Reklama

Reklama

Čiernočierna tma

  • Česko Černočerná tma (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kozmická loď, prevážajúca štyridsať pasažierov v stave hibernácie, sa neďaleko neznámej planéty dostane do vážnych problémov. Aby zabránila najhoršiemu, musí pilotka Carolyn Fryová (Radha Mitchell) obetovať celý náklad. Dokonca uvažuje i o tom, že odpojí modul s hibernátormi - nakoniec to však nespraví a núdzovo pristane na povrchu vyprahnutej planéty... Pristátie, ktoré je skôr riadenou haváriou, prežije okrem Carolyn iba niekoľko cestujúcich - Arabs Abu Imam al-Walid (Keith David) s troma synmi, mladík Jack (Rhiana Griffith), geológovia Sharon Shazza Montgomeryová (Claudia Black) a John Zeke Ezekiel (John Moore), starožitník Paris P. Ogilvie (Lewis Fitz-Gerald) a zatknutý nebezpečný zločinec Richard B. Riddick (Vin Diesel) so svojím strážcom Williamom J. Johnsom (Cole Hauser). Keď sa Riddickovi podarí ujsť do púšte, ostatní sa ho vydajú hľadať a súčasne sa snažia nájsť vodu. Cestou objavia kostry obrovských zvierat a starú opustenú stanicu s takmer nepoškodeným záchranným modulom. Medzitým Zeke, strážiaci pri troskách kozmickej lode, omylom zastrelí jedného z pasažierov v domnienke, že je to utekajúci väzeň. Keď ho chce pochovať, narazí na hlbokú dieru, do ktorej ho vtiahnu podivné tvory... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (28)

  • Herci boli natretí vodou, aby vyzerali, že sa potia. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Coober Pedy, Gold Coast, Breakaways Reserve (Austrália) a Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Koncept "trojhviezdy" s planétou, kde takmer nikdy nezapadá slnko, je reálny a pomerne presný. 7 júla 2016 bola objavená exoplanéta HD 131399Ab, ktorá sa nachádza v trojhviezdnom systéme, kde by mohol človek sledovať západ len raz za 275 rokov. (DJW)
  • Vin Diesel (Riddick) prezradil, že pri natáčaní musel nosiť špeciálne kontaktné šošovky, ktoré však nikdy predtým neboli skúšané. V púštnom teple sa mu však pripiekli k očiam a museli mu ich vyberať v nemocnici. (Jello Biafra)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 23 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 39,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 53,2 mil. (NIRO)
  • Podle filmu vznikla i hra „The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay“. (asdfasdf)
  • Filmem byla inspirována kniha „Planeta mezi dvěma slunci“ od spisovatele Roberta Fabiana. (Beckett51)
  • John (John Moore) používá zbraň SPAS 12, která je upravena tak, aby působila futuristicky. (Chatterer)
  • Jméno vesmírné lodi bylo Hunter/Gratzner. Také se tak jmenovala společnost pro vizuální efekty, která loď navrhla a postavila. (Chatterer)
  • Vin Diesel (Riddick) prozradil, že při točení jedné ze scén dostal klaustrofobický záchvat a musel na chvíli opustit natáčení. (Karlos80)
  • Na některých DVD (region 2) se objevil hodinový bonusový filmeček Into Pitch Black (2000), který vypráví o nedávné minulosti hlavní postavy Riddicka (Vin Diesel). (Malabar)
  • David Twohy napsal scénář původně pro film Vetřelec ³ (1992). Soustředil se v něm hlavně na vězně, což byl studiem 20th Century Fox schválený koncept, avšak nakonec byl scénář zamítnut. Twohy jej tedy upravil do podoby původního příběhu a sám jej natočil. (messiah)

Súvisiace novinky

Diesel oznámil čtvrtého Riddicka

Diesel oznámil čtvrtého Riddicka

13.02.2023

Zatímco Vin Diesel mluví o rodině a čelí novému nepříteli v čerstvých ukázkách na desátý díl již mírně utahané série Rychle a zběsile, myslí herec a producent bokem i na svoji druhou významnou… (viac)

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (viac)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (viac)

Legendy o slavných návratech

Legendy o slavných návratech

14.08.2009

Dnes si dáme tři drby, které jsou natolik zajímavé, že je neobejdeme i navzdory vysokému faktoru kachnovitosti. První tvrdí, že Bryan Singer by rád režíroval celovečerák Battlestar Galactica. Někdy… (viac)

Reklama

Reklama