Reklama

Reklama

Redeem Team: Návrat Dream Teamu

  • USA The Redeem Team
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po debaklu na olympiádě v roce 2004 si americký mužský basketbalový tým pokouší napravit pověst a urvat zlato na hrách v Pekingu v roce 2008. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (22)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Dokument o okolnostiach vybudovaní novodobého „Dream Teamu“ od USA pre USA. Niekdajší Dream Team na čele s takými hráčmi ako MJ alebo Pippen predstavovali špičku medzinárodného basketbalu. Potom prišli roky a tým aj nový hráči, ktorí sa museli stotožniť s tým, že ani v tomto športe už nemusí platiť to, že „USA je najlepší“. Čo viedlo k pádu reputácii USA v medzinárodnom basketbalu? V dokumente sa spomína niekoľko dôvodov – takmer každý z nich nesie v sebe kus pravdy. Cesta späť na vrchol bola dlhá a náročná. (Porovnanie niekdajšieho a súčasného Dream Team nie je jednoduché, v niektorých prípadoch nie je ani úplne možné, pretože v jednotlivých érach platili a dominovali iné veci a okolnosti.) V závere bolo dobré vidieť Kobeho Bryanta (R.I.P.) a jeho morálny prístup na prípravu zápasov (napr. skoré ranné cvičenie), ktorým dokázal inšpirovať aj spoluhráčov. (Jeho faul na Gasola bol tvrdý a nie príliš fér.) Záverečné snímky zo zápasu USA-SPAIN boli dobre vybrané. Pre milovníkov NBA a (medzinárodného) basketbalu je tento dokument samozrejmosťou, ale niektoré nedostatky a ten príliš „USA-oriented“ prístup zanechajú po sebe až príliš veľa (nechcených) stôp. Osobné hodnotenie: 74% (***)  ()

William_ 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlépe natočených dokumentů. Netflix se kolem basketbalové tématiky motá už nějaký ten pátek a nutno říci, že mu to jde. Musím zde vyzdvihnout skvělý střih a vhodnost každého rozhovoru, prostě to bylo skvěle sestaveno aby to dávalo smysl což se ne vždy u sportovních dokumentů stává. Další důvod k velebení je Coby Bryant, po jehož smrti dostává tento dokument další přidanou hodnotu. Prosím, více takových dokumentů. ()

Reklama

Warhorr 

všetky recenzie používateľa

Nějak nevím, jak přesně to ohodnotit. Jste v něčem nejlepší na světě, pravidelně vyhráváte zlaté medaile od nepaměti, pak se to jednou na OH nepovede a už se točí dokument aka ''návrat na vrchol''. Jako by měl tým USA povstat po desetiletích z nějakých sraček, kdy se jim nedařilo vyhrát zlato. To takhle ale vůbec není. Prostě to jednou nevyšlo, nemůžete vyhrávat pořád. Jednou, dvakrát za historii to hold přišlo a hned takový boom ? Jen mi to přijde extrémně přehnaný. Závěrečný highlight proti Španělsku je ovšem super, zápas jako prase nabitý emocemi do posledních chvil. Sice víte jak dopadne, ale i přesto Vás to chytne za koule a nepustí. Nejvíce si však cením, že dokument je i takovou malou poctou Kobemu. Geniální hráč. ()

joshula 

všetky recenzie používateľa

Je zajímavé, když samotní hráči vzpomínají na to jak se připravovali a cítili na OH. Napadá mě jen otázka. Jestli by stejně vstřícně vzpomínali a popisovali oné situace, kdyby se jim ten turnaj nepodařilo vyhrát? A v neposlední řadě. Je to o hráčích (nyní už legendách NBA), ale je dobré si všímat kolik lidí bylo v týmu, ať už jako asistenti, kustodi nebo koučové různých dovedností... A to jak oficiálně, tak neoficiálně při přípravných kempech před turnaji. Servis o kterém se i v dnešní době u spousty týmu může jen zdát. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Silný americký patriotizmus sa dal čakať, ale to nevadí, každý má právo byť patriotom, vlastne by ním mal byť, ak nie je zapredanec typu Jaro plešatý lilipután Naď. Dokument je veľmi dobre spracovaný, má napätie, dokonca aj keď viete, a vy to rozhodne viete, ako to dopadne. Ak by to totiž dopadlo inak, tak by žiadny dokument nenatočili. Zároveň je to aj taká pocta Kobe Bryantovi, ktorého si tu nevedia vynachváliť, až som mal pocit, že to natočili pre neho. Ale padne tu aj také, že Kobe bol najlepší hráč histórie. Hm, tak to fakt neviem, neviem. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama