Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (149)

rudeboy 

všetky recenzie používateľa

Obstojný mystery thriller s prvkami detektívky a rodinnej drámy inšpirovaný príbehom skutočnej rodiny Broadusových s dobrým hereckým obsadením, ktorému kraľuje skvelý Bobby Cannavale s rovnakou presvedčivou Naomi Watts. Pripravte sa však na miestami nelogické konanie postáv a väčšie množstvo falošných stôp. SPOILER: Ak nemáte radi otvorené konce, tak pri tomto seriály sa naozaj naseriete a rozlúsknutia sa nedočkáte. Je to však pochopiteľné, nakoľko reálny "Watcher" tiež nebol nikdy vypátraný. Mne sa tá záverečná "nedopovedanosť" veľmi pozdávala nakoľko sme sa sa ako diváci mohli pekne identifikovať s hlavným hrdinom, ktorý taktiež nedokázal (a asi ani nemohol) prísť na to kto mu zničil jeho sen. A obeť sa nakoniec stala lovcom? ()

castor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Sedmidílný příběh rodiny z New Jersey, navíc uchopený podle skutečné události z roku 2014, je od začátku nenáročným netflixovským spotřebním materiálem plným podivně falešných stop. A o těch to bude prakticky celou dobu. Ona je umělkyně, jeho mají ve firmě povýšit. Vyhlídli si honosný dům na předměstí, ve kterém nejprve narazí na jídelní zdviž i teplákové sousedy s dalekohledy a hlukoměrem. Záhy začnou chodit bizarní dopisy, je tu pořádná sbírka divných charakterů, vlna nejednoznačného nadpřirozena i fajn atmosféra. Postupně se z toho ovšem stává až trochu černá komedie, od tvůrců vyskakují přepálené nápady á la „mrknu, co vařili pejsek s kočičkou a uplácám z toho ještě tamto.“ A prakticky až do finále to není o odhalování pravdy, ale o přibývání zvratů. Holt všichni okolo jsou nějak výstřední a všichni se tak nějak stávají podezřelými. A věřit se nedá ani zdánlivým spojencům (makléřka-bývalá kamarádka, soukromé očko, mladík s kamerami). A ani finále to bohužel nezmění. Kdo je Stráž, evidentně není důležité. Někdo se přizná a možná blafuje, jiný dojede na svou hamižnost. Ale divákovi je to tak nějak jedno. Jeden z nejplodnějších tvůrců současnosti, Ryan Murphy, by měl s tou aktivitou krapet ubrat. Výsledek je plný logických děr, nudy i spousty nevysvětleného. A mě vlastně ani nebavilo nad tím přemýšlet a dumat. ()

Reklama

noizcore 

všetky recenzie používateľa

Odlehčená verze seriálu American horror story. I přes chybějící intenzivní scény plné násilí se jedná o napínavou podívanou. Příběh je inspirován skutečnými událostmi, proto je konec takový, jaký je. Následuje SPOILER. Závěrečná rozprava hlavní postavy s terapeutem si myslím hezky vystihuje, jak ideálně naložit s danou situací a je to i hezký vzkaz pro diváka, aby stejně tak naložil s koncem příběhu i on. ()

kristyy 

všetky recenzie používateľa

Pěkná atmosféra, bohužel se to postupem času začne překombinovávat, a když už člověk přes všechny ty podivné osoby chce vědět, kdo za tím stál, tak se nic nedozví...Takže ztráta času x hodin sledování. A že je to podle skutečné události, která nebyla vyřešena... No tak měli počkat, až se to vyřeší a pak něco točit, nebo si konec dovymyslet. Ztráta času... ()

SatyR.film 

všetky recenzie používateľa

Prečo si len nedali kameru na poštovú schránku? Nájdu sa tam nezmyselné, nelogické konania, ale i tak dávam 5* za to, že nie je to zbytočne rozťahané, vždy sa niečo deje, človek sa neprichytí pri pozeraní, že je myšlienkami niekde inde a celú sériu si pozrie v pohode behom jedného dňa. Veľa hororových fanúšikov tu podávalo hviezdy dole, no ono to horor vôbec nie je, tak sa nedajte odradiť. ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (8)

  • Scény priamo na mieste pre dom na bulvári 657 sa natáčali v súkromnej rezidencii v Rye v štáte New York, ktorá bola postavená v roku 2016. Scény, v ktorých rodina Brannockových býva v moteli, sa natáčali v prevádzkovom moteli v Locust Valley na Long Islande, New York. (Arsenal83)
  • Hoci v skutočnej rezidencii 657 Boulevard vo Westfielde neboli natočené žiadne scény, po vydaní seriálu sa tejto štvrti venovala zvýšená pozornosť návštevníkov a fanúšikov. Dom bol v októbri 2022 strážený políciou a barikádovou páskou, aby sa zabránilo narušiteľom. (Arsenal83)
  • Manželia Derek a Maria Broaddusoví, ktorí sú predlohou filmových Brannockových, mali na tvorcov seriálu dve požiadavky. Aby neboli použité ich skutočné mená a aby sa rodina v seriáli nepodobala na ich reálnu - v skutočnosti mali nie dve ale tri deti, ktoré všetky boli v mladšom veku oproti seriálovým. (rudeboy)

Reklama

Reklama