokumentu jen kousky zakladnich informaci. Pritom vetsina zapadniho publika cerpa informace o Afghanistanu ze stranek Wikipedie. "Lide ted mluvi o Ukrajine" posteskne si v zaveru Ghafari, ktera se aktivismu nikdy nevzdala. Mimochodem ma dost nehezky oblicej. ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama