Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V této americké komedii se podíváme na svrženou královnu nóbl soukromé školy Dreu (Camila Mendes), která uzavře tajnou dohodu s nevýraznou novou studentkou Eleanorou (Maya Hawke). Obě dvě se postaví všeobecnému výsměchu a šikaně a my se staneme svědky společné pomsty vykonané na jejich tyranech. (Trajektt)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (71)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Je to taký mix Mean Girls a Cruel Intentions v modernom prevedení. Oproti spomínaným filmom mi tu chýbal humor. Berie sa to strašne vážne a keďže mi hlavne postavy vôbec nesadli, tak na mňa dramatická stránka vôbec nefungovala. Dokonca ani Maya Hawke sa mi tu nepáčila. Iba na Sarah Michelle Gellar je stále radosť pozerať a všetky tie mladé pipiny stále strčí do vrecka. Čakal som zábavný film o snobských teenageroch a dostal som strašnú nudu. 4/10. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Veľa postáv robí neplechu. A tým, že ich je tam tak veľa a tiež fakt, že väčšina z nich klame, podvádza a zavádza je veľmi ťažké nájsť tú, ktorej by sme mohli veriť. Robinson chcela spraviť nevšedný snímok vchádzajúci z klasických 90. filmov aplikovaných na súčasnú spoločnosť. Čo sa jej darí. Ale ten film nemá nosnú postavu. Výborné scény plné nápadov, striedajú tie ťažkopádne a nudné. A táto nevyrovnanosť je nasiaknutá celým filmom. Riaditeľka je zbytočná postava, Sophie Turner je zbytočná postava ( plus ešte strašne nevtipná) a našli by sme ich viac. Vzťahy medzi postavami sú miestami uveriteľné, miestami vôbec. Na to o aký premyslený plán sa jednalo sú tie odpustenia rýchle a ignorujúce fakt bolesti. Čo je úsmevné, pretože ona je celý film hybným motorom všetkého. Aspoň tak je nám to prezentované. Ústredné duo je v pohode,  ale aj medzi nimi je chémia sporadická.  Poteší hudba. Poteší Maya Hawke. Poteší nápaditosť v niektorých scénach. Ale chýba mi tu bytostne úprimný moment, ktorý by mi ukázal nejakú skutočnú emóciu, ktorá by mi neprišla umelá alebo ako súčasť nejakého ďalšieho plánu. Určite je to ale lepšie ako Robinsonina prvotina. ()

Reklama

drackula 

všetky recenzie používateľa

Nenáročná teenage oddychovka, ktorá až na jeden zaujímavý zvrat ide presne podľa šablóny. Plusom ale je, že to nie je vyslovene stupídne, ako 56 pokračovanie American Pie. Je to milé, často vtipné a ústredné duo je veľmi sympatické. Možno by som to osekal o 20 minút, ale to je bežné asi u väčšiny aktuálnej produkcie. 70% Netflix ()

Elyssea 

všetky recenzie používateľa

Mišmaš devadesátkových a raně nultých teen klasik, který se dělá sofistikovanějším, než ve skutečnosti je. Hlavní hrdinka Drea je sezazená "včelí královna" a zároveň studentka na stipendiu, která se snaží zapadnout do světa über bohatých. Eleanora je über bohatá outsiderka, která se proti lidem typu Drea vymezuje. Jejich pomsty nejsou nijak sofistikované, svět téhle elitní střední školy je bizarní jen svou existencí, a závěrečný zvrat je vidět na míle daleko. Ale je to taky o řád jinde než běžné teen romantické komedie a to kvituji s povděkem. Málokde taky vidíte teen film, kde hlavní roli nehraje romance, ale přátelství dvou dívek. S přimhouřením oka u mě dobrý. ()

peetrejr 

všetky recenzie používateľa

Niekto koho som v živote nevidel (Camila Mendes) a niekto kto má totálny talent ale skončil tu (Maya Hawke). Možno keby som bol niečo ako uplakaná školáčka, ktorá letí na "high school filmoch", tak by sa mi to aj páčilo. Avšak ja taký nie som. Už to, že nie som pohlavie, ktoré dokáže akceptovať takéto sračky je pre mňa poznatok, že bola chyba zapínať si tento film. No, kde by som začal. Príbeh, počkať, kto je hlavná postava? Tak, dajme tomu že Drea, takže Dr. Dre je obľúbené dievča na strednej a isteže chodí s tým najviac sexi mužom na strednej. Toto je mimochodom desivá kombinácia. Všetko sa však zvrhne keď sexi muž, presvedčí Dr. Dreho aby mu poslala nudes. Dr. Dre to isteže urobí a náš milý chlapík (jej boyfriend) rozpošle toto nudes. To je asi dostatočná lekcia toho, že proste to sa neposiela. Dr. Dre je potom smutná a natrafí na Eleonoru (Maya Hawke). Tak, je takmer očividné že je medzi nimi chémia a čoskoro sa stanú priateľkami. Obidve sú ukrivdené, a tak sa rozhodnú "do revenge" . Chápete, úžasný koncept, tlieskam. Lenže vy vtedy uvedomíte, že ste videli len prvých 20 minút, takže vás čaká ešte hodina štyridsať. Potom sa to tu už točí okolo ich pomsty. Keď sa už nechutne pomstia, tak vy sa ešte dívate na ďalšiu hodinu nudy. Ku konci sa dozvedáme že Eleonora je vlastne čúza, ktorá chce spraviť pomstu na Dre. Áno, krásu čarovných hríbikov nepoznám, ale toto, na toto som nebol psychicky pripravený. Ale potom sa skamošia (Dre a Eleonora), no potom sa všetko zrúti, skamarátia sa (zas), a potom spravia pomstu! Ó bože! Presne po tomto prahnem. A potom je záporák porazený, proste na nič. Zase na jednu stranu by som sa k filmu správal inak, keby som bol dievča. Nebolo to zas nejaké otrasné ale nemám rád ten americký prízvuk a všetko je proste také ženské. Áno, áno, viem že som to nemal kukať ale stalo sa. Do Revenge je klasická ukážka filmu z dielne Netflixu, ktorý sa snaží budovať dej na jednej udalosti, z ktorej sa vykľuje Hanna Montana v lepšej verzií. ()

Galéria (151)

Zaujímavosti (3)

  • V čase 01:13:00 můžeme slyšet z úst Eleanor (Maya Hawke) pozměněnou repliku z písně „Look What You Made Me Do“ od Taylor Swift: „The old Taylor (Eleanor) can’t come to the phone right now – why? – cause she’s dead.“ (Kejf.)

Reklama

Reklama