Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film inspirovaný skutečnými událostmi. Francouzský venkov roku 1974. Když Annie, pracující matka dvou dospívajících dětí, nečekaně otěhotní, setkává se s lékaři a ženami, kteří bojují za právo na potrat a antikoncepci a provádějí nelegální interrupce zdarma, bezpečně a s respektem. Annie se postupně přidává k jejich komunitě a stává se součástí tvrdého boje, což dává jejímu životu nový smysl. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (5)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

True-based film o tom, ako sa z malej skupiny dobrovoľných žien (sú pochopiteľné v prevahe), sa stala komunita, ktorá ženám pomáha s abortusom. Kedysi podobný film (a nie príliš dávnou) natočili aj v zámorí. Ženy za ženy, pomáhajúci sa navzájom a vo všetkom. Vypadá to tak, že po tých nie príliš vydarených comedy-based filmov Laure Calamy si našla takú rolu, ktorá jej veľmi sedí. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Keď vám vytrhávajú dieťa z tela a vám pri tom pekne zaspievajú, tak vy sa odrazu cítite ako veľká bojovníčka za slobodné vraždenie. Fíha, až slzička mi vypadla. Nech už je legislatíva dnes, aká je, a nech je aj povolené, čo je, točiť v kuse filmy o tom, že to vlastne "nič nie je", ako tvrdí hlavná postava, že vlastne to je pozitívny a revolučný skutok, kde krásne kanylou vysosáte nežiadúce telíčko z maternice, tak z toho mi je na grc. Hlavne počúvať feministické bláboly, že zlí muži stále rozhodovali o tom, kedy má byť žena tehotná... Ako keby všetky chuderky boli vlastne interruptované, pretože oni ani sexovať nechceli. Pritom, pri pohľade na väčšinu z nich, ešte mohli byť za to vďačné. ()

Reklama

Adramelech 

všetky recenzie používateľa

To člověk nestačí zírat, jaké problémy se ve Francii řešily v roce 1973. V ČSSR byly v té době potraty legální. Žena si pouze musela nechat schválit žádost o potrat tzv. potratovou komisí, což byla v podstatě formalita. Nejdřív se tam nějaká soudružka chvíli vykecávala o důležitosti mateřství, ale pak to doktoři prostě odklepli a bylo to. Jak to, že nás komunistická propaganda neinformovala o naprosto děsivých poměrech, které v tomto ohledu panovaly v kapitalistické Francii, kde ženy musely za své právo na potrat bojovat? Potom se ovšem u nás snadno mohly šířit fámy, že kapitalismus je nějaký ráj svobody a blahobytu. Kdepak: ani svobody, ani blahobytu a vůbec už ne ráj. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Jako pripadova studie nic moc, ale jsou zde uveritelne komplikovane postavy. Shledl jsem vcera vecer ve francouzskem podhuri Alp pohori Baronese3 na horske usedlosti se skupinou francouzek. Francie dlouhodobe demograficky vymira a proto musi EU platit neziskovky jako treba nemeckou Open arms a pohranicni sluzbu Frontex, kteri spolecne dovazi pres Stredozemni more nove obyvatele z Africkych kmenovych spolecenstvi. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (1)

  • Nápad na scenár vznikol po tom, ako sa Blandine Lenoirová stretla so sociologičkou a výskumníčkou Lucile Ruaultovou, ktorá práve dokončila 800-stranovú prácu o MLAC (Hnutie za slobodu potratov a antikoncepcie). Päť rokov sa táto výskumníčka stretávala s lekármi a aktivistami a jej text umožnil pochopiť problémy doby a revolučnosť Karmanovej metódy. Režisérka bola uchvátená všetky tými príbehmi žien, ktoré rozprávali, ako veľmi ich aktivizmus v MLAC premenil a ako sa odrazu cítili silné po tom, čo im boli povolené interrupcie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama